setovi tanjura

8 items total

Setovi tanjura – dodajte malo stila svom blagovaonski stol

Koji su različiti stilovi setova tanjura?

U Kulina nudimo širok izbor setova tanjura, ovisno o prigodi i vašim stilskim preferencijama. Ovo je nekoliko primjera uobičajenih dizajna setova tanjura:

Klasični: klasični setovi tanjura često uključuju jednostavne, lijepe uzorke i suptilne teksture. Možda imaju malo formalnog osjećaja zbog usredotočenosti na konvencionalne oblike i boje.

Azijski: tradicionalni kineski ili japanski porculan i keramički uzorci obično se koriste kao inspiracija za setove tanjura u azijskom stilu. Obično imaju minimalističku estetiku s čistim linijama i neutralnom shemom boja, a mogu imati delikatne cvjetne ili geometrijske dezene. Ako tražite a set od Japanska ručno izrađena keramika pogledajte našu ponudu marke Made in Japan - marke koja je doista napravljena u Japanu.

Rustikalni: rustikalni setovi tanjura obično uključuju motive organske, grube teksture i zemljanih tonova. Često izgledaju kao domaći ili nesavršeni i mogu biti izrađeni od materijala kao što su zemljano ili kameno posuđe. Ako vam se sviđa ovaj stil, pogledajte proizvode od Bitz.

Minimalistički: minimalistički setovi tanjura često uključuju jasne linije, jednostavan dizajn i veći naglasak na praktičnosti. Obično imaju vrlo moderan ili suvremen dojam i mogu biti izrađeni od materijala poput bijelog porculana.

Plastični tanjuri: plastični tanjuri izvrsni su za vrtne zabave, rođendane ili roštiljanje. Obavezno provjerite ponudu robne marke Koziol za izbor različitih boja.

Je li nepristojno slagati tanjure za stolom?

U nekim kulturama i kontekstima, slaganje tanjura za stolom može se smatrati nepristojnim ili nepoštivanjem jer se to može smatrati znakom nestrpljivosti. Ipak, slaganje jela moglo bi biti dopušteno ili čak promovirano u različitim sredinama ili kulturama. Presudno je razumijevanje lokalnih društvenih i kulturnih normi.

Kako da postavim tanjure na stol?

Postavite tanjur ispred stolice na a stolni podmetač. Stavi tanjur za juhu na tome. Tanjur za kruh može se postaviti iznad vilica, s lijeve strane stola. Ako se poslužuje torta, iznad pribora za jelomože se staviti zaseban tanjur za torte .

Provjerite ima li dovoljno prostora između tanjura kako bi ih gosti mogli koristiti bez osjećaja gužve. Svako jelo treba biti ravnomjerno udaljeno od ostalih i ostalih predmeta u postavci.

Pogledajte Kulina kolekciju tanjura za juhu i zdjela za blagovanje, koje se mogu koristiti za posluživanje juhe i drugih tekućih obroka na poseban način.