Japanski noževi

75 items total
Japanski tanto nož RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
Sticker
108 € –26 %
78,96 €
FDCK8175321
Japanski Gyutoh nož 5000FCD, 20 cm, Miyabi
Sticker
286 € –31 %
195 €
MB34681201
Japanski nož za povrće BRUTE, 17,5 cm, Forged
Sticker
90,30 € –20 %
72,24 €
FORGEDSDV304136
Japanski kuharski nož KIRITSUKE EYES, 20 cm, Dellinger
Sticker Outlet
91,99 € –20 %
73,59 €
DNGRSXLKHAUS8K
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Sticker
86,10 € –20 %
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Online na zalihama (2 pcs)
68,88 €
FDCK8175724
Japanski nož za kruh BREAD SAMURAI, 19,5 cm, Dellinger
Sticker
117 € –20 %
93,60 €
DNGRSXLKHP8B
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
Sticker
133 € –20 %
106 €
DNGRSXLKH134
Japanski Santoku nož 4000FC, 18 cm, Miyabi
Sticker
200 € –28 %
143 €
MB33957181
Kuharski nož CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
Sticker
186 € –20 %
148 €
DNGRSXLKH108
Japanski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
Sticker
368 € –20 %
294 €
DNGRSXL9309
Japanski nož za meso GYUTOH 7000D, 24 cm, MIYABI
Sticker
352 € –29 %
248 €
MB34543241
Nakiri nož GOURMET, 17 cm, Zwilling
Sticker
69,99 € –29 %
Nakiri nož GOURMET, 17 cm, Zwilling
Online na zalihama (1 pcs)
49,08 €
ZW36129171
Japanski nož za rezanje CHUTOH 7000D, 16 cm, MIYABI
Sticker
222 € –27 %
160 €
MB34542161
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
Sticker
132 € –20 %
105 €
DNGRKH167
Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Sticker
561 € –29 %
Santoku nož 5000MCD, 18 cm, Miyabi
Online na zalihama (1 pcs)
396 €
MB34388181
Japanski nož za povrće SHOTOH 5000MCD, 14 cm, Miyabi
Sticker
415 € –31 %
285 €
MB34381141
Japanski nož za meso GYUTOH 5000FCD, 16 cm, Miyabi
Sticker
253 € –27 %
184 €
MB34681161
Nož za otkoštavanje SAMURAI, 15 cm, Dellinger
Sticker
82,95 € –20 %
66,36 €
DNGRSXLKHP6
Japanski nož Nakiri CLASSIC IKON, 17 cm, Wüsthof
165 €
WU1030332617
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Sticker
141 € –20 %
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Online na zalihama (8 pcs)
112 €
DNGRSXLKHP8
Up
More products

Japanski noževi - oštri kao mač

Što su japanski noževi?

Japanski noževi imaju dugačku i tanku oštricu sa šiljastim vrhom i izvorno su se koristili za rezanje tankih šnita sirove ribe i pripremu sushija. Lakši su, osjećaju se uravnoteženije u ruci i savršeni su za precizne zadatke. Izrađuju se od tvrđeg i tanjeg čelika - nehrđajućeg čelika ili haganea, što je isti čelik od kojeg se izrađuju japanski mačevi. Ručke japanskih noževa izrađene su od tvrdog drva.

Čemu služe japanski noževi?

Japanski noževi - zbog dugih, tankih oštrica - mogu se koristiti za rezanje ribe ili velikih komada mesa (osobito za odreske). Postoje mnoge vrste specifičnih japanskih noževa (kao što su Gyutou, Yanagi, Usuba ili Deba) koji se mogu koristiti za sve precizne zadatke od otkoštavanja piletine do filetiranja ribe do tankog rezanja bilo kojeg povrća.

U Kulina pronaći ćete kvalitetne japanske noževe koje proizvode pouzdane marke kao što su Dellinger ili MIYABI. Također možete odabrati kovane japanske noževe nizozemske marke Forged ili provjeriti naše najprodavanije japanske noževe ovdje.

Kako naoštriti japanski nož?

Japanski noževi mogu biti dvosjekli ili jednosjekli (tradicionalni). Izrađeni su od tvrdog čelika koji se zapravo lakše oštri od mekog čelika koji se koristi za zapadnjačke noževe. Da biste naoštrili svoj japanski nož, potreban vam je brusni kamen. Također možete odnijeti svoj nož stručnjaku.

Kako se brinuti za svoj japanski nož?

Japanski noževi su velika investicija pa ako želite da vaš japanski nož traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • kada režete japanskim nožem, nemojte rezati izravno na tvrdim površinama kao što su kamena radna ploča, sudoper od nehrđajućeg čelika, tanjur ili na daskama za rezanje od stakla, keramike, bambusa i drugih tvrdih materijala. Mekana plastična daska za rezanje je najbolja
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe.
  • redovito oštrite svoj nož