Stolni štednjak

1 items total
Prenosiva indukcijska ploča KULT X, WMF
Prenosiva indukcijska ploča KULT X, WMF
Online na zalihama (16 pcs)
135 €
WM0415240011

Stolni štednjaci – praktično i svestrano rješenje za kuhanje

Što su stolni štednjaci?

Stolni štednjaci su praktična i prilagodljiva opcija za kuhanje koja je lagana, prenosiva i jednostavna za korištenje. Savršene su za stanove, spavaonice, urede i kuhanje na otvorenom jer su često manje od uobičajenih plamenika i pećnica. Razna jela, poput prženih krumpirića, rezanaca i mesa s roštilja, mogu se pripremiti pomoću stolnih kuhala.

Stolni štednjaci praktična su i ekonomična alternativa za pripremu obroka bez potrebe za korištenjem štednjaka pune veličine.

Koje su vrste stolnih štednjaka?

Postoje dvije glavne vrste stolnih štednjaka: indukcijski i električni. Indukcijske ploče za kuhanje su vrste električnih ploča za kuhanje koje koriste magnetsko polje za zagrijavanje posuđa. Vrlo su učinkoviti i mogu se brzo zagrijati, što ih čini popularnim izborom za mnoge ljude.

Postoje i električne ploče za kuhanje, vrste lonaca za kuhanje koje isključivo koriste električnu energiju za zagrijavanje hrane. Sastoje se od jednog ili više plamenika koje pokreće električni svitak ili element. Jednostavni su za korištenje i prilagodljivi stolni štednjaci zbog čega su čest izbor za mnoge domove.

Kako se brinuti za električni štednjak?

Trajnost, optimalna izvedba i izbjegavanje strujnog udara kod korištenja električnog štednjaka ovise o pravilnom održavanju. Stoga su sljedeći neki savjeti o održavanju električnog štednjaka:

  • Uvijek čistite štednjak kako biste izbjegli nakupljanje ulja i ostataka hrane, što može dovesti do požara i drugih problema.
  • Držite kuhalo dalje od vode, čak i nakon upotrebe, jer u protivnom može doći do strujnog udara.
  • Također je vrlo važno da štednjak uvijek isključite iz struje kad god nije u upotrebi.
  • Posljednje, ali ne manje važno, važno je izbjeći preopterećenje štednjaka. Preopterećenje štednjaka moglo bi dovesti do pregrijavanja i kvara. Kuhajte samo onoliko hrane za koliko je kuhalo predviđeno.

Na Kulina imamo nekoliko drugih dostupnih vrsta štednjaka kao što su friteze, kuhala za jaja, kuhala na pari, kao i stolni električni roštilji.