Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 4000FC, 24 cm, Miyabi

Code: MB33950241
Brand: MIYABI
226 € –14 %
Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 4000FC, 24 cm, Miyabi
226 € –14 % 193,20 €
Online na zalihama (1 pcs)

"Kuhinja bez dobrog noža nije kuhinja."

Detailed information

Product detailed description

"Kuhinja bez dobrog noža nije kuhinja."

Masaharu Morimoto, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar

Iznimno oštar japanski nož SUJIHIKI s tankom dugom oštricom izvrstan je u rezanju mekog mesa. Niska visina oštrice smanjuje trenje i nož lakše prodire u meso. Ako ste do sada radili s europskim noževima, oštrica će vas iznenaditi svojom izuzetnom finoćom. SUJIHIKI je japanska poboljšana verzija western noža za filete. Sirovo meso i ribu možete jednostavno rezati na fine kriške. Također ćete cijeniti nenadmašnu geometriju noža pri rezanju jetrica, šunke ili prsa peradi. Ako ste ljubitelj goveđeg carpaccia, ovaj nož bi trebao postati must-have u vašoj kuhinji. Robusna, dobro uravnotežena, ergonomska ručka izrađena od egzotičnog drva savršeno leži u ruci i smanjuje naprezanje ruke pri radu pod različitim kutovima.

Preporuka: zbog finoće oštrice ovaj nož nije prikladan za rad s mesom koje sadrži kosti.

Specifikacije: duljina oštrice 24 cm

Užitak kuhanja počinje s pripremnim radom, kada nož igra nenadmašnu glavnu ulogu. Japanski noževi serije MIYABI 4000FC graciozno će vas pratiti kroz sve rituale pripreme hrane. Noževi s tradicionalnim drškama razvijeni su s naglaskom na eleganciju i maksimalnu praktičnost i sigurnost.

Oštrica noža izrađena je od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika. Kako bi se postigla još bolja svojstva, korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja, tijekom kojeg se čelik smrzava na -196°C. Dobiveni materijal ima izuzetnu tvrdoću. Tradicionalno ručno oštrenje Honbazuke provjereno je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Simetrično oštrenje i Katana rub jamče lako prodiranje sirovih materijala. Štitnik s izrezom sprječava klizanje prstiju po oštrici.

Osmerokutna ručka pruža savršenu kontrolu nad rezanjem i učinkovitu podršku za rezanje. Drvo ebanovine Pakka prirodno je izdržljivo i dimenzionalno stabilno zbog visoke slojevitosti. Ukrasni gumb na ručki suptilna je azijska dekorativna metoda. Savršena ravnoteža noža donosi udobnost i sprječava zamor ruku. Noževi MIYABI 4000FC u potpunosti će zadovoljiti vašu želju za preciznim alatom japanskog porijekla.

  • Izrađen od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika
  • Tvrdoća po Rockwellu 61
  • CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
  • 2-slojna oštrica
  • Zaštita od prekida povećava sigurnost uporabe
  • Autentičan, uski japanski oblik
  • Katana rub oštrice
  • Simetričan kroj
  • Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
  • Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
  • Udobna pakka drvena drška
  • Osmerokutni oblik, impregnirano drvo
  • Savršen balans za ugodan rad s nožem
  • Ukrasna igla
  • Ugravirani logo
  • Nije prikladno za pranje u perilici posuđa
  • Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice

Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa, u središtu japanske industrije noževa.

Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.

Preporuke i održavanje:

  • Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
  • Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
  • Izbjegavajte savijanje oštrice
  • Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
  • Zaštitite oštricu od udaraca
  • Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
  • Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
  • Čuvajte nož na sigurnom mjestu

Additional parameters

Category: Japanski noževi
Weight: 0.17 kg
Duljina oštrice: 24 cm
Vrsta proizvoda: Japanski i Santoku nož
Kolekcija: MIYABI 4000FC
Margin: E
Veličina: 24 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: