činije

2 items total
Zdjela za juhu LIKID, 450 ml, bijela, REVOL
31,50 €
RV646403
Zdjela za juhu LIKID, 450 ml, unutrašnja crna glazura, REVOL
32,55 €
RV646408

Turpe – prekrasan način posluživanja vaše juhe

Što je supa i čemu služi?

Sudnica je vrsta posude za posluživanje koja se koristi za posluživanje jela poput juha i variva. Turpe su obično izrađene od materijala otpornih na toplinu kao što su porculan, zemljano posuđe ili drugi materijali i često su ukrašene zamršenim uzorcima ili dizajnom.

Tijekom stoljeća, supe su poprimale različite oblike, uključujući okrugle, pravokutne i maštovite poput oblika životinja ili divljih ptica.

Što mogu staviti u čašu?

Turpe se najčešće koriste za posluživanje juha i variva, no mogu se koristiti i za posluživanje drugih toplih jela ili hladnih namirnica poput salata i voća. Primjeri hrane koju možete poslužiti u sudnici su sljedeći:

  • Juha: Turpe se često koriste za posluživanje juhe. U sudnicu može stati bilo koja vrsta juhe, uključujući juhu od butternut tikve, rajčice, gljiva i pileće juhe.
  • Varivo: Turpe su izvrsne za pripremu gulaša, uključujući gulaš od govedine, povrća i janjetine.
  • Čili: uobičajena kuhinja koja se također može poslužiti u tijestu je čili. Izdašno je, zasitno i savršeno za hladnije vrijeme.
  • Curry: sudnica se također može koristiti za posluživanje vrućeg curryja. Curry jela od piletine, janjetine ili povrća odličan su izbor.
  • Tjestenina: jela od tjestenine kao što su špageti i mesne okruglice, mac & sir ili lazanje mogu se poslužiti u velikoj posudi za pečenje.
  • Salata: iako se sudnice obično koriste za posluživanje vruće hrane, mogu se koristiti i za posluživanje hladne hrane, poput velike salate ili voćne salate.

Kako održavati juhu toplom u supu?

Postoji nekoliko načina na koje možete održati juhu toplom u supu:

  • Prethodno zagrijte čašu vrućom vodom: napunite juhu vrelom vodom i ostavite nekoliko minuta prije nego što ulijete juhu. Ovo će spriječiti da se juha prebrzo ohladi.
  • Koristite poklopac: Čvrsto prianjajući poklopac pomoći će vam da juhu održite toplom dulje.
  • Koristite grijač čajnika ili čajne svjećice: ako vaša sudnica ima visoke noge, možete upotrijebiti čajne svjećice da je malo zagrijete (baš kao što to radite s čajnikom).

Ako tražite drugo posuđe za elegantno posluživanje svoje juhe, pogledajte naše tanjure za juhu, žličnjake i kuhinjske kutlače.