Noževi za ljuštenje

12 items total
Nož za guljenje TWIN, 5 cm, Zwilling
Nož za guljenje TWIN, 5 cm, Zwilling
Online na zalihama (4 pcs)
12,60 €
ZW38040050
Nož za povrće CLASSIC IKON, 8 cm, Wüsthof
104 €
WU4006
Nož za guljenje FOUR STAR, Zwilling
Nož za guljenje FOUR STAR, Zwilling
Online na zalihama (1 pcs)
53,55 €
ZW31070051
Nož za guljenje CLASSIC, 7 cm, Wüsthof
Nož za guljenje CLASSIC, 7 cm, Wüsthof
Online na zalihama (1 pcs)
80,84 €
WU4062
Nož za guljenje TWIN GRIP, 6 cm, Zwilling
10,92 €
ZW38720060
Nož za rajčice GOURMET, 12 cm, Wüsthof
50,40 €
WU1035048012
Nož za povrće PROFESSIONAL "J", 8 cm, Zwilling
67,99 € –19 %
54,60 €
ZW31020091
Nož za guljenje GOURMET, 7 cm, Zwilling
36,49 € –5 %
Nož za guljenje GOURMET, 7 cm, Zwilling
Online na zalihama (1 pcs)
34,65 €
ZW36110061
Nož za guljenje PROFESSIONAL "S", Zwilling
68,15 €
ZW31020051
Nož za povrće TWIN GOURMET, 7 cm, Zwilling
25,20 €
ZW31601070
Nož za guljenje ELEVATE 10529, 9 cm, Joseph Joseph
19,41 €
JS10529
Nož za guljenje NORDIC KITCHEN, 9 cm, pakkawood i damask čelik, Eva Solo ES515400

Noževi za guljenje – vaši mali praktični pomoćnici

Čemu služi nož za guljenje?

Gulitelji rade upravo ono što im ime kaže: skidaju koru ili gule voće i povrće. Imaju kratku, nefleksibilnu, blago zakrivljenu oštricu s rubom na unutarnjoj strani zakrivljenosti

Što čini dobar nož za guljenje?

  • Većina noževa za guljenje uglavnom se koristi za guljenje voća i povrća, stoga moraju biti prilično oštri.
  • Kako ne biste skliznuli i ne posjekli ruku, drška treba biti ergonomska, a odabir najboljeg materijala treba pažljivo razmotriti kako biste osigurali kontrolu nad nožem tijekom korištenja.
  • Materijal izrađen od ugljičnog čelika ili nečeg sličnog idealan je materijal koji se koristi jer dobro drži rub, jednostavno se oštri mokrim kamenom i jednostavno se brusi čeličnom šipkom.

Koja je razlika između noževa za guljenje i noževa za guljenje?

Iako su oba noža mala i mogu biti od velike koristi pri radu s povrćem, postoje neke razlike između dvije vrste noževa:

  • Noževi za guljenje često imaju duljinu oštrice od 5 do 10 centimetara, dok noževi za guljenje obično imaju duljinu oštrice od 7,5 do 12,5 centimetara.
  • Noževi za guljenje imaju zakrivljene rubove oštrice s ptičjim kljunom savršene za izradu prekrasnih ukrasa dok noževi za guljenje imaju ravne, dvostruko zakošene rubove.
  • Noževi za guljenje uglavnom se koriste za guljenje voća i povrća, dok se noževi za guljenje također koriste za vađenje središta voća i sjeckanje malih predmeta.

Za bolju pripremu voća i povrća također možete provjeriti naše ribeže za povrće, kao i rezače za mandoline i gulilice.

Kako se brinuti za svoj nož za guljenje?

Kuhinjski noževi su velika investicija pa ako želite da vam nož za guljenje traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i skladištenje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe
  • redovito oštrite svoj nož