stolni noževi

6 items total
Stolna vilica MACHINE COLLECTION, 20 cm, Seletti
18,27 €
SLT10958
Stolna vilica MAXIME, toplo siva, Blomus
Stolna vilica MAXIME, toplo siva, Blomus
Online na zalihama (2 pcs)
16,01 €
BM64130
Stolna vilica STELLA, mat nehrđajući čelik, Blomus
11,73 €
BM63827
Stolna vilica BISTRO GREENWICH, 16 cm, nehrđajući čelik, Zwilling ZW7033831
Stolna vilica MAXIME, siva, Blomus
Stolna vilica MAXIME, siva, Blomus
Online na zalihama (7 pcs)
16,01 €
BM64131
Stolna vilica STELLA, crna, Blomus
Stolna vilica STELLA, crna, Blomus
Online na zalihama (2 pcs)
12,32 €
BM64198

Stolne vilice – vaš osnovni pribor za glavno jelo

Stolne vilice su vrsta blagovaonskog pribora za jelo koji se prvenstveno koristi za uzimanje i jedenje čvrstih predmeta, kao što su meso, povrće i žitarice. Imaju dva do četiri zupca i obično ih prate stolni noževi i stolne žlice iz iste kolekcije pribora za jelo.

Stolne vilice dolaze u različitim oblicima i veličinama i često su izrađene od nehrđajućeg čelika ili čelika. Koriste se svakodnevno, u svim okruženjima i u svim prilikama. Vrlo su često dio većih setova pribora za jelo.

Koje su vrste vilica?

Vilice dolaze u različitim vrstama, a svaka ima različitu namjenu. Neke od najtipičnijih sorti navedene su u nastavku:

  • Stolna vilica: ovo je najčešće korištena vrsta vilice koja se koristi za jelo za stolom. Obično ima četiri zupca i dugu ručku.
  • Desertna vilica: vilice za desert imaju kraće zupce i manje su od stolna vilica. Namijenjen je za korištenje u desertima, uključujući kolače, pite i peciva.
  • Vilica za ribu: Ova je vilica napravljena posebno za jelo ribljih obroka. Dug je, tanak i blago zakrivljenog vrha.
  • Vilica za posluživanje: Ova vilica ima duge zupce koji se koriste za posluživanje velikih obroka, kao što su složenci ili salate.

Općenito, vrsta hrane koju jedete ili poslužujete odredit će vrstu vilice koju koristite. Vilice dolaze u različitim izvedbama koje služe različitim funkcijama i mogu poboljšati učinkovitost i zadovoljstvo jela i posluživanja.

Koja je razlika između a stolna vilica i a vilica za posluživanje?

vilica za posluživanje i a stolna vilica prvenstveno se razlikuju po veličini i namjeni.

A stolna vilica je vilica normalne veličine koja se koristi za stolovima za pojedinačne porcije. Napravljen je za uzimanje i konzumiranje malih do srednje velikih porcija hrane, poput tjestenine, mesa ili povrća.

A vilica za posluživanje, s druge strane, ima veću težinu, dulju ručku i dulje zupce od a stolna vilica. Namijenjen je za serviranje većih porcija hrane kao što su pečenja, meso, puretina i sl. Postoje i veće vilice za meso koje se prvenstveno koriste u kuhinji za rezanje pečenja ili šunke.

Zupci na vilicama za posluživanje često su duži od onih na stolnim vilicama, što ih čini prikladnijima za posluživanje većih jela. Vilice za posluživanje dolaze u različitim veličinama i izvedbama. Često su uključene u set komplementarnih pribora za posluživanje koji se koriste za svečane obroke ili posebne događaje, a općenito su složenije i dekorativnije od stolnih vilica.