Kontaktni roštilji

5 items total
Električni kontaktni roštilj 2u1 LONO, WMF
179,99 € –9 %
163 €
WM0415110011
Električni kontaktni roštilj KG 2392, 1800 W, Severin
113 €
SEVEKG2392
Električni kontaktni roštilj KG 2394, 800 W, Severin
33,29 € –18 %
27,09 €
SEVEKG2394
Električni kontaktni roštilj OPTIGRILL ELITE XL XA727810, Tefal
77,99 € –24 %
58,59 €
TEFXA727810

Kontaktni roštilj – idealan uređaj za pečenje i zagrijavanje raznih jela

Što su kontaktni roštilji?

Kontaktni roštilji, poznati i kao panini preše, kuhinjski su uređaji koji su stvoreni za brzo i praktično pečenje hrane. Sastoje se od dvije grijaće ploče koje se spajaju kako bi istovremeno kuhale hranu s obje strane. Mnoga jela, uključujući hamburgere, perad, povrće i sendviče, mogu se pripremiti pomoću kontaktnih roštilja. Mogu se koristiti u zatvorenom i na otvorenom, a dostupni su u raznim verzijama i veličinama.

Oni su popularan uređaj za kućne kuhinje, kao iu komercijalnim kuhinjama poput restorana i kafića. Kompaktna veličina i jednostavnost korištenja čine ih praktičnim alatom za zaposlene kuhare koji žele pripremiti brza, ukusna jela.

U Kulina pažljivo smo odabrali širok izbor izdržljivih kontaktnih roštilja poznatih proizvođača kao što su Severin, Tefali WMF.

Kako da očistim kontaktni roštilj?

Kontaktni roštilj se može očistiti uklanjanjem svih suvišnih čestica hrane, pranjem vlažnom krpom ili spužvom i upotrebom paste od sode bikarbone za uklanjanje bilo kakvih mrlja ili zagorjelih ostataka.

Također, ključno je držati se podalje od abrazivnih sredstava za čišćenje. Ako roštilj ima odvojive ploče, treba ih zasebno čistiti u perilici posuđa ili u toploj vodi sa sapunicom.

Koja je razlika između kontaktnog roštilja i kušača sendviča?

Izraz "kontaktni roštilj" odnosi se na uređaj za kuhanje s dvije grijaće ploče koje su spojene šarkama. Tanjuri se mogu otvarati i zatvarati poput školjki i često su izbrazdani, što ostavlja tragove pečenja na hrani. Ploče za roštilj kontaktnog roštilja često su veće od četvrtastih otvora standardnih aparata za sendviče, što pruža širi raspon mogućnosti kuhanja.

aparat za sendviče, s druge strane, mali je radni uređaj koji je namijenjen za pravljenje sendviča u obliku kvadrata (ili trokuta), obično s tost kruhom. Može se otvarati i zatvarati poput knjige zahvaljujući dvije zglobne ploče koje su obično ravne. S aparat za sendviče.

Također možete provjeriti naše kolekcije drugih električnih roštilja i drugih osnovnih kuhinjskih aparata kao što su procesori hrane, tosteri, električna kuhala i kuhala za vodu.