Tava za prženje MINERL B ELEMENT, 36 cm, de Buyer

Code: DB561036
Brand: de Buyer
123 € –21 %
Tava za prženje MINERL B ELEMENT, 36 cm, de Buyer
123 € –21 % 96,50 €
Online na zalihama (4 pcs)

Mineral B Element serija je čeličnih posuda francuske tvrtke de Buyer. Tvrtka de Buyer prepoznatljiva je u cijelom svijetu, posebno u profesionalnoj sferi, gdje su čelične posude vrlo popularne zbog svojih nezamjenjivih svojstava pri pirjanju mesa ili povrća. Asortiman tava Mineral B Element poboljšan je za kućnu upotrebu završnom obradom od pčelinjeg voska. To ih štiti od oksidacije i povećava prirodna svojstva neprianjanja tava, koja se također poboljšavaju sa svakom sljedećom upotrebom. Tave su namijenjene za sve vrste izvora kuhanja, uključujući indukciju. Čelične posude Mineral B Element 100% su prirodne, EKO- logične i mogu se reciklirati.

Detailed information

Product detailed description

Mineral B Element serija je čeličnih posuda francuske tvrtke de Buyer. Tvrtka de Buyer prepoznatljiva je u cijelom svijetu, posebno u profesionalnoj sferi, gdje su čelične posude vrlo popularne zbog svojih nezamjenjivih svojstava pri pirjanju mesa ili povrća. Asortiman tava Mineral B Element poboljšan je za kućnu upotrebu završnom obradom od pčelinjeg voska. To ih štiti od oksidacije i povećava prirodna svojstva neprianjanja tava, koja se također poboljšavaju sa svakom sljedećom upotrebom. Tave su namijenjene za sve vrste izvora kuhanja, uključujući indukciju. Čelične posude Mineral B Element 100% su prirodne, EKO- logične i mogu se reciklirati.

Posude iz serije Mineral B Element mogu se koristiti u pećnici samo za kratko pečenje, maksimalno 10 minuta na temperaturi od 180°C. Ako tava dugo stoji u pećnici, lakirana ručka bi se mogla oštetiti. Ako više volite tavu koja se također može koristiti u pećnici neograničeno vrijeme, odaberite tavu iz serije Mineral B Element PRO ili tavu French Collection B Element.

Mineral B Element tave ukratko:

  • Tave su idealne za žestoko pirjanje mesa ili povrća i pečenje na roštilju. Za hrskave palačinke i savršene omlete.
  • Čelik je 100% prirodan materijal s površinskom obradom na bazi pčelinjeg voska.
  • Tave Mineral B Element nisu opremljene nikakvom umjetnom neprianjajućom površinom, ne sadrže PFOA ili PTFE.
  • Bez dodanih kemikalija - ekološki prihvatljiva proizvodnja.
  • Ekološki i reciklirajući.
  • Molekule željeza iz tave dobre su za zdravlje.
  • Posude se mogu koristiti na vrlo visokim temperaturama, na kojima će hrana biti vrlo brzo kuhana, a vitamini ili hranjive tvari neće pobjeći.
  • Što se tava više koristi, to su bolja svojstva neprijanjanja.
  • Izvrsna toplinska vodljivost.
  • Robustan dizajn, vrlo dug radni vijek.

Maillardova reakcija:

Kada se tava zagrije na više od 140°C, hrana koja se priprema vrlo brzo će se zgusnuti na površini kao posljedica karamelizacije prirodnih sokova. Stvorit će se korica koja sprječava isušivanje hrane iznutra. Rezultat je prženo i hrskavo jelo s mekom i nježnom sredinom. Savršeno za pečenje mesa, pripremu hrskavih palačinki ili ukusnih omleta.

Kako pravilno koristiti posude Mineral B Element:

Prije prve upotrebe: isperite posudu kipućom vodom i dobro je osušite. U tavu ulijte ulje do visine oko 1 mm i zagrijte oko 5 minuta. Odlijte ulje i prebrišite tavu papirnatim kuhinjskim ubrusom. Što češće koristite tavu, to će vaši rezultati kuhanja biti bolji. Što je unutarnja površina crnija, to će imati bolja neprianjajuća svojstva. Posudu ne perite u perilici posuđa jer će izgubiti svojstva neprijanjanja i korodirati.

Postupak kuhanja: Zagrijte tavu s malo ulja. Kad je dovoljno vruće, zapecite jelo s obje strane. Smanjite vatru i dopecite po potrebi.

Njega nakon upotrebe: Uklonite ostatke hrane i isperite posudu kipućom vodom. Nakon toga je odmah prebrišite krpom kako bi posuda zadržala svojstva i spriječila stvaranje hrđe.

Čišćenje i održavanje: upotrijebite grubu morsku sol (bez vode) koju stavite u tavu i zagrijavajte na visokoj temperaturi 1:30 min. Zatim obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom. Krupna morska sol uklanja zapečene ostatke i neželjene mirise. Zatim premazati uljem i spremiti na suho mjesto.

PAŽNJA! Nikada ne dopustite da se tava natopi. Kada je hrana zagorjela, tavu oribajte grubom spužvom. Ne prati u perilici posuđa!

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: