Dječji noževi

1 items total
Dječji kuharski nož RED SPIRIT, 15 cm, crvena, F. DICK
84 € –8 %
76,65 €
FDCK8174915

Noževi za djecu - neka vaša djeca kuhaju s vama

Prije se činilo rizičnim dati bilo kakvu vrstu noža djetetu mlađem od 10 godina, no današnji noževi prikladni za djecu učinkoviti su alati za učenje djece samopouzdanju u kuhinji i za njihovo zaokupljanje dok kuhate.

Kulina nudi kuhinjske noževe dizajnirane za mlade kuhare od 6 godina starosti, koje proizvode renomirane tvrtke kao što je F.KURAC .

Dječji noževi omogućuju vašoj djeci da sudjeluju u kuhanju zdravih obroka i tako shvate važnost pripreme domaćih jela koja mogu biti i ukusna i puna povrća. Veličina oštrica i drške ovih noževa posebno su prilagođene potrebama malih kuhara. Kako bi se spriječile ozljede, vrhovi oštrice su često zaobljeni i dobro oblikovani, ergonomske ručke izrađene su od protuklizne plastike. Oštrice ili drške dječjih noževa često imaju ukrasne uzorke, privlačne za male kuhare.

Kada bih prvi put trebao upoznati svoje dijete s nožem?

Svoje dijete možete upoznati s noževima već u dobi od dvije godine, iako dijete neće znati sigurno njime baratati prije otprilike 6. ili 7. godine. Započnite s dječjim priborom za jelo – prvo žlicama, zatim vilicama prilagođenim djeci i eventualno noževima. Kada vaše dijete usavrši korištenje noža i vilice za večeru, možete početi razmišljati o tome da ga upoznate s kuhinjskim nožem i uključite ga u lake kuharske zadatke.

Kako svom djetetu mogu pružiti fizičku potporu dok koristi nož?

  • Dok koristite nož za sjeckanje obroka, možete dopustiti mladunčetu da se drži vaših ruku.
  • Ruke na rukama. Možete prijeći rukom preko djetetove dok oboje držite nož.
  • Možete držati kraj noža dok dijete drži nož kako biste mu pomogli u kretanju.
  • Možete pomoći djetetu podupiranjem i usmjeravanjem iz lakta dok dijete drži nož.
  • Osim toga, možete vježbati korištenje noža dok se bavite drugim aktivnostima, poput igranja s tijestom za igru ili izrade rukotvorina.

Noževi za djecu mogu rezati meku hranu, ali nisu tako oštri kao oštrice za "odrasle". Oni su dobar način da nadahnete male kuhare i naučite ih osnovnim vještinama rada s nožem prije nego počnu koristiti pravi alat. Ne zaboravite da svom djetetu ne dopustite da koristi nož kada niste u kuhinji.