Sjeckalice i drobilice za hranu

3 items total
Ručna sjeckalica 5 SECOND, 900 ml, Tefal
24,49 €
TEFK1320404
Ručna sjeckalica MULTI, crna, 0,9 l, WMF
43,90 €
WM1876786040
Električna sjeckalica KULT X, WMF
Električna sjeckalica KULT X, WMF
Online na zalihama (3 pcs)
73,40 €
WM0416590011

Sjeckalice i sjeckalice – brz i učinkovit uređaj za usitnjavanje hrane

Što je sjeckalica za hranu?

Sjeckalica je kuhinjski aparat koji se koristi za brzo i učinkovito mljevenje i usitnjavanje hrane. Obično se sastoji od posude opremljene oštricama za rezanje i poklopcem. Kada korisnik stavi hranu koju treba usitniti u posudu i uključi uređaj, hrana se brzo reže na manje komade.

Sjeckalice za hranu mogu se koristiti za usitnjavanje širokog spektra sastojaka, poput voća, povrća, orašastih plodova i začinskog bilja. Sjeckalice štede vrijeme i trud u kuhinji, a posebno su korisne za pripremu sastojaka za jela poput salata ili prženih krumpirića.

Nudimo širok izbor sjeckalica i sjeckalica za hranu na Kulina, od poznatih proizvođača kao što su KitchenAid, Tefali WMF.

Koja je razlika između sjeckalice i procesora hrane?

Sjeckalice i kuhinjski procesori kuhinjska su oprema koja se koristi za sjeckanje, rezanje i mljevenje sastojaka. Međutim, dva se uređaja značajno razlikuju na neke važne načine.

Kuhinjski procesor je složeniji uređaj od sjeckalice. Sjeckalice za hranu obično se koriste za brze i precizne zadatke poput rezanja oraha, luka ili češnjaka. Također, pomažu u pripremi malih količina preljeva za salatu, pesta i salse.

U usporedbi s sjeckalicom, multipraktik je veći i snažniji uređaj. Uključuje motor koji pokreće višestruke nastavke i oštrice, što vam omogućuje izvođenje većeg raspona poslova. Kuhinjski procesor također može mijesiti tijesto i sjeckati, rezati, usitnjavati, pasirati i miješati hranu.

Koje povrće ili hranu mogu usitniti električnom sjeckalicom?

Električna sjeckalica može se koristiti za brzo i jednostavno usitnjavanje širokog spektra povrća. Neka od povrća koja se mogu usitniti električnom sjeckalicom su luk, češnjak, mrkva, celer, zelena paprika, brokula, cvjetača, kupus, tikvice, krumpir, slatki krumpir, rajčica, gljive, mahune, grašak, kukuruz, špinat , kelj, zelena salata, rotkvice itd.

Važno je imati na umu da će nekom povrću možda trebati malo više opreza dok ga se usitnjava u električnoj sjeckalici jer bi moglo biti previše sitno nasjeckano ili pretvoreno u pire.

Imajte na umu da bi povrće trebalo nasjeckati blizu vremena kada ga pojedete jer će se ako ga sjeckate previše unaprijed izgubiti dio nutritivne vrijednosti. S druge strane, rezanje nekih vrsta povrća poput celera, zelene salate i pastrnjaka može povećati njihov sadržaj polifenola.

Trebate li više alata za obradu svježeg ili kuhanog povrća, provjerite našu ponudu kuhinjskih ribalica i rezača, dasaka za rezanje, preša i cijedila.