vilice za posluživanje

4 items total
Vilica za posluživanje STELLA, set od 2 kom, Blomus
32,08 €
BM63951
Vilica za posluživanje EVA TRIO, set od 3 kom, Eva Solo
28,56 €
ES115030
Vilica za posluživanje Nuova, set od 2 kom, WMF
11,55 €
WM1291496042
Vilica za koktel Nuova, set od 6 kom, WMF
19,95 €
WM1291546040

Vilica za posluživanje – obavezan višenamjenski pribor za posluživanje

Što su vilice za posluživanje?

Vilice za posluživanje su kuhinjski dodaci koji su posebno dizajnirani za posluživanje hrane. Ovisno o njihovoj namjeni, dolaze u različitim oblicima i veličinama i često su duže i veće od normalnih blagovaonskih vilica. S druge strane, vilice koje se koriste za posluživanje grickalica, maslina, sira ili šunke prilično su male i imaju dva zupca

Vilice za posluživanje obično se koriste za premještanje hrane s posude za posluživanje na tanjur ili za držanje većih komada hrane na mjestu dok se režu ili režu.

Na web stranici Kulina imamo razne vilice za posluživanje i svaka vrsta vilica ima jedinstvene kvalitete koje olakšavaju posluživanje određene kuhinje ili jela. Ove vilice za posluživanje ručno su odabrane od renomiranih proizvođača kao što su Eva Solo, Nicolas Vahé, WMFi ZWILLING.

Za izradu vilica za posluživanje mogu se koristiti nehrđajući čelik, bambus i drugi materijali. Oni su neophodan aparat u svakoj kuhinji ili blagovaonici i često su uključeni u setove pribora za jelo za formalne i neformalne postavke obroka.

Koje su vrste vilica za posluživanje?

Ima ih nekoliko vilica za posluživanje sorte, svaka s posebnom funkcijom. Ovo je nekoliko tipičnih primjera:

  • Vilica za salatu: Ova je vilica napravljena posebno za posluživanje salata i druge hrane koja zahtijeva zahvatanje i ima kraće, šire zupce od obične vilice. Vilice za salatu često su dio seta žlica za salatu.
  • Vilica za tjesteninu: sa svojim dugim, tankim, blago zakrivljenim zupcima, ova je vilica savršena za vrtenje špageta i drugih dugačkih rezanaca.
  • Vilica za ribu: Ova vilica ima široku, ravnu glavu i dugačke zupce koji se koriste za posluživanje ribe. Često se koristi u formalnim postavkama obroka zajedno s nožem za ribu. Provjerite naš izbor pribora za jelo od ribe i morskih plodova.
  • Vilica za desert: A desertna vilica, koji je manji od obične vilice, često se koristi za posluživanje deserta ili malih tanjurića s hranom. Mogao bi sadržavati zupčić s malom zakrivljenošću kako bi vam pomogao u skupljanju zalogaja.

Ovo su samo neki od vilica za posluživanje vrste koje možete kupiti na našoj web stranici; postoje i dodatne varijante, napravljene za posebne potrebe ili događaje.

Koja je razlika između a vilica za posluživanje a vilica za blagovanje?

Blagovaonska vilica, koja se naziva i a stolna vilica, je vilica tipične veličine koja se koristi za jelo. Obično ima četiri zupca i dugu ručku. Blagovaonske vilice koriste se za prenošenje hrane s tanjura u usta i obično su veće.