Roštilji na drvo & ugljen i dodaci

15 items total
Stolni roštilj na ugljen, bijela, Eva Solo
299,95 € –28 %
213 €
ES571020
Roštilj na ugljen CONE, Höfats
Roštilj na ugljen CONE, Höfats
Online na zalihama (2 pcs)
839 €
HO010101
Roštilj na ugljen KENSINGTON 570 C, Outdoorchef
366 €
ODCH1840003
Roštilj na ugljen CHELSEA 480 C, Outdoorchef
230 €
ODCH1840001
Montažni set za roštilj CONE, Höfats
Montažni set za roštilj CONE, Höfats
Online na zalihama (1 pcs)
944 €
HO010501
Klubski stol za roštilj Eva Solo, 59 cm
Outlet
151 € –20 %
Klubski stol za roštilj Eva Solo, 59 cm
Online na zalihama (1 pcs)
120 €
ES571101
Stolni roštilj na drveni ugljen ATAGO, Petromax
271 €
PET701218
Stalak za dodatke za roštilj, zakrivljen, Remundi
34,65 €
RMDI800870
Klubski stol za CONE roštilj, bambus, Höfats
79,80 €
HO010201
Roštilj na ugljen CHELSEA 570 C, Outdoorchef
251 €
ODCH1840002
Vjetrobrani i držači za ražnjeve 2u1, PRIMEZONE, Rösle
47,25 €
ROS25398
Roštilj klubski stol 480, bambus, Outdoorchef
63,95 €
ODCH1829126
Roštilj stalak za wok M, Remundi
Roštilj stalak za wok M, Remundi
Online na zalihama (2 pcs)
92,30 €
RMDI801022
Stalak za wok L, Remundi
114 € –7 %
Stalak za wok L, Remundi
Online na zalihama (2 pcs)
105 €
RMDI801023
Rotirajući ražanj ROTISSERIE, Remundi
Rotirajući ražanj ROTISSERIE, Remundi
Online na zalihama (1 pcs)
525 €
RMDI801135

Roštilji na drva, ugljen i dodaci – roštiljajte kao šef

Roštiljanje je prije svega društveno iskustvo, ali to je i način da pripremite hranu i pokažete ljubav prijateljima i obitelji. Stoga u Kulina nudimo roštilje na drveni ugljen svih vrsta i veličina koji odgovaraju vašem životnom stilu, obitelji i drugim posebnim potrebama, uključujući stolne roštilje na drveni ugljen od LotusGrill (prijenosne i kompaktne) i pune veličine profesionalni roštilji renomiranih marki kao što su Outdoorchef ili Hofats.

Zašto biste trebali odabrati a roštilj na ugljen?

Korištenje a roštilj na ugljen (umjesto električni roštilj za vani na primjer) nudi jedinstveno iskustvo kuhanja i daje prepoznatljiv okus vašoj hrani. Evo nekih aspekata koji roštilje na drveni ugljen čine posebnima:

 • Okus: roštilji na ugljen daju hrani poseban okus dima. Zapaljeni ugljen stvara dim, koji hrani daje bogat i autentičan okus koji je teško ponoviti drugim metodama kuhanja.

 • Svestranost: Roštilji na drveni ugljen omogućuju i izravno roštiljanje (kuhanje hrane izravno na ugljenu) i neizravno pečenje (kuhanje hrane dalje od ugljena sa zatvorenim poklopcem), pružajući svestranost za kuhanje širokog spektra jela.

 • Visoka toplina: roštilji na drveni ugljen mogu postići više temperature u usporedbi s nekim plinskim roštiljima. Ova visoka temperatura idealna je za prženje mesa i postizanje željene zapečene korice izvana, dok unutrašnjost ostaje sočna i mekana.

 • Kontrola: Uz malo vježbe, možete naučiti kontrolirati toplinu a roštilj na ugljen podešavanjem količine ugljena i protoka zraka kroz otvore. To vam daje mogućnost finog podešavanja procesa kuhanja za različite vrste hrane.

 • Autentično iskustvo: mnogi ljudi uživaju u procesu paljenja drvenog ugljena, čekanju da se upepeli i njeguju roštilj. Nudi više praktičnog i sveobuhvatnijeg iskustva kuhanja u usporedbi s plinskim roštiljima.

 • Tradicionalna privlačnost: pečenje na drvenom ugljenu nosi osjećaj tradicije i nostalgije jer je to popularna metoda kuhanja generacijama. Može stvoriti klasičnu i primamljivu atmosferu tijekom okupljanja na otvorenom.

 • Prenosivost: roštilji na drveni ugljen dostupni su u različitim veličinama, uključujući prijenosne modele. To ih čini prikladnima za piknike, kampiranja, izlete i druge aktivnosti na otvorenom.

 • Pristupačnost: roštilji na drveni ugljen često su unaprijed pristupačniji od nekih vrhunskih plinskih roštilja ili drugih vrsta opreme za kuhanje na otvorenom.

 • Zajednica i društveni aspekt: roštiljanje na drveni ugljen može biti društvena aktivnost. Prijatelji i obitelj često se okupljaju oko roštilja, uživajući u razgovoru dok čekaju da se hrana skuha.

 • Eksperimentiranje: roštilji na drveni ugljen potiču eksperimentiranje s različitim vrstama drvenog ugljena, drvenom sječkom i tehnikama dimljenja kako bi se stvorila jedinstvena i aromatična jela.

Vrijedno je napomenuti da korištenje a roštilj na ugljen zahtijeva dodatnu pripremu i strpljenje u usporedbi s plinskim roštiljem. Morate zapaliti ugljen, pričekati da se zagrije i upepeliti te ručno regulirati temperaturu. Međutim, mnogi entuzijasti smatraju da je proces nagrađivan i uživaju u rezultatima koje mogu postići ovom tradicionalnom metodom kuhanja na otvorenom.

Zašto su za roštilje na drva/ugalj potrebni posebni dodaci?

Kako biste poboljšali iskustvo pečenja na roštilju i učinili ga jednostavnijim i sigurnijim za rukovanje, roštilji na drva/ugalj zahtijevaju posebne dodatke.

 • Oprema za roštiljanje: Hvataljke, lopatice i ražnjići primjeri su specijalizirane opreme za roštiljanje koja je potrebna za rukovanje hranom na roštilju bez opeklina. Ovi su alati napravljeni da budu dovoljno dugi da vaše ruke sigurno drže podalje od vrućine.
 • Održavanje i čišćenje: čišćenje roštilja na drveni ugljen ili drva može biti neuredno. Dodaci poput posuda za pepeo, strugala i četki za roštilj mogu čišćenje učiniti bržim i učinkovitijim.
 • Sigurnost: ako se ne koriste ispravno, roštilji na drveni ugljen i drva mogu biti smrtonosni. Nesreće se mogu izbjeći upotrebom dodataka poput zaštite od vjetra.
 • Praktičnost: Dodaci poput pokretača za dimnjak i pokretača na drveni ugljen mogu pojednostaviti paljenje i brzo zagrijavanje roštilja. Poklopci i opcije za pohranu mogu vam pomoći da roštilj bude uredan i zaštićen od vremenskih nepogoda.

Koje su razlike između roštilja na drveni ugljen i plinskih roštilja?

Glavna razlika između roštilja na drveni ugljen/drvo i plinski roštilj je gorivo za kuhanje. Plinski roštilji koriste propan ili prirodni plin kao izvor goriva, dok roštilji na ugljen i drva koriste drvo ili ugljen.

Profil okusa koji proizvode dvije različite vrste roštilja također je jedna od njihovih glavnih razlika. Plinski roštilji ne mogu dati hrani dimljeni okus kao što to čine roštilji na drveni ugljen i drva. Ovaj dimljeni okus stvaraju dim i plinovi izgaranja koji se oslobađaju izgaranjem drva ili ugljena.

Kontrola temperature je još jedna razlika između dvije vrste roštilja. Dok roštilji na drveni ugljen i drva zahtijevaju više vremena i truda za podešavanje temperature, plinski roštilji imaju precizne kontrole temperature koje vam to omogućuju brzo i jednostavno.

Međutim, neki tvrde da roštilji na drveni ugljen i drva pružaju istinskije iskustvo pečenja jer zahtijevaju više ručne kontrole i osiguravaju taj poseban okus koji može dati samo roštiljanje na drveni ugljen. Međutim, ako još uvijek ne znate koji roštilj odabrati, pogledajte naš potpuni vodič za kupnju najboljeg roštilja za svoju obitelj.