Noževi za tjesteninu

1 items total
Pekarski nož GOURMET, 26 cm, Wüsthof
Pekarski nož GOURMET, 26 cm, Wüsthof
Online na zalihama (1 pcs)
87,14 €
WU1035047726

Noževi za tijesto – odličan alat za rukovanje vašim kolačima

Što je slastičarski nož?

Nož za tijesto je posebna vrsta kuhinjskog noža. Dug je i elegantan te je vrlo prikladan za rezanje kolača i kolača.

Po čemu se slastičarski nož razlikuje od ostalih kuhinjskih noževa?

Sljedeće značajke karakteristične su za slastičarske noževe i čine ih prikladnim za kolače i razne zadatke pečenja:

  • Nazubljeni rub: idealno za uredno rezanje kora tijesta. Kod porcioniranja osjetljivih kolača i kolača, sitni nazubljeni dijelovi su od pomoći.
  • Duga oštrica pomaže u prijenosu kolača u i iz pećnice, vodoravnom rezanju biskvita i okruglih kolača.
  • Široka oštrica: široka oštrica posebno je dizajnirana za rezanje, dijeljenje i posluživanje podloga za kolače i može se koristiti za mazanje nadjeva kao što su glazura i džem.
  • Zaobljeni vrh: omogućuje jednostavno i bez oštećenja vađenje kolača i peciva iz posuda za pečenje.

Kako treba naoštriti slastičarski nož?

Zbog neobičnog oblika oštrice, slastičarski nož se ne može naoštriti uobičajenim oštrilom za noževe. Umjesto toga, trebat će vam keramička šipka za honanje, koja se ponekad naziva i šipka za oštrenje. Ovako ga primijeniti:

  • Pronađite ukošenu stranu noža. Noževi s nazubljenjima uvijek imaju ravnu i zakošenu stranu. Izoštrit ćete stranu koja je zakošena jer je to ono što čini rez.
  • Nož za slastičarstvo mora se naoštriti brušenjem svakog dijela između nazubljenja, stoga nažalost ne postoji prečac. Ponavljajte ovaj postupak sve dok se svi žljebovi ne izbruse držeći šipku za honanje paralelno s skošenim rubom cijelo vrijeme dok je držite ravno uz kut skošenog ruba.

Ako tražite više alata za pečenje i ukrašavanje kolača, pogledajte našu ponudu lopatica za ukrašavanje, podstava za kolače i posuda za pečenje.

Kako se brinuti za svoj slastičarski nož?

Kuhinjski noževi su velika investicija pa ako želite da vam slastičarski nož traje dugo, slijedite ova jednostavna pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe
  • redovito oštrite svoj nož