Dodaci za roštilje na drvo & ugljen

10 items total
Rotirajući ražanj ROTISSERIE, Remundi
Rotirajući ražanj ROTISSERIE, Remundi
Online na zalihama (1 pcs)
513 €
RMDI801135
Stalak za wok L, Remundi
Stalak za wok L, Remundi
Online na zalihama (2 pcs)
108 €
RMDI801023
Klubski stol za roštilj Eva Solo, 59 cm
Outlet
141 € –20 %
Klubski stol za roštilj Eva Solo, 59 cm
Online na zalihama (3 pcs)
112 €
ES571101
Roštilj stalak za wok M, Remundi
92 € –5 %
Roštilj stalak za wok M, Remundi
Online na zalihama (1 pcs)
87,15 €
RMDI801022
Stalak za dodatke za roštilj, zakrivljen, Remundi
36,80 €
RMDI800870
Vjetrobrani i držači za ražnjeve 2u1, PRIMEZONE, Rösle
44,10 €
ROS25398
Klubski stol za CONE roštilj, bambus, Höfats
79 €
HO010201
Roštilj klubski stol 570, bambus, Outdoorchef
83 € –18 %
67,41 €
ODCH1829127
Stalak za dodatke za roštilj, ravni, Remundi
40 € –18 %
32,55 €
RMDI800739
Roštilj klubski stol 480, bambus, Outdoorchef
67 € –10 %
59,85 €
ODCH1829126

Pribor za roštilj na drva ili ugljen

Zašto biste trebali odabrati a roštilj na ugljen?

Korištenje a roštilj na ugljen (umjesto električni roštilj za vani na primjer) nudi jedinstveno iskustvo kuhanja i daje prepoznatljiv okus vašoj hrani. Evo nekih aspekata koji roštilje na drveni ugljen čine posebnima:

 • Okus: roštilji na ugljen daju hrani poseban okus dima. Zapaljeni ugljen stvara dim, koji hrani daje bogat i autentičan okus koji je teško ponoviti drugim metodama kuhanja.

 • Svestranost: Roštilji na drveni ugljen omogućuju i izravno roštiljanje (kuhanje hrane izravno na ugljenu) i neizravno pečenje (kuhanje hrane dalje od ugljena sa zatvorenim poklopcem), pružajući svestranost za kuhanje širokog spektra jela.

 • Visoka toplina: roštilji na drveni ugljen mogu postići više temperature u usporedbi s nekim plinskim roštiljima. Ova visoka temperatura idealna je za prženje mesa i postizanje željene zapečene korice izvana, dok unutrašnjost ostaje sočna i mekana.

 • Kontrola: Uz malo vježbe, možete naučiti kontrolirati toplinu a roštilj na ugljen podešavanjem količine ugljena i protoka zraka kroz otvore. To vam daje mogućnost finog podešavanja procesa kuhanja za različite vrste hrane.

 • Autentično iskustvo: mnogi ljudi uživaju u procesu paljenja drvenog ugljena, čekanju da se upepeli i njeguju roštilj. Nudi više praktičnog i sveobuhvatnijeg iskustva kuhanja u usporedbi s plinskim roštiljima.

 • Tradicionalna privlačnost: pečenje na drvenom ugljenu nosi osjećaj tradicije i nostalgije jer je to popularna metoda kuhanja generacijama. Može stvoriti klasičnu i primamljivu atmosferu tijekom okupljanja na otvorenom.

 • Prenosivost: roštilji na drveni ugljen dostupni su u različitim veličinama, uključujući prijenosne modele. To ih čini prikladnima za piknike, kampiranja, izlete i druge aktivnosti na otvorenom.

 • Pristupačnost: roštilji na drveni ugljen često su unaprijed pristupačniji od nekih vrhunskih plinskih roštilja ili drugih vrsta opreme za kuhanje na otvorenom.

 • Zajednica i društveni aspekt: roštiljanje na drveni ugljen može biti društvena aktivnost. Prijatelji i obitelj često se okupljaju oko roštilja, uživajući u razgovoru dok čekaju da se hrana skuha.

 • Eksperimentiranje: roštilji na drveni ugljen potiču eksperimentiranje s različitim vrstama drvenog ugljena, drvenom sječkom i tehnikama dimljenja kako bi se stvorila jedinstvena i aromatična jela.

Vrijedno je napomenuti da korištenje a roštilj na ugljen zahtijeva dodatnu pripremu i strpljenje u usporedbi s plinskim roštiljem. Morate zapaliti ugljen, pričekati da se zagrije i upepeliti te ručno regulirati temperaturu. Međutim, mnogi entuzijasti smatraju da je proces nagrađivan i uživaju u rezultatima koje mogu postići ovom tradicionalnom metodom kuhanja na otvorenom.

Koji su posebni dodaci namijenjeni za roštilje na drva/ugalj?

Posebni dodaci namijenjeni općenito za roštiljanje ili za roštiljanje s roštiljem na drveni ugljen poboljšavaju iskustvo pečenja na roštilju i čine ga jednostavnijim i sigurnijim za korištenje.

Na Kulina nudimo ne samo roštilje na drveni ugljen vrhunskih proizvođača kao što su Outdoorchef ili Höfats ali i posebne dodatke koje možete koristiti kako biste iskustvo učinili još ugodnijim. Tu spadaju rešetke za pečenje, ploče za pečenje i ražnjići namijenjeni za roštilje koje nudimo i koji vam omogućuju pripremu više vrsta hrane. Ovdje ćete također pronaći pomoćne stoliće za roštilje koji vam daju više prostora za držanje hrane pri ruci tijekom pečenja.

Obavezno provjerite i univerzalni pribor za roštiljanje koji nudimo, uključujući alate za roštiljanje, opremu za čišćenje, posuđe za roštiljanje itd.