Čišćenje roštilja

11 items total
Električna četka za roštilj GOOD GRIPS, 15 cm, crna, plastika, OXO OXO1312480
Strugač za lijevano željezo, plastični, sa žlijebovima, Petromax PET790212
Sprej za čišćenje roštilja, 750 ml, LotusGrill
16,49 €
LTLR750
Strugač za lijevano željezo, 12 cm, nehrđajući čelik, Petromax
18,80 €
PET701584
Četka za roštilj SLIDEX, 47 cm, Rösle
Četka za roštilj SLIDEX, 47 cm, Rösle
Online na zalihama (2 pcs)
32,24 €
ROS25390
Četka i strugač za roštilj GOOD GRIPS, 51 cm, siva, nehrđajući čelik, OXO OXO11356300
Strugalica za lijevano željezo, 20 cm, nehrđajući čelik, Petromax PET790182
Strugač za lijevano željezo, plastika, Petromax
6 €
PET701836
Zamjenska četka SLIDEX STEEL, Rösle
Zamjenska četka SLIDEX STEEL, Rösle
Online na zalihama (2 pcs)
13 €
ROS25391
Četka za roštilj, mjed, Outdoorchef
Četka za roštilj, mjed, Outdoorchef
Online na zalihama (2 pcs)
20,25 €
ODCH1442122
Sprej za čišćenje roštilja BARBECUE CLEANER, Outdoorchef
20,25 €
ODCH1821255

Čišćenje roštilja – poboljšajte okus i produžite životni vijek vašeg roštilja

Zašto je čišćenje vašeg roštilja važno?

Pečenje na roštilju odličan je način pripreme zdravih i ukusnih jela za prijatelje i obitelj. Međutim, nakon što je pečenje gotovo, važno je očistiti svoj roštilj na odgovarajući način kako biste ga održali u dobrom stanju i izbjegli nakupljanje bakterija ili zagađivača.

Kako bismo čišćenje roštilja učinili brzim i jednostavnim, prikupili smo razne osnovne potrepštine za čišćenje roštilja od renomiranih tvrtki kao što su Outdoorchef ili Petromax. Ovi su alati izrađeni od različitih materijala, uključujući nehrđajući čelik i mesing, i imaju mnoge uloge.

Koji su koraci za učinkovito čišćenje roštilja?

CleanRedovito postavljanje vašeg roštilja ključno je za njegovo održavanje u dobrom stanju i produljenje njegovog vijeka trajanja. Koraci za pravilno čišćenje vašeg roštilja su sljedeći:

  • Zagrijte roštilj: kako biste sagorjeli svu masnoću i ostatke hrane, uključite roštilj, bilo da se radi o plinskom ili roštilju na drva, i pustite zagrijava se oko 15-20 minuta.
  • Isključite roštilj i pustite da se ohladi: Prije čišćenja isključite roštilj i ostavite ga da se potpuno ohladi.
  • Riješite se rešetki: rešetke za kuhanje treba ukloniti i držati podalje.
  • Očetkajte rešetke: Clean sve ostatke, masnoću ili zagorenu hranu s rešetki četka za roštilj ili strugač. Prije čišćenja rešetki, možete ih ostaviti da malo odstoje u toploj vodi s sapunom.
  • Clean plamenici: Izvadite plamenike i upotrijebite četka za roštilj ili strugač da ih očistite i riješite se prljavštine ili hrđe.
  • Clean unutrašnjost roštilja: Ako koristite roštilj na ugljenmožete upotrijebiti krpu ili četku za čišćenje unutrašnjosti, uključujući stijenke, dno i poklopac. Za temeljitije čišćenje možete koristiti i toplu vodu s sapunom.
  • Ispraznite posudu za mast tako da je izvadite i uklonite masnoću ili ostatke iz nje.
  • Ponovno sastavite roštilj kada je sve temeljito očišćeno i osušeno.
  • Pohranjivanje roštilja: Kada nije u upotrebi, pokrijte roštilj i držite ga na suhom, hladnom mjestu.

Cleanredovitim korištenjem roštilja produljit ćete mu vijek trajanja i poboljšati okus i kvalitetu vaših jela. Kako biste svaki put dobili temeljito čišćenje, svakako slijedite ove upute.