Električne mašine za mljevenje mesa

2 items total
Električna mašina za mljevenje mesa HV8 PLUS NE685838, crna, Tefal
215,30 €
TEFNE685838
Električna mašina za mljevenje mesa HV4 SUCCESSOR NE477838, crna, Tefal
New
TEF1510002324

Električni mlinci za meso – Vaš moćni kuhinjski pomoćnik

Što je an električna mašina za mljevenje mesa?

An električna mašina za mljevenje mesa je uređaj u kuhinji koji služi za mljevenje mesa, kao što i naziv kaže. U usporedbi s ručnim mlinom za meso, praktičniji su i učinkovitiji. Meso se melje pomoću noža za okretanje na motorni pogon, a mljeveno meso se zatim skuplja u posudu u obliku zdjele.

Kako se čisti mlin za meso?

Ne bi trebalo biti iznenađenje da vaš mlin treba pravilno očistiti odmah nakon svake uporabe budući da radite sa sirovim mesom kako biste spriječili unakrsnu kontaminaciju i bolesti koje se prenose hranom. Započnite s ubacivanjem u stroj jedne do dvije kriške kruha.

To će pomoći eliminirati svaki mali komadić mesa koji je zapeo unutra. Nakon toga pažljivo rastavite svoj sustav nakon što ste ga isključili. U priručniku provjerite može li neki od dijelova ići izravno u perilicu posuđa. Za ručno pranje najprije potopite sve odvojive dijelove u toplu vodu s sapunom na nekoliko minuta kako biste lakše otpustili ulje i druge ostatke, a zatim nježno očistite spužvom.

Stvarno postolje motora električnog modela nikada ne smije biti uronjeno, ali isto tako ne smije imati nikakvih dijelova mesa unutra. Unutrašnjost i vanjštinu kućišta motora možete čistiti vlažnom krpom. Kako biste spriječili hrđu i druga rana oštećenja, brzo osušite sve dijelove kuhinjskom krpom nakon čišćenja. Nikada ne sastavljajte mlin dok dijelovi nisu 100% suhi.

Mogu li mašine za mljevenje mesa samljeti kosti?

Mnogi mlinci mogu samljeti meke kosti od pilića, pataka, drugih malih ptica i zečeva. Slično se smatra da puretina ima mekane kosti, ali budući da je meso znatno gušće, vaš ga mlin za mljevenje može jako teško obraditi.

Mnogi kućanski strojevi za mljevenje mesa ne mogu razgraditi čvrste kosti velikih životinja poput goveda, svinja, janjetine, divljači i drugih. Uvijek imajte na umu da je vrlo važno provjeriti priručnik za vaš stroj kako biste saznali što može, a što ne može mljeti i ni pod kojim okolnostima ne gurajte smrznuto meso kroz mlin jer to može oštetiti njegove dijelove.

Nudimo i više kuhinjskih potrepština uključujući ručne miksere, samostojeće miješalice, sjeckalice, ribalicei druge uređaji na Kulina.