Nož za fino rezanje IKON, 9 cm, Wüsthof

Code: WU498609
Brand: WÜSTHOF
173 €
Online na zalihama (1 pcs)

Ikon Spike Knife mali je, lagan i svestran nož s finom oštricom i srednje oštrom oštricom. Pogodan je za šišanje i pripremu mesa, guljenje, rezanje, čišćenje ili ukrašavanje voća i povrća.

Detailed information

Product detailed description

Ikon Spike Knife mali je, lagan i svestran nož s finom oštricom i srednje oštrom oštricom. Pogodan je za šišanje i pripremu mesa, guljenje, rezanje, čišćenje ili ukrašavanje voća i povrća.

Serija ikona

 • Luksuzni kovani noževi vrhunske kvalitete proizvedeni u Solingenu
 • Prekrasna ručka izrađena od odabranog grenadill drva
 • Ergonomski, ugodan na dodir, s tri zakovice
 • Aplikacija od nehrđajućeg čelika s logotipom na peti ručke
 • Svaki nož je jedinstven, savršeno izbalansiran
 • Rabljeni vrhunski njemački legirani čelik X50CrMoV15
 • Izvanredna oštrica koja se lako održava
 • Tvrdoća 58 HRC Rockwell skala
 • Precizno ručno brušenje i poliranje za savršenu oštricu
 • Stroga kontinuirana kontrola kvalitete, oštrica kontrolirana laserom
 • Skraćeni oblik štitnika omogućuje korištenje cijele oštrice i lakše oštrenje
 • Glatki prijelaz između okova i ručke
 • Bešavno higijensko pričvršćivanje ručki
 • Noževi nisu prikladni za pranje u perilici posuđa
 • Produljeno jamstvo za nedostatke u proizvodnji i materijalu od 15 godina

Robna marka WÜSTHOF uključila je u svoj asortiman luksuznu seriju noževa Ikonkoji su iskovani iz jednog komada legiranog nehrđajućeg čelika za noževe X50CrMoV15 . Ovo su noževi savršeno uravnoteženi sa savršenom oštricom. Izuzetna oštrina noževa Ikon osigurana je preciznim ručnim brušenjem i završnim poliranjem oštrica. Kvaliteta oštrice je visoka i, što je važno, lako se obnavlja.

Drvena drška Ikon noževa od afričkog grenadila s tri navoja privlači pogled na prvi pogled. Njegov dinamičan oblik neće ostaviti hladnog kuhara. Ručka u potpunosti ispunjava zahtjeve u pogledu ergonomije, a s estetskog gledišta savršeno spaja moderan dizajn i elegantnu strukturu drva, koji se naziva i mozambička ebanovina.

WÜSTHOF, ovo su noževi vrhunske kvalitete izrađeni s velikom pažnjom do posljednjeg detalja. Točno onako kako se očekuje od noževa iz Solingena .

Korištene tehnologije i materijali

Za proizvodnju noževa WÜSTHOF koristi se visokokvalitetni njemački čelik X50CrMoV 15 koji ima približno 0,5 posto ugljika te kroma, molibdena i vanadija kao legirajućih elemenata. Zahvaljujući dodatku kroma, otporan je na koroziju, što je poželjno za kuhinjske noževe.

Precizne oštriceizrađuju se od čelične trake kovanjem u matrici. Oni se stvrdnjavaju 15 minuta na temperaturi od 1070 °C, a zatim brzo hlade na 60 °C u dvije minute. Naknadno kaljenje (proces polaganog zagrijavanja materijala na temperaturu od 200 °C tijekom 45 minuta) oslobađa oštricu unutarnjeg naprezanja i stabilizira njenu martenzitnu strukturu. Oštrica tako dobiva optimalnu potrebnu tvrdoću od 58° po Rockwellu i veću žilavost.

Stabilna oštrica i savršena geometrija noža donose iznimnu sposobnost rezanja i preciznu kontrolu u rezu. Oštar kut pruža još veću oštrinu koja rezanje čini ugodnijim. Zahvaljujući klinastom rezu, nož reže hranu bez napora.

Štit integriran je kao dio jednodijelne čelične oštrice. Osigurava pravilnu raspodjelu težine i osigurava preciznu i sigurnu kontrolu noža. Okov na štitniku Ikon noževa glatko prelazi u gornji dio noževa za još udobniji zahvat.

Ergonomska ručka izrađena je od drva afričkog grenadila. To je vrlo izdržljivo, tvrdo drvo s gustoćom većom od ebanovine. Zbog visokog udjela smole relativno je neosjetljiv na vlagu, ali nije pogodan za pranje u perilici posuđa. Drvene drške noževa serije Ikon čvrsto su pričvršćene za dršku pomoću tri zakovice. Savršena poravnatost pojedinačnih dijelova sprječava hvatanje naslaga i bakterija.

Oštrenje noževa WÜSTHOF

Svaki nož potrebno je s vremena na vrijeme naoštriti jer se nakon dulje upotrebe otupi. Kromirani čelicikoriste se za održavanje i osvježavanje oštrice , za oštrenje noževa preporučujemo brusno kamenjeWÜSTHOF. Za manje iskusne nudimo i mlince s lakšim rukovanjem. Dovoljno je nekoliko puta pažljivo provući nož kroz žlijeb za brušenje i rub će biti obnovljen.

ur. Wüsthof Dreizackwerk KG osnovan je u Solingenu još 1814. godine, a tijekom dvjesto godina postojanja sedam generacija obitelji Wüsthof izmijenilo se u upravi. Može se pohvaliti nekim od najmodernijih, visoko automatiziranih proizvodnih procesa na svijetu. Primjerice, koristi 100 robota u proizvodnji noževa u gotovo 40 koraka.

Noževi marke WÜSTHOF danas se prodaju u više od 80 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući korištenju visokokvalitetnih materijala i suvremenih računalno upravljanih tehnologija, prikladni su za korištenje i pripremu hrane. Kulinarski užitak sam po sebi.

Additional parameters

Category: Noževi za rezanje
Weight: 0.15 kg
Boja: Smeđa
Materijal: Nehrđajući čelik
Duljina oštrice: 9 cm
Vrsta proizvoda: Noževi za posebne namjene
Kolekcija: WÜSTHOF Ikon
Margin: D
Veličina: 9 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: