Friteze za prženje

6 items total

Friteze i friteze – za zdravije i hrskavije jelo

Što trebam znati o fritezama?

Friteza je slična pećnici uglavnom zato što peče i prži hranu, ali se od pećnice razlikuje po tome što koristi manje ulja od konvencionalne pećnice i ima grijaće komponente koje su samo na vrhu. To čini hranu nevjerojatno hrskavom u roku od nekoliko minuta.

Friteze se često vrlo brzo zagrijavaju i brzo i ravnomjerno kuhaju hranu zbog koncentriranog izvora topline, lokacije i veličine ventilatora.

S vrlo malo ulja, friteze vam omogućuju pripremu jela koja bi se tradicionalno duboko pržila, poput čipsa. Friteze pružaju bolju alternativu za pripremu i konzumaciju ove hrane i grickalica s visokim udjelom masti.

Kako radi friteza?

U zračnoj fritezi hrana se stavlja u perforiranu košaru, a uređaj ju kuha puhanjem vrućeg zraka oko nje. Konvekcija se stvara snagom zraka, koji kuha i zapeče hranu izvana u košari. Pohani obroci poput smrznutih pilećih mekica ili nepohanih škrobnih namirnica poput pomfrita ili tater totsa postat će smeđi sve dok temperatura zraka prelazi oko 320 F.

Po čemu se friteza razlikuje od friteze?

Dok friteza i friteza imaju određene sličnosti, dva kuhinjska stroja također imaju značajne razlike od kojih su neke istaknute u nastavku:

  • Friteze trebaju puno ulja da u potpunosti prekriju hranu. Hrana kuhana u fritezama može se kuhati samo sa žlicom ulja ili možda bez ulja.
  • Neke namirnice budu hrskavije u fritezi nego u fritezi jer friteze koriste malo ili nimalo ulja.
  • Friteze se koriste samo za prženje hrane. Friteze se mogu koristiti za više tehnika kuhanja poput pečenja na roštilju ili pečenja!
  • Kuhanje u fritezi je zdravije.

Također postoje neke prednosti koje dijele friteze i friteze. Omogućuju da vaša kuhinja ostane čista (što nije lako ako pokušavate pržiti hranu u dubokom ulju u dubokoj tavi), a većina rešetki i košara za friteze i friteze može se prati u perilici posuđa.

Provjerite našu ponudu kuhinjskih friteza pouzdanih tvrtki kao što su Tefal ili Severini provjerite koliko mogu učiniti za vas!