Noževi za ljuštenje

13 items total
Nož za guljenje TWIN GRIP, 5,5 cm, plava, Zwilling
10,54 €
ZW38090061
Nož za povrće CLASSIC, 7 cm, Wüsthof
Nož za povrće CLASSIC, 7 cm, Wüsthof
Online na zalihama (4 pcs)
75,58 €
WU4002
Nož za guljenje PROFESSIONAL "S", Zwilling
64,88 €
ZW31020051
Nož za guljenje GRAND GOURMET, WMF
Nož za guljenje GRAND GOURMET, WMF
Online na zalihama (2 pcs)
71,99 €
WM1889706032
Nož za guljenje GOURMET, 7 cm, Zwilling
Nož za guljenje GOURMET, 7 cm, Zwilling
Online na zalihama (5 pcs)
37,60 €
ZW36110061
Nož za guljenje FOUR STAR, Zwilling
Nož za guljenje FOUR STAR, Zwilling
Online na zalihama (2 pcs)
56,20 €
ZW31070051
210925 6 d464 13 white
132 €
GUDED46413
210955 2 nuz na zeleninu alpha oak 13 cm hneda gude
99 €
GUDEE46413
210907 nuz na zeleninu kappa 13 cm stribrna gude
86 €
GUDE46413
Nož za guljenje CLASSIC, 7 cm, Wüsthof
Nož za guljenje CLASSIC, 7 cm, Wüsthof
Online na zalihama (5 pcs)
75,58 €
WU4062
211012 1464 13 w
75 €
GUDE146413
Nož za povrće CLASSIC IKON, 8 cm, Wüsthof
97 €
WU4006
Nož za guljenje NORDIC KITCHEN, 9 cm, pakkawood i damask čelik, Eva Solo ES515400

Noževi za guljenje – vaši mali praktični pomoćnici

Čemu služi nož za guljenje?

Gulitelji rade upravo ono što im ime kaže: skidaju koru ili gule voće i povrće. Imaju kratku, nefleksibilnu, blago zakrivljenu oštricu s rubom na unutarnjoj strani zakrivljenosti

Što čini dobar nož za guljenje?

  • Većina noževa za guljenje uglavnom se koristi za guljenje voća i povrća, stoga moraju biti prilično oštri.
  • Kako ne biste skliznuli i ne posjekli ruku, drška treba biti ergonomska, a odabir najboljeg materijala treba pažljivo razmotriti kako biste osigurali kontrolu nad nožem tijekom korištenja.
  • Materijal izrađen od ugljičnog čelika ili nečeg sličnog idealan je materijal koji se koristi jer dobro drži rub, jednostavno se oštri mokrim kamenom i jednostavno se brusi čeličnom šipkom.

Koja je razlika između noževa za guljenje i noževa za guljenje?

Iako su oba noža mala i mogu biti od velike koristi pri radu s povrćem, postoje neke razlike između dvije vrste noževa:

  • Noževi za guljenje često imaju duljinu oštrice od 5 do 10 centimetara, dok noževi za guljenje obično imaju duljinu oštrice od 7,5 do 12,5 centimetara.
  • Noževi za guljenje imaju zakrivljene rubove oštrice s ptičjim kljunom savršene za izradu prekrasnih ukrasa dok noževi za guljenje imaju ravne, dvostruko zakošene rubove.
  • Noževi za guljenje uglavnom se koriste za guljenje voća i povrća, dok se noževi za guljenje također koriste za vađenje središta voća i sjeckanje malih predmeta.

Za bolju pripremu voća i povrća također možete provjeriti naše ribeže za povrće, kao i rezače za mandoline i gulilice.

Kako se brinuti za svoj nož za guljenje?

Kuhinjski noževi su velika investicija pa ako želite da vam nož za guljenje traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i skladištenje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe
  • redovito oštrite svoj nož