Aparati za waffle

7 items total
Aparat za waffle LONO, WMF
Aparat za waffle LONO, WMF
Online na zalihama (23 pcs)
104 €
WM0415210011
Aparat za waffle WA 2114, Severin
Aparat za waffle WA 2114, Severin
Online na zalihama (10 pcs)
41,99 €
SEVEWA2114
Tanjuri za vafle SNACK COLLECTION XA800612, 2 kom, u obliku srca, Tefal TEFXA800612
Tanjur za palačinke SNACK COLLECTION XA801012, set od 2 kom, Tefal
21,74 €
TEFXA801012
Ploča za tost SNACK COLLECTION XA800112, set od 2 kom, Tefal
24,99 €
TEFXA800112
Tanjur za francuski tost SNACK COLLECTION XA800912, set od 2 kom, Tefal 2 TEFXA800912
Empanadas ploča SNACK COLLECTION XA800812, set od 2 kom, Tefal
25,94 €
TEFXA800812

Aparati za vafle – jednostavan način za izradu savršenih vafla

Što je pekač za vafle i čemu služi?

Aparat za vafle uređaj je koji se koristi u kuhinji za pripremu vafla. Obično se sastoji od dvije metalne ploče s šarenim površinama koje se zagrijavaju i guraju zajedno kako bi se skuhalo tijesto za vafle.

Aparati za vafle mogu se pronaći u širokom rasponu veličina, stilova i dizajna. Neke verzije imaju zamjenjive ploče koje korisnicima omogućuju stvaranje vafla različitih oblika ili uzoraka. Kako bi kuhanje vafla bilo jednostavnije i sigurnije, neki aparati za vafle također dolaze s dodatnim funkcijama poput kontrole temperature ili automatskog isključivanja.

Imamo zadivljujuću kolekciju aparata za vafle dostupnu u našoj internetskoj trgovini, gdje možete kupiti artikl po svom izboru od poznatih proizvođača kao što je WMF.

Također možete pogledati Kulina kolekciju tostera ili aparata za sendviče - drugih fantastičnih kuhinjskih aparata.

Kako se koristi pekač za vafle?

Mehanizam pekača vafla usporediv je s onim aparata za sendviče. Za korištenje aparata za vafle, korisnik prvo zagrijava uređaj i nanosi neprijanjajući sprej ili ulje na površine za kuhanje.

Tijesto za vafle se zatim dodaje na donju ploču, koja se zatim pokriva gornjom pločom, koja gura prema dolje tijesto kako bi se ispeklo u oblik vafla. Vrijeme kuhanja i temperatura mogu varirati ovisno o receptu i određenom aparatu za vafle koji se koristi.

Koja je razlika između belgijskog pekača za vafle i običnog pekača za vafle?

Glavna razlika između belgijskog aparata za izradu vafla i običnog aparata za vafle je veličina, debljina i tekstura vafla koje proizvode.

Belgijski vafli često imaju veće džepove i deblji su od običnih vafla. Izrađuju se od tijesta na bazi kvasca, koje se diže prije kuhanja, dajući im pahuljastu unutrašnjost i hrskavu vanjštinu. Belgijski vafli obično se poslužuju sa šlagom, voćem ili sirupom i imaju lagan, prozračan dojam.

Obični vafli, s druge strane, obično su manji, tanji i imaju pliće džepove od belgijskih vafla. Imaju gušću teksturu jer se rade od tijesta koje često sadrži prašak za pecivo ili sodu bikarbonu.

Kada su vaši vafli spremni, prelijte ih omiljenim slatkim preljevom za vafle.