Kuhanje na otvorenom

55 items total
Roštilj ploča za vatru FS56, 56 cm, Petromax
Sticker
133 € –24 %
100 €
PET701683
Roštilj ploča FS48, 48 cm, Petromax
Sticker
114 € –27 %
Roštilj ploča FS48, 48 cm, Petromax
Online na zalihama (1 pcs)
83,20 €
PET701720
Kotlić FT6, 7 l, lijevano željezo, Petromax
Sticker
95,60 € –20 %
76,48 €
PET701478
Vanjski kalup za pljeskavice BG-IRON, Petromax
Sticker
48,30 € –20 %
38,64 €
PET730782
Premaz za lijevano željezo, Petromax
Sticker
17,90 € –20 %
Premaz za lijevano željezo, Petromax
Online na zalihama (1 pcs)
14,32 €
PET707098
Podmetač, 23 cm, lijevano željezo, Petromax
Sticker
31 € –26 %
22,72 €
PET701768
Vanjski kalup za sendviče SW-IRON, Petromax
Sticker
42 € –25 %
31,12 €
PET730430
Komplet za potpalu vatre, Petromax
Sticker
2,10 € –20 %
Komplet za potpalu vatre, Petromax
Online na zalihama (4 pcs)
1,68 €
PET701973
Vanjski kalup za vafle WF-IRON, Petromax
Sticker
45,99 € –26 %
Vanjski kalup za vafle WF-IRON, Petromax
Online na zalihama (3 pcs)
33,60 €
PET730423
Up
More products

Kuhanje na otvorenom – roštiljanje, dimljenje i pečenje

Što znači kuhanje na otvorenom?

Jeste li zasićeni jedenjem iste stare dosadne kuhinje u svojoj kuhinji? Volite li svoje obroke začiniti uzbuđenjem i avanturom? Onda je vrijeme da svoje kuharske vještine stavite na test na otvorenom!

Nema boljeg načina kuhanja od vjetra u kosi, sunca na licu i mirisa cvrčavog mesa u zraku. I, budimo iskreni, sve je ukusnije kad se kuha vani.

Pa zgrabite svoje pregača, zapalite roštilj i počnite kuhati, bilo da ste iskusan veteran ili tek pridošlica u kuhanju na otvorenom. Petromax osnovne potrepštine za kuhanje na otvorenom, kao što se vidi na web stranici Kulina, najbolji su suputnici za ovu avanturu.

Kuhanje na otvorenom obuhvaća širok raspon metoda i tehnika pripreme hrane na otvorenom. Evo nekih od glavnih vrsta kuhanja na otvorenom:

 • Roštiljanje: roštiljanje je spora metoda kuhanja koja uključuje kuhanje hrane na laganoj, neizravnoj vatri dulje vrijeme. Često se povezuje s pušenjem i koristi drvo ili ugljen za aromu. Jela s roštilja mogu uključivati rebarca, svinjsko meso, prsa i još mnogo toga. Pogledajte roštilje u našoj ponudi za mnoge mogućnosti pečenja.

 • Dimljenje: dimljenje uključuje kuhanje hrane pomoću dima koji nastaje spaljivanjem iverja ili komadića drva. To je spora metoda kuhanja koja hrani daje jedinstven okus dima. Dimljenje se može obaviti pomoću pušnice, pušnice ili čak roštilja s kutijom za pušnice.

 • Kuhanje uz logorsku vatru: kuhanje uz logorsku vatru tradicionalna je metoda u kojoj se hrana priprema na otvorenoj logorskoj vatri. Tehnike mogu uključivati pečenje hrane na ražnjićima, umatanje predmeta u foliju i kuhanje u ugljenu ili korištenje posuđa od lijevanog željeza izravno na vatri. Ovdje ćete pronaći izbor dodataka koji će kuhanje na otvorenoj vatri učiniti mogućim, atraktivnim i elegantnim.

 • Kuhanje u nizozemskoj pećnici: kuhanje u nizozemskoj pećnici uključuje upotrebu teškog lonca od lijevanog željeza s poklopcem, koji se zove nizozemska pećnica, za kuhanje hrane na otvorenom plamenu ili ugljenu. Svestran je i prikladan za širok raspon jela, od variva do pečenja. U Kulina pronaći ćete poznate nizozemske posude za pećnicu marke Petromax .

 • Kuhanje na ražnju: kuhanje na ražnju uključuje nabadanje mesa na ražanj i polagano kuhanje na otvorenom plamenu ili izvoru topline. Rotirajući pokreti pomažu ravnomjerno pečenje i pečenje mesa.

 • Vanjski štednjak ili plamenik za kuhanje: prijenosni vanjski štednjaci ili plamenici obično se koriste za kampiranje i kuhanje na otvorenom. Ove peći rade na propanu ili drugim gorivima i mogu se prilagoditi različitim tehnikama kuhanja, od kuhanja i prženja do pirjanja.

 • Roštilji za piknik i prijenosni roštilji: prijenosni roštilji dizajnirani su za piknike, okretanje u prtljažniku i druge situacije kuhanja u pokretu. Dolaze u različitim veličinama i vrstama goriva, poput drvenog ugljena, plina i električne energije.

 • Peći na drva: peći na drva vanjski su objekti namijenjeni pečenju pizza, kruha i drugih jela. Ove pećnice koriste drvo kao izvor topline i mogu postići visoke temperature za brzo i ravnomjerno kuhanje. Ako želite ponijeti roštilj sa sobom na plažu ili jezero, provjerite ponudu do LotusGrill.

Svaka vrsta metode kuhanja na otvorenom nudi vlastito jedinstveno iskustvo i profil okusa, što vam omogućuje istraživanje različitih kulinarskih tehnika i stvaranje ukusnih jela na otvorenom.

Koje su prednosti kuhanja na otvorenom?

Kuhanje na otvorenom ima mnoge prednosti, uključujući:

 • Kuhanje i objedovanje vani moglo bi biti radosno i nezaboravno iskustvo koje će vam pomoći da se povežete s prirodom i uživate u prirodi.
 • Kuhanje na otvorenom također vam omogućuje korištenje šireg raspona tehnika kuhanja, kao što su pečenje na roštilju, dimljenje i kuhanje na logorskoj vatri, koje možda ne biste mogli raditi u zatvorenom prostoru.
 • Kuhanje vani može dati više prostora za veće zabave ili obiteljske događaje, što olakšava pripremu i posluživanje obroka za sve.
 • U usporedbi s korištenjem unutarnje pećnice ili štednjaka, korištenje opreme za kuhanje na otvorenom može vam pomoći uštedjeti novac na potrošnji energije.