299 items total
Petrolejka HK50, kromirani mesing, Petromax
314 €
PET700013
LED stolna lampa AR04, 47 cm, crna, Alessi
Outlet
378 € –25 %
283 €
ALAR04B
Zidna lampa HALO, 25 cm, amber, Hübsch
Zidna lampa HALO, 25 cm, amber, Hübsch
Online na zalihama (2 pcs)
160 €
HU991203
Viseća lampa HANGING MONKEY, 76,5 cm, s užetom, crna, Seletti
382 €
SLT14923
Držač za svijeće LIGHTHOUSE 75 cm, Philippi
Outlet
242 € –25 %
181 €
PHP123178
Stolni kamin SPIN 120, zlatni, Höfats
Stolni kamin SPIN 120, zlatni, Höfats
Online na zalihama (1 pcs)
227 €
HO00021
Stolni kamin SPIN 120, srebrna, Höfats
Stolni kamin SPIN 120, srebrna, Höfats
Online na zalihama (6 pcs)
176 €
HO00024
Stolna lampa EMENDO, 39 cm, oblak, Eva Solo
Outlet
409 € –25 %
306 €
ES720001030
Podna lampa PIPE, 168 cm, mesing, Hübsch
Outlet
318 € –25 %
238 €
HU990914
LED stolna lampa AR04, 47 cm, siva, Alessi
Outlet
378 € –25 %
283 €
ALAR04G
Stolna lampa EMENDO, 39 cm, smaragdno zelena, Eva Solo
Outlet
409 € –25 %
306 €
ES720001031
Stolna lampa STANDING MONKEY, 54 cm, crna, Seletti
350 €
SLT14920
Uljna lampa FIRE 23 cm, srebro, Philippi
Uljna lampa FIRE 23 cm, srebro, Philippi
Online na zalihama (2 pcs)
220 €
PHP123118
Stolna lampa EMENDO, 39 cm, crna, Eva Solo
Outlet
409 € –25 %
306 €
ES720001029
Viseća lampa CONEY, narančasta, Hübsch
Outlet
174 € –20 %
139 €
HU991407
Prenosiva stolna lampa SOFT SPOT, 34 cm, LED, maslinasto zelena, Rosendahl RSD26312
Prenosiva stolna lampa ANI L, 49 cm, LED, bijela, Blomus
177 €
BM66068
Up
More products

Rasvjeta - promijenimo atmosferu!

Rasvjeta igra iznimno važnu ulogu u dizajnu interijera. Možete nadograditi vašu sobu sjajnom svjetiljkom, stvoriti prijateljsko raspoloženje, naglasiti teksture i elemente dizajna ili… pokvariti sve lošom rasvjetom.

Koliko lampi trebam u sobi?

Ne postoji fiksni broj lampi koje se koriste u prostoriji, ali jedna sigurno nije dovoljna. Jedno od najvažnijih pravila osvjetljavanja prostora je slojevita rasvjeta koja uključuje korištenje više vrsta rasvjete kako bi se stvorio dobro osvijetljen i uravnotežen interijer s izvrsnom atmosferom. Korištenje višestrukih izvora svjetlosti – stropnih lampi, stolnih lampi, zidnih svjetiljki i podnih lampi – omogućuje lagani prijelaz iz svijetle prostorije u kojoj se radi danju ili poslije u udoban prostor za odmor navečer ili u polumračni prostor za gledanje omiljenih serija.

Uloga rasvjete

Svjetiljke mogu igrati različite uloge kada je u pitanju dizajn vašeg prostora. Najvažnije vrste rasvjete su:

  • Ambijentalna ili opća rasvjeta (osigurava prostoriju s cjelokupnim osvjetljenjem i stvara dovoljno svjetla da vidite, radite i krećete se udobno i sigurno),
  • Radna rasvjeta (služi u posebne svrhe – rad, čitanje, pripremanje hrane itd.),
  • Usmjerena rasvjete (stvara žarišnu točku, dodaje dimenziju i može se koristiti za privlačenje pozornosti na umjetničko djelo, biljku ili za isticanje jedinstvenog elementa dizajna)
  • Rasvjeta za raspoloženje (stvara ugodnu, intimnu, prijateljsku i toplu atmosferu u interijeru)
  • Ukrasna rasvjeta (služi isključivo u dekorativne svrhe)

Vrste rasvjete

Kako bi vaš prostor bio dobro osvijetljen i izgledao dobro i danju i navečer koristite različite vrste svjetiljki:

  1. Stropna rasvjeta – glavni izvori svjetlosti

Stropne svjetiljke obično su glavni izvor svjetla u prostoriji. Ovisno o veličini i stilu vašeg interijera, možete birati između ukrasnih lustera, elegantnih visilica, modernih reflektora ili bezvremenskih i minimalističkih plafona .

  1. Stolne lampe – najbolji kreatori raspoloženja

Postoji mnogo različitih vrsta stolnih lampi koje služe različitim namjenama. Postavite noćne stoliće uz krevet za ugodan ugođaj u spavaćoj sobi, odaberite praktičnu radnu lampu ili čisto dekorativnu, modernu stolnu lampu koju ćete staviti na stolić za kavu u dnevnoj sobi. Za fini štih u vašoj kuhinji možete čak postaviti malu stolnu lampu na kuhinjsku ploču, a ako ste ljubitelj modernih klasičnih interijera, ne zaboravite staviti par konzolnih lampi na komodu ili konzolni stol.

Stolne lampe najlakši su način za stvaranje prijateljske atmosfere u interijeru, atmosfere koja će omogućiti opuštanje nakon napornog radnog dana, stoga ih ne zaboravite uključiti u svoj plan rasvjete.

  1. Zidne lampe

Zidne lampe obično služe kao naglasak ili rasvjeta za raspoloženje i trebali biste razmisliti o njihovoj upotrebi ne samo u hodniku ili u kupaonici s obje strane ogledala ali i u dnevnoj i spavaćoj sobi. Zidne lampe također se vrlo često koriste kao noćne lampe, posebno ako volite čitati prije spavanja ili u industrijskoj ili skandinavskoj kuhinji, kao rasvjeta za kuhinjske radne ploče.

Također su izvrsni za skretanje pažnje na određene predmete, ukrase ili komade namještaja i pomažu vam da se krećete po kući tijekom noći bez uključivanja glavnog izvora svjetla.

  1. Podne lampe

Podne lampe izvrsne su za osvjetljavanje mračnih kutova vaše sobe, mogu poslužiti u čisto dekorativne svrhe ili istaknuti stil svoju unutrašnjost. Možete birati između mnogo različitih vrsta stojećih svjetiljki i staviti ih uz kauč ili omiljenu fotelju ili u spavaću sobu kako biste stvorili ugodnu i toplu atmosferu.

Kako odabrati lampe za osvjetljavanje svoje sobe?

Prije nego što odaberete određenu lampu, pažljivo razmislite o svom prostoru. Što ćete raditi u ovoj sobi? Koja će biti glavna funkcija interijera i da li će u prostoriji biti više od jednog funkcionalnog područja i – sukladno tome – kakvu bi ulogu trebale imati lampe? Razmislite o stilu i odaberite lampe koje se dobro slažu s njim. Kombinirajte različite vrste rasvjete i nemojte se bojati odabrati dizajnerske svjetiljke koje će dodati mrvicu karaktera vašem domu!

Rasvjeta Kulina

U Kulini ćete pronaći svu rasvjetu koja vam je potrebna za osvjetljenje vašeg prostora – unutarnju i vanjsku. Birajte iz asortimana dizajnerskih brendova koje nude moderne lampe za svaki stil interijera. Pronaći ćete minimalističke izvore svjetla kao i klasične – crne, bijele, zlatne lampe kao i šarene projekte za dinamičnije interijere. Također možete birati između lampi izrađenih od stakla, metala ili plastike, u različitim veličinama i oblicima.