Japanski noževi

66 items total
217802 santoku nuz petty kanetsugu zuiun kiwami 18 cm cerna dellinger
Novo u
347 €
DNGR9503
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Nož za povrće NAKIRI, 17 cm, Dellinger
Online na zalihama (>5 pcs)
33,02 €
DNGRSXLPO2500200
Japanski Santoku nož, 17 cm, Victorinox
Japanski Santoku nož, 17 cm, Victorinox
Online na zalihama (>5 pcs)
91 €
VN6852017G
Japanski nož GYUTO/CHEF KANETSUNE TSUCHIME, 18 cm, smeđa, Dellinger
57,81 €
DNGRKC951
Japanski tanto nož RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
108 €
FDCK8175321
217235 kucharsky nuz sok cocobolo white damascus 21 cm hneda dellinger
Novo u
118 €
DNGRDCKBJCH8
Nož za povrće SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger
120 €
DNGRKHOK7C
Japanski nož YANAGIBA 24 cm, smeđa, Lion Sabatier
40,59 €
LS3502344
Japanski nož Nakiri CLASSIC IKON, 17 cm, Wüsthof
163 €
WU1030332617
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Yanagiba nož RED SPIRIT, 24 cm, F.Dick
Online na zalihama (2 pcs)
92 €
FDCK8175724
210421 japonsky nuz okami 15 cm cerna dellinger
49,55 €
DNGR8594195889288
Japanski nož RESIN FUTURE, 15 cm, crvena, Dellinger
74,99 €
DNGRH192
Japanski nož za povrće BRUTE, 17,5 cm, Forged
76,70 €
FORGEDSDV304136
Japanski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
264 €
MB34684181
Japanski nož RESIN FUTURE, 15 cm, plava, Dellinger
74,99 €
DNGRH190
Japanski nož za povrće SEBRA, 17,5 cm, Forged
76,93 €
FORGEDSDV623460
Kuharski nož RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH165
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
Kineski nož ZEN, 18 cm, crna, Yaxell
Online na zalihama (2 pcs)
272 €
YAX35519
Japanski kuharski nož SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
368 €
DNGRSXL9309
Japanska kuhinjska sjekira NAKIRI 4000FC, 17 cm, Miyabi
187 €
MB33952171
Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 4000FC, 24 cm, Miyabi
200 €
MB33950241
Japanski kuharski nož KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
64,42 €
DNGRSXL2005
Nož za rezanje KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRSXLKH134
Japanski Santoku nož 4000FC, 18 cm, Miyabi
187 €
MB33957181
Up
More products

Japanski noževi: Spoj tradicije i preciznosti

Japanski noževi cijenjeni su diljem svijeta zbog svoje iznimne oštrine, lakoće i estetskog dizajna. Njihova izrada proizlazi iz duge tradicije kovačkog umijeća koje se u Japanu razvijalo stoljećima. Ovi su noževi dizajnirani kako bi pružili maksimalnu preciznost i učinkovitost pri rezanju, što ih čini nezaobilaznim alatom u svakoj kuhinji.

Pročitajte i

Karakteristike japanskih noževa

  • Oštrina – zahvaljujući upotrebi tvrđih čelika, japanski noževi postižu iznimnu oštrinu koja omogućuje precizno rezanje.
  • Lakoća – tanje oštrice i ergonomske ručke osiguravaju jednostavno rukovanje i manji umor pri dugotrajnoj uporabi.
  • Estetika – često su izrađeni od damastnog čelika, koji izgleda vrlo elegantno, a ponekad su ukrašeni tradicionalnim japanskim tehnikama kovanja, što japanske noževe čini ne samo funkcionalnim alatima, već i umjetničkim djelima.

Vrhunski brendovi japanskih noževa

Pri odabiru japanskog noža važno je usredotočiti se na provjerene brendove koji kombiniraju tradicionalnu izradu s modernim tehnologijama:

  • Dellinger – ovaj brend nudi širok asortiman noževa inspiriranih japanskom kulturom. Njihovi noževi su visokokvalitetni, oštri i izdržljivi, idealni za profesionalne kuhare i ljubitelje kuhanja.
  • Miyabi – tvrtka koja kombinira njemački inženjering s japanskom zanatskom vještinom. Miyabi noževi su poznati po svojoj iznimnoj oštrini, preciznosti i estetskom dizajnu.
  • Yaxell – japanski proizvođač s dugogodišnjom tradicijom, čiji su noževi popularni među profesionalnim kuharima diljem svijeta. Yaxell kombinira tradicionalne tehnike kovanja s modernim materijalima, što osigurava visoku kvalitetu i performanse njihovih noževa.

Savjeti za odabir japanskog noža

  • Vrsta noža – razmislite za koju svrhu ćete najčešće koristiti nož (npr. Santoku za univerzalnu upotrebu, Nakiri za rezanje povrća).
  • Materijal oštrice – odaberite noževe od kvalitetnog čelika koji osiguravaju dugi vijek trajanja i lako brušenje.
  • Drška – ergonomski oblik i kvalitetan materijal drške osiguravaju udoban hvat i sigurnu manipulaciju.

Ulaganje u kvalitetan japanski nož isplati se ne samo u pogledu funkcionalnosti, već i estetike i dugog vijeka trajanja. S tim noževima svako kuhanje postaje radost i omogućuje vam postizanje profesionalnih rezultata u vašoj kuhinji.​