čaše za liker

7 items total
Čaša za žestoka pića LONDON, set od 6 kom, Lyngby Glas
51,31 €
LYG27582
Čaša za žestoka pića ROMA, set od 6 kom, Lyngby Glas
46,18 €
LYG27585
Čaša za rum JUVEL, set od 4 kom, 290 ml, Lyngby Glas
31,08 €
LYG916182
Čaša WILLSBERGER ANNIVERSARY, set od 4 kom, 190 ml, Spiegelau
59 € –20 %
46,73 €
SP1416176
Čaša Grappa Sommeliers Riedel
Čaša Grappa Sommeliers Riedel
Online na zalihama (3 pcs)
91,35 €
RD420003
Čaša za liker, 240 ml, Eva Solo
Čaša za liker, 240 ml, Eva Solo
Online na zalihama (15 pcs)
29 €
ES541038

Čaše za alkoholna pića – dizajnirane za ugodno ispijanje vašeg slatkog, ali jakog pića

Kakvog je oblika čaša za liker?

Postoji mnogo različitih oblika i dizajna za čaše za liker, ali one općenito imaju malu zdjelu, dršku i nogu ili podnožje za čvrsto držanje čaše. Zdjela može biti šira i okruglija od čaše za srce, te omogućiti otpuštanje i uživanje u mirisima i okusima likera.

Neke čaše za liker imaju raširenu usnicu koja čini piće boljim okusom usmjeravajući ga prema prednjem dijelu jezika, a neke druge imaju mali otvor na vrhu koji koncentrira mirise pića i zaustavlja isparavanje.

Općenito, čaše za liker su oblikovane tako da omogućuju pravilno konzumiranje i cijenjenje likera, što poboljšava iskustvo ispijanja.

Naše čaše za alkoholna pića pažljivo su odabrane od renomiranih proizvođača kao što je Eva Solo. Nudimo i razne dodatne čaše izrađene posebno za različite vrste pića, uključujući čaše za koktele, čaše za vino, čaše za šampanjaci duge čaše za piće.

Koja je razlika između čaša za cordial i liker?

I cordial čaše i čaše za liker su male čaše koje su namijenjene ispijanju alkoholnih pića u malim količinama, iako se razlikuju po nekoliko stvari.

Čaše za cordial obično su manje i uže od čaša za liker. Često se koriste za posluživanje cordiala, likera slatkih, sirupastih i voćnih okusa koji se općenito koriste kao digestiv nakon večere. Također mogu imati nogu i dršku kako bi se spriječilo da toplina ruke zagrije piće.

Nasuprot tome, čaše za liker su malo šire i veće od čaša za cordial. Koriste se za posluživanje likera koji su slađi i često jači od cordiala. Čaše za liker također mogu imati dršku i nožicu kako bi se piće spriječilo da se zagrije, međutim, neke mogu imati širu posudu i kraću dršku.

Koju čašu da koristim za limoncello?

Tradicionalno, limoncello se poslužuje u maloj čaši poznatoj kao a čaša za žestoka pića. Čaše za čokoladu malene su čaše u obliku cilindra koje obično imaju zapreminu između jednog i pet decilitara. Često se koriste za posluživanje alkoholnih pića poput viskija, tekile i votke, kao i likera poput limoncella.

Ipak, limoncello možete poslužiti i u čašama za liker ili cordial čašama, koje su male čašice napravljene posebno za prezentaciju slatkih alkoholnih pića.