Japanski noževi

14 items total
Japanski Gyutoh nož 5000FCD, 20 cm, Miyabi
286 € –19 %
229 €
MB34681201
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Kuharski nož SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Online na zalihama (2 pcs)
145 €
DNGRSXLKHP8
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger DNGRKH173
Kuharski nož RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
141 €
DNGRKH165
Japanski nož za kruh BREAD SAMURAI, 19,5 cm, Dellinger
123 €
DNGRSXLKHP8B
Kuharski nož BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN 21 cm, Dellinger
123 €
DNGRKH206
Kuharski nož BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
141 €
DNGRKH167
Japanski nož za meso GYUTOH 6000MCT, 20 cm, Miyabi
362 € –24 %
274 €
MB34073201
Japanski nož za meso GYUTOH 7000D, 20 cm, Miyabi
287 € –7 %
266 €
MB34543201
Japanski nož KIRITSUKE SUPER GOU YPSILON, 20 cm, crni, Yaxell
New
757 €
YAX37234
Japanski nož KIRITSUKE ZEN, 20 cm, crna, Yaxell
New
204 €
YAX35534
Japanski nož KIRITSUKE RAN PLUS, 20 cm, crna, Yaxell
New
259 €
YAX36634
Japanski nož KIRITSUKE SUPER GOU, 20 cm, crvena, Yaxell
New
563 €
YAX37134
Japanski nož za meso GYUTOH 4000FC, 20 cm, Miyabi
225 €
MB33951201

Japanski noževi - oštri kao mač

Što su japanski noževi?

Japanski noževi imaju dugačku i tanku oštricu sa šiljastim vrhom i izvorno su se koristili za rezanje tankih šnita sirove ribe i pripremu sushija. Lakši su, osjećaju se uravnoteženije u ruci i savršeni su za precizne zadatke. Izrađuju se od tvrđeg i tanjeg čelika - nehrđajućeg čelika ili haganea, što je isti čelik od kojeg se izrađuju japanski mačevi. Ručke japanskih noževa izrađene su od tvrdog drva.

Čemu služe japanski noževi?

Japanski noževi - zbog dugih, tankih oštrica - mogu se koristiti za rezanje ribe ili velikih komada mesa (osobito za odreske). Postoje mnoge vrste specifičnih japanskih noževa (kao što su Gyutou, Yanagi, Usuba ili Deba) koji se mogu koristiti za sve precizne zadatke od otkoštavanja piletine do filetiranja ribe do tankog rezanja bilo kojeg povrća.

U Kulina pronaći ćete kvalitetne japanske noževe koje proizvode pouzdane marke kao što su Dellinger ili MIYABI. Također možete odabrati kovane japanske noževe nizozemske marke Forged ili provjeriti naše najprodavanije japanske noževe ovdje.

Kako naoštriti japanski nož?

Japanski noževi mogu biti dvosjekli ili jednosjekli (tradicionalni). Izrađeni su od tvrdog čelika koji se zapravo lakše oštri od mekog čelika koji se koristi za zapadnjačke noževe. Da biste naoštrili svoj japanski nož, potreban vam je brusni kamen. Također možete odnijeti svoj nož stručnjaku.

Kako se brinuti za svoj japanski nož?

Japanski noževi su velika investicija pa ako želite da vaš japanski nož traje dugo, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i čuvanje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • kada režete japanskim nožem, nemojte rezati izravno na tvrdim površinama kao što su kamena radna ploča, sudoper od nehrđajućeg čelika, tanjur ili na daskama za rezanje od stakla, keramike, bambusa i drugih tvrdih materijala. Mekana plastična daska za rezanje je najbolja
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe.
  • redovito oštrite svoj nož