Japanski noževi

60 items total
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Online na zalihama (43 pcs)
33,02 €
DNGRSXLPO2500200
Japanski nož GYUTO/CHEF KANETSUNE TSUCHIME, 18 cm, smeđa, Dellinger DNGRKC951
Japanski kuharski nož KIRITSUKE EYES, 20 cm, Dellinger
95 €
DNGRSXLKHAUS8K
Japanski nož za povrće BRUTE, 17,5 cm, Forged
76,70 €
FORGEDSDV304136
Japanski Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
523 €
MB34374181
Japanski tanto nož RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
108 €
FDCK8175321
Japanski Nakiri nož 5000MCD, 17 cm, Miyabi
523 €
MB34375171
Univerzalni nož KITA NORTH DAMASCUS, 15 cm, Dellinger
Akce Outlet
116 € –15 %
98,10 €
DNGRSXLKH135
Japanski nož za povrće OLIVE, 17,5 cm, ručka od maslinovog drva, Forged FORGEDSDV305256
Japanski nož DEBA 18,5 cm, smeđa, Lion Sabatier
Novinka
59,56 €
LS3502345
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH167
Japanski nož za povrće SEBRA, 17,5 cm, Forged
76,93 €
FORGEDSDV623460
Japanski nož Nakiri CLASSIC IKON, 17 cm, Wüsthof
163 €
WU1030332617
Japanski nož KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL, 27 cm, smeđa, Dellinger DNGR8595705405981
Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 6000MCT, 24 cm, Miyabi
346 €
MB34078241
Japanski nož GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL, 20 cm, crna, Dellinger
165 €
DNGR8594195884092
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Japanski nož za meso GYUTOH 7000D, 24 cm, MIYABI
326 €
MB34543241
Nož za povrće SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
120 €
DNGRKHOK7C
Japanski nož za meso GYUTOH 7000D, 20 cm, Miyabi
268 €
MB34543201
japanski kuharski nož PETTY, 15 cm, Dellinger
231 €
DNGRSXL9302
Japanski nož za povrće SHOTOH 4000FC, 13 cm, Miyabi
166 €
MB33951141
Japanski santoku nož FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer
107 €
DB428117
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Online na zalihama (10 pcs)
92 €
FDCK8175724
Up
More products

Japanski noževi - oštri kao mač

Što su japanski noževi?

Japanski noževi imaju dugačku i tanku oštricu sa šiljastim vrhom i izvorno su se koristili za rezanje tankih šnita sirove ribe i pripremu sushija. Lakši su, osjećaju se uravnoteženije u ruci i savršeni su za precizne zadatke. Izrađuju se od tvrđeg i tanjeg čelika - nehrđajućeg čelika ili haganea, što je isti čelik od kojeg se izrađuju japanski mačevi. Ručke japanskih noževa izrađene su od tvrdog drva.

Čemu služe japanski noževi?

Japanski noževi - zbog dugih, tankih oštrica - mogu se koristiti za rezanje ribe ili velikih komada mesa (osobito za odreske). Postoje mnoge vrste specifičnih japanskih noževa (kao što su Gyutou, Yanagi, Usuba ili Deba) koji se mogu koristiti za sve precizne zadatke od otkoštavanja piletine do filetiranja ribe do tankog rezanja bilo kojeg povrća.

U Kulina pronaći ćete kvalitetne japanske noževe koje proizvode pouzdane marke kao što su Dellinger ili MIYABI. Također možete odabrati kovane japanske noževe nizozemske marke Forged ili provjeriti naše najprodavanije japanske noževe ovdje.

Kako naoštriti japanski nož?

Japanski noževi mogu biti dvosjekli ili jednosjekli (tradicionalni). Izrađeni su od tvrdog čelika koji se zapravo lakše oštri od mekog čelika koji se koristi za zapadnjačke noževe. Da biste naoštrili svoj japanski nož, potreban vam je brusni kamen. Također možete odnijeti svoj nož stručnjaku.

Kako se brinuti za svoj japanski nož?

Japanski noževi su velika investicija pa ako želite da vaš japanski nož traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • kada režete japanskim nožem, nemojte rezati izravno na tvrdim površinama kao što su kamena radna ploča, sudoper od nehrđajućeg čelika, tanjur ili na daskama za rezanje od stakla, keramike, bambusa i drugih tvrdih materijala. Mekana plastična daska za rezanje je najbolja
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe.
  • redovito oštrite svoj nož