Papar SIKARA MADAGASCAR ZANZIBAR. 10 g, Peugeot
Code: PG32739Product detailed description
Sikara bijeli papar s Madagaskara
Podrijetlo i povijest
Uzgoj zelene paprike tipičniji je za Madagaskar. Kod uzgoja bijele paprike potrebno je pustiti papriku da sazri kako bi se dobila velika zrna papra. Gérard Vives uveo je sustav sakupljanja najboljih zrna graha na različitim mjestima, koja se zatim namaču u slatkoj vodi, melju, suše na suncu i na kraju pažljivo sortiraju. Ovim postupkom dobiva se rijedak i izuzetan bijeli papar.
Savjeti i upotreba u gastronomiji
Pogodan je za školjke, kamenice, bijelo meso, perad, bijelu ribu, svinjetinu i teletinu te bijele umake. Odličan je dodatak tjestenini, riži, povrću kuhanom na pari, povrću na žaru, tikvicama, bundevama, gljivama, šparogama, crvenom ili običnom grahu, rajčicama i salatama. Preporučamo ga koristiti i za slastice koje sadrže naranče i kruške.
O okusu
Sikara bijeli papar ima vrlo svjež, biljni okus
i cvjetni okus, s dominantnim dodirom mentola,
kao i naznake okusa anisa, limuna i eukaliptusa.
Mljevenje papra
Mljevenje se prvenstveno koristi za oslobađanje punog okusa papra. Aromatične molekule su u jezgri zrna papra i vruće su posebno izvana. Stoga za veću toplinu koristite fino mljevenje, a za maksimalan okus odaberite grublje, koje će savršeno otpustiti esenciju zrna. Papriku treba samljeti u zadnji čas! Moćni su trenuci prolazni... Ako želite uživati u papru u najboljem izdanju, nemojte ga dugo kuhati zajedno s hranom, izgubit će snagu.
Additional parameters
Category: | Papar & začini |
---|---|
Weight: | 0.1 kg |
Vrsta proizvoda: | Mlin |
Kolekcija: | Peugeot ZANZIBAR |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
The item has been sold out… |
Be the first who will post an article to this item!