ETA

ETA je simbol tradicionalnog češkog dizajna i češke kvalitete i najpoznatiji brend kućanskih aparata u Češkoj. Na tržištu od 1943. godine, predstavlja kvalitetu proizvoda, moderan dizajn, razvoj dodatne opreme, pametna rješenja i zadovoljstvo kupaca.

ETA – tradicionalni brend za koji svi znaju

ETA je a tradicionalni češki brend i jedan od vodećih čeških proizvođača malih kućanskih aparata. Ali reći da je ETA popularan ne govori ništa o tome da spontana svijest o ETA brendu doseže među češkim kupcima 96%! ETA nudi razne male kućanske aparatekao što su:

Kako je sve to započelo?

Od 2007, ETA je u vlasništvu Benson Oak investment grupe, ali osnovao ju je 1943. Jan Prošvic, koji je započeo proizvodnju električnih glačala u malenome gradu Hlinsko u Češkoj Republici.

Tvrtka je 1952. (koja je tada radila kao Elektro-Praga Hlinsko, državno poduzeće) započela prvu proizvodnju usisavača u Češkoj Republici. Naziv tvrtke promijenjen je u ETA u skladu sa zaštitnim znakom 1996.

Neko vrijeme tijekom ranih 2000-ih tvrtka se okrenula automobilima i proizvodnji dijelova za automobilsku industriju ali 2008. se počela usredotočavati potpuno na kućanske uređaje, označavajući svoju predanost domovima s Onyx usisavačem, najprodavanijim usisavačem 2009. godine u Češkoj Republici.

Sada ETA nastavlja simbolizirati tradiciju i povijest kućanskih aparata češkog dizajna i češke kvalitete i još uvijek je najpoznatiji proizvođač kućanskih aparata u Češkoj Republici.

Dizajneri iza ETA-e

Istina je da ETA-ini praktični kućanski aparati teže olakšati nam živote i učiniti rad u kuhinji bržim i manje problematičnim. Ipak, ETA ne brine samo o kvaliteti i funkcionalnosti svojih proizvoda, nego također i o njihovu stilu i dizajnu.

Godine 1973. Stanislav Lachman, svjetski poznati dizajner postao je ETA-ih dizajner za kućanske električne aparate. Njegovi najpoznatiji dizajni uključuju prerađivač hrane u obliku kaleža, sušilo za kosu u obliku laserskog pištolja i najkontroverznije glačalo ETA 211, s najvećom površinom za glačanje na svijetu u to vrijeme.

Godine 2009, s ciljem pomlađivanja brenda dizajner Zdeněk Veverka koji je radio s Škodom i Fordom, dobitnik brojnih nagrada za dizajn i vodeći u proizvodnji i industrijskom dizajnu na Sveučilištu West Bohemia in Plzeň, postao je brendov prvi formalno imenovani stalni dizajner. Proizvodi su stekli moderan i atraktivan dizajn koji odgovara svim tipovima modernih interijera.

ETA-ina misija i vrijednosti brenda

ETA stavlja naglasak na kvalitetu proizvoda, moderan dizajn, razvoj dodataka, pametna rješenja, i - iznad svega - zadovoljstvo kupaca, a misija je tvrtke biti u mogućnosti pružiti potpuno rješenje za opremanje kućanstava svojih kupaca malim kućanskim aparatima.