jastuci

15 items total
Jastuk MOSS, 30 x 50 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
50 € –11 %
44,10 €
FOPG50M
Jastuk HAY, 40 x 40 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
Outlet
50 € –23 %
38,42 €
FOPG40H
Jastuk MOSS, 40 x 40 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
48,30 €
FOPG40M
Jastuk HAY, 50 x 15 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
55 € –14 %
47,30 €
FOBG50H
Jastuk SNOW, 50 x 15 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
Outlet
55 € –34 %
36,22 €
FOBG50SN
Jastuk STRAW, 50 x 15 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
55 € –10 %
49,40 €
FOBG50S
Jastuk SNOW, 40 x 40 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
50 € –9 %
45,20 €
FOPG40SN
Jastuk SNOW, 30 x 50 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
53 €
FOPG50SN
Jastuk HAY, 30 x 50 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
50 € –13 %
43,10 €
FOPG50H
Jastuk LIQUID MEMORY, 30 x 50 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
50 € –11 %
44,10 €
FOPG50LM
Jastuk LIQUID MEMORY, 50 x 15 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
55 € –10 %
49,40 €
FOBG50LM
Jastuk MOSS, 50 x 15 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
55 € –10 %
49 €
FOBG50M
Jastuk STRAW, 30 x 50 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
50 € –11 %
44,10 €
FOPG50S
Jastuk STRAW, 40 x 40 cm, s punjenjem od heljde, Foonka
48 €
FOPG40S

Jastuci – potiču zdrav san i mir

Jastuci su meki, mekani predmeti koji podupiru i umiruju glavu i vrat dok osoba spava ili se opušta. Obično su kvadratnog ili pravokutnog oblika i mogu biti sastavljeni od mnogih materijala, uključujući pamuk i poliesterska vlakna.

Koje su najpopularnije vrste punjenja za jastuke za spavanje?

Postoji nekoliko vrsta punjenja koja se najčešće koriste za jastuke za spavanje. Neki od najpopularnijih uključuju:

 • Paperje: Ovo je mekani, pahuljasti sloj izolacije koji se nalazi ispod perja pataka ili gusaka. Jastuci od perja poznati su po svojoj mekoći i lepršavosti, ali možda nisu prikladni za osobe s alergijama.

 • Perje: Jastuci od perja izrađuju se s vanjskim slojem perja od pataka ili gusaka. Obično su čvršći od perjanih jastuka, ali mogu biti i pristupačniji.

 • Memorijska pjena: Ovo je vrsta poliuretanske pjene koja je dizajnirana da se prilagodi obliku vaše glave i vrata. Jastuci od memorijske pjene poznati su po svojoj potpori i smanjenju pritiska, ali također mogu zadržati toplinu i imati kemijski miris.

 • Lateks: Jastuci od lateksa izrađuju se od prirodne ili sintetičke gume. Poznati su po svojoj izdržljivosti i potpori, kao i po sposobnosti da ostanu hladni i suhi.

 • Mikrozrnca: jastučići s mikrozrncima punjeni su sitnim zrncima izrađenim od polistirena ili drugih materijala. Obično su mekani i pružaju potporu, ali također mogu stvarati buku dok se krećete.

 • Poliester: poliesterski jastuci punjeni su sintetičkim vlaknima koja su dizajnirana da oponašaju mekoću i visinu paperja. Obično su pristupačni i hipoalergeni, ali možda nisu toliko izdržljivi kao druge vrste jastuka.

 • Heljda: prirodno, hipoalergeno i ekološki prihvatljivo

Vrsta punjenja koja je najbolja za vas ovisit će o vašim osobnim preferencijama i potrebama, kao što je položaj spavanja, alergije i budžet.

Kako da odaberem najbolje jastuk za moje potrebe?

Odabir idealnog jastuk moglo bi biti teško. Međutim, treba uzeti u obzir sljedeće čimbenike:

 • Položaj spavanja: Vrsta jastuk što trebate ovisiti o tome kako odlučite položiti. Kako bi održali vrat i kralježnicu u ravnini, spavačima na leđima može biti potreban razrjeđivač jastuk, dok bočni pragovi mogu zahtijevati veći jastuk.
 • Čvrstoća: A jastukNjegova potpora i udobnost mogu varirati ovisno o tome koliko je čvrst. Za one koji spavaju na trbuhu bolje bi odgovarali mekši jastuci, a za one koji spavaju na boku ili na leđima čvršći jastuci.
 • Veličina: podrška i udobnost a ukrasni jastuk može varirati ovisno o veličini. Odaberite veličinu koja je udobna za vaš tip tijela i položaj spavanja.

Koje su dobrobiti spavanja jastuk s nadjevom od heljde?

Ljuske od heljde čine većinu naših jastuka jer su posljednjih godina stekle popularnost zahvaljujući svojim izrazitim prednostima. Neki od njih su:

 • Pruža prilagođenu potporu: jastuci od heljde prilagođavaju se obliku vašeg vrata i glave, pružajući prilagođenu potporu i poravnanje. To može smanjiti nelagodu u leđima i vratu i poboljšati san.
 • Prirodno hipoalergeno: Ljuske heljde otporne su na grinje, plijesan i klice jer su same po sebi hipoalergene. Stoga su izvrstan izbor za one koji pate od alergija ili astme.
 • Prozračnost: Ljuske heljde su prirodno porozne, što omogućuje slobodno strujanje zraka kroz jastuk. To može pomoći u održavanju jastuk hladno i suho, što može biti korisno za ljude koji imaju tendenciju pregrijavanja tijekom noći.
 • Ekološki prihvatljivi: jastuci od heljde ekološki su prihvatljiv izbor budući da su izrađeni od prirodnih materijala i lako se biološki razgrađuju.
 • Bez mirisa ili buke: jastuci od heljde su bez mirisa i tihi kada se krećete noću i nemaju nikakav kemijski miris.
 • Jednostavan za prilagodbu: naši jastuci od heljde često uključuju patentni zatvarač koji vam omogućuje dodavanje ili uklanjanje ljuske kako biste prilagodili čvrstoću i stupanj potpore.

Za ugodan ambijent i dobar san možete također pregledati našu kolekciju posteljine, prekrivačii prekrivači.

Zašto su posteljina i dekorativni tekstili toliko važni za udobnost i izgled vaše spavaće sobe?

Posteljina za spavaće sobe i dekorativni tekstil važni su iz nekoliko razloga kada je u pitanju udobnost i izgled interijera:

 1. Udobnost: Posteljina kao što su plahte, jastučnice i jorgani u izravnom su kontaktu s našom kožom mnogo sati svaki dan. Stoga igraju ključnu ulogu u razini naše udobnosti tijekom spavanja. Visokokvalitetna posteljina izrađena od mekanih i prozračnih materijala može pomoći u regulaciji tjelesne temperature, odvodi vlagu i potiče dobar san.

 2. Ugoda: Tekstil može unijeti toplinu u unutrašnjost prostorije uvođenjem boje, uzorka i teksture. Tople boje poput crvene, narančaste i žute mogu stvoriti ugodnu i primamljivu atmosferu, dok meke teksture poput baršuna ili umjetnog krzna mogu dodati osjećaj luksuza i udobnosti. Slično tome, uzorci poput pruga ili cvjetnih dezena mogu stvoriti osjećaj dubine i vizualnog interesa. Tkanine kao što su zavjese, jastuci, prostirke, prekrivači i deke mogu pružiti fizičku i vizualnu toplinu prostoru.
 3. Estetika: Boje, uzorci i teksture posteljine za spavaću sobu i ukrasnog tekstila mogu imati značajan utjecaj na cjelokupni izgled i dojam spavaće sobe. Ovi elementi mogu prostoru dodati osobnost, stil i toplinu. Oni također mogu pomoći u povezivanju drugih elemenata dizajna u prostoriji, kao što su boja zidova, namještaj i rasvjeta.

 4. Svestranost: posteljina za spavaću sobu i ukrasni tekstil svestrani su i lako se ažuriraju, što ih čini isplativim načinom za osvježavanje izgleda spavaće sobe. Jednostavnim mijenjanjem posteljine ili dodavanjem nekoliko jastuka ili ukrasa pokrivač, možete promijeniti cijeli izgled sobe.

Općenito, posteljina za spavaću sobu i ukrasni tekstil neophodni su za stvaranje udobnog i privlačnog prostora koji odražava vaš osobni stil i poboljšava vaše opće dobro.