Aparati za sladoled

2 items total
Aparat za sladoled KITCHENMINIS 3u1, WMF
Aparat za sladoled KITCHENMINIS 3u1, WMF
Online na zalihama (23 pcs)
102 €
WM0416450011
Sladoled i apart za jogurt EZ 7407, 1,2 l, crna, Severin
276 €
SEVEEZ7407

Aparati za sladoled – pravljenje sladoleda u udobnosti vašeg doma

Što je an aparat za sladoled?

An aparat za sladoled je stroj koji okreće i hladi središnju posudu, uzrokujući da se smjesa kreme u njoj skrutne u sladoled. Također možete koristiti ovaj aparat za izradu sladoleda bez mliječnih proizvoda, sladoleda i sorbeta.

U Kulina's imamo aparate za sladoled poznatih proizvođača kao što su KitchenAid i WMF i kod kuće mogu napraviti neki od najboljih sladoleda koje poželite.

Kako djeluje an aparat za sladoled raditi?

Za izradu sladoleda, an aparat za sladoled zamrzava mješavinu nekoliko sastojaka. Obično postupak zahtijeva prethodno zamrzavanje odvojive posude napunjene tekućim rashladnim sredstvom. Mlijeko, vrhnje, šećer i arome koji se koriste za izradu sladoleda proizvode se odvojeno i hlade.

Smjesa se zatim dodaje u aparat za sladoled nakon umetanja zamrznute posude. Smjesa se postupno zamrzava, a dodaje se zrak kako bi se stvorila glatka tekstura kada se stroj uključi. Lopatica koja se vrti miješa i struže smjesu po hladnim stijenkama zdjele. Sladoled se izvadi i stavi u zamrzivač da se nastavi stvrdnjavati dok se ne postigne pravilna konzistencija.

Koju vrstu sladoleda možete napraviti kod kuće s aparat za sladoled?

S an aparat za sladoled, možete kreirati veliki izbor slasnih okusa i stilova sladoleda u udobnosti svog doma. Evo nekoliko vrsta sladoleda koje možete napraviti pomoću aparat za sladoled:

  • Sladoled od vanilije: klasičan i bezvremenski, domaći sladoled od vanilije je omiljen. Možete ga prožeti pravim mahunama vanilije za bogat okus.

  • Sladoled od čokolade: prepustite se dekadenciji domaćeg sladoleda od čokolade, koji se može napraviti od kakaa u prahu ili otopljene čokolade.

  • Sladoled od jagoda: svježe jagode umiješane u bazu sladoleda stvaraju prekrasnu voćnu poslasticu.

  • Čokoladni komadići mente: osvježavajući sladoled od mente prepun komadićima čokolade popularan je izbor.

  • Kolačići i krema: zdrobljena čokolada ili kolačići od vanilije presavijeni u podlogu za sladoled daju predivan okus kolačića i kreme.

  • Sladoled od kave: ljubitelji kave moraju probati kremasti sladoled s okusom kave.

  • Rocky Road: ovaj okus kombinira čokoladni sladoled s marshmallowom, orašastim plodovima (često bademima), a ponekad i dodatnim dodacima poput komadića čokolade.

  • Voćni sorbet: iako tehnički nije sladoled, an aparat za sladoled također može napraviti sorbete od pirea od voća, šećera i ponekad s malo citrusa.

  • Sladoled od pistacija: napravljen od pravih pistacija, ovaj sladoled nudi jedinstven i orašast okus.

  • Maslac od oraha oraha: mješavina sladoleda s maslacem i karameliziranog oraha oraha stvara bogat i hrskav užitak.

  • Vrtlog od karamele: dodajte domaći umak od karamele svojoj bazi sladoleda za slatku i kremastu poslasticu s prekrasnim vrtlozima karamele.

  • Voćni vrtlog: umiješajte voćne piree ili konzerve u bazu od vanilije ili neku drugu bazu za navalu voćnog okusa.

  • Javorov orah: udahnite svoj sladoled toplim, jasnim okusom javorovog sirupa i hrskavosti oraha.

  • Matcha zeleni čaj: za jedinstven i pomalo zemljani okus, napravite sladoled od matcha zelenog čaja koristeći matcha prah.

  • Med od lavande: Stvorite sofisticiran okus tako što ćete u svoju bazu sladoleda uliti suhe cvjetove lavande i malo meda.

Ovo je samo nekoliko primjera mnogih okusa sladoleda koje možete stvoriti s aparat za sladoled. Eksperimentiranje s različitim okusima i kombinacijama omogućuje vam da svoje kreacije sladoleda prilagodite svojim željama.

Kako održavati aparate za sladoled?

Prije pokušaja bilo kakvog čišćenja ili održavanja vašeg ledomata, morate isključiti utikač aparat za sladoled iz glavnog napajanja i provjerite je li potpuno ohlađen. Zatim:

  • Nježnim, vlažnim ručnikom obrišite aparat za sladoled jedinicu za napajanje i posudu za brzo zamrzavanje, zatim potpuno osušite.
  • Nakon pranja vesla u toploj vodi sa sapunom, potpuno ga isperite.
  • Ako je hranu teško ukloniti, upotrijebite neabrazivnu ribalicu.
  • Aparat za sladoled ne smije se uranjati u vodu ili bilo koju drugu tekućinu.
  • Nakon svake upotrebe, aparat za sladoled mora se očistiti.

Ako ste tip koji voli pripremati hranu u zatvorenom prostoru, također možete provjeriti naše druge kuhinjske strojeve kao što su pekači kruha, pekači jogurtai pekači hrenovki.