Japanski nož za rezanje SUJIHIKI 5000MCD, 24 cm, Miyabi

Code: MB34378241
Brand: MIYABI
595 €
Online na zalihama (4 pcs)

"Nož svakog kuhara je pogled u njegovu dušu."

Detailed information

Product detailed description

"Nož svakog kuhara je pogled u njegovu dušu."

Rokusaburo Michiba, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar

Iznimno oštar japanski nož SUJIHIKI s tankom dugom oštricom izvrstan je u rezanju mekog mesa. Niska visina oštrice smanjuje trenje i nož lakše prodire u meso. Ako ste do sada radili s europskim noževima, oštrica će vas iznenaditi svojom izuzetnom finoćom. SUJIHIKI je japanska poboljšana verzija western noža za filete. Sirovo meso i ribu možete jednostavno rezati na fine kriške. Također ćete cijeniti nenadmašnu geometriju noža pri rezanju jetrica, šunke ili prsa peradi. Ako ste ljubitelj goveđeg carpaccia, ovaj nož bi trebao postati must-have u vašoj kuhinji. Udobna, dobro izbalansirana drška od breze u obliku slova "D" savršeno leži u ruci.

Preporuka: zbog finoće oštrice ovaj nož nije prikladan za rad s mesom koje sadrži kosti.

Specifikacije: duljina oštrice 24 cm, duljina drške 13,8 cm, težina 0,161 kg

Serija noževa MIYABI 5000MCD spaja savršenu funkcionalnost, ergonomiju i jedinstven dizajn. Svaki pojedinačni nož rezultat je autentične izrade iz "grada noževa" Seki. Tradicionalna izrada i moderna tehnologija rezultirali su najvišom mogućom kvalitetom među komercijalno proizvedenim noževima. Iznimno tvrda jezgra od čeličnog praha Micro Carbide MC63 obložena je 100 slojeva čelika dvije različitetvrdoće. Posebna obrada oštrice daje strukturu slojeva, a svaki nož tako ima originalan neponovljiv, damaščanski cvjetni uzorak. Kako bi se postigla još bolja svojstva čelika korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja tijekom kojeg se smrzava na -196 °C. Dobiveni materijal ima ekstremnu tvrdoću od 63 Rockwella. Nož je simetrično ručno brušen u obliku slova "V" pod kutom od 19°. Honbazukeovo tradicionalno ručno oštrenje provjereno je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Zahvaljujući klinastom rezu, oštrica lako prodire u hranu. Klasična ručka u obliku slova "D" izrađena je od masurske breze. Struktura i zrnatost drva jedinstveni su na svakom komadu. Korišteni materijal savršeno simbolizira japansko poštovanje prema prirodi. Sofisticirani ukras ručke leži u detaljima azijskog stila - nožica od nehrđajućeg čelika s logotipom, mozaično strukturirana ukrasna igla i crvena linija donose snažan estetski doživljaj.

  • Iznimno tvrda jezgra od mikrokarbidnog čelika MC63 u prahu
  • Tvrdoća po Rockwellu 63
  • CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
  • 101 sloj čelika
  • Damascen (cvjetni) dizajn
  • Autentičan, uski japanski oblik
  • Klin izrezan u obliku slova "V".
  • Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
  • Katana Edge oštrica
  • Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
  • Udobna ručka od breze Masur u obliku slova "D".
  • Savršen balans za ugodan rad s nožem
  • Potpetica od nehrđajućeg čelika s logotipom
  • Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice
  • Nije prikladno za pranje u perilici posuđa

Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa u središtu japanske industrije noževa.

Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.

Preporuke i održavanje:

  • Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
  • Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
  • Izbjegavajte savijanje oštrice
  • Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
  • Zaštitite oštricu od udaraca
  • Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
  • Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
  • Čuvajte nož na sigurnom mjestu

Additional parameters

Category: Japanski noževi
Weight: 0.6 kg
Duljina oštrice: 24 cm
Vrsta proizvoda: Japanski i Santoku nož
Kolekcija: MIYABI 5000MCD
Margin: B
Veličina: 24 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: