Japanski nož za povrće SHOTOH 6000MCT, 13 cm, Miyabi

Code: MB34072131
Brand: MIYABI
254 € –17 %
Japanski nož za povrće SHOTOH 6000MCT, 13 cm, Miyabi
254 € –17 % 209 €
Rasprodato
The item has been sold out…

“Svaki japanski kuhar vjeruje da njegova duša postaje dio noža od samog trenutka kada počne s njim raditi. Nikada ne smijete staviti dušu u perilicu posuđa!"

Detailed information

Product detailed description

“Svaki japanski kuhar vjeruje da njegova duša postaje dio noža od samog trenutka kada počne s njim raditi. Nikada ne smijete staviti dušu u perilicu posuđa!"

Masaharu Morimoto, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar

Izuzetno oštar mali japanski SHOTOH nož, s tankom, ali izdržljivom kratkom oštricom, idealan je za čišćenje, guljenje i rezanje povrća i voća. Zahvaljujući iznimno finoj oštrici, ovaj nož možete koristiti i kao savršen alat za nabadanje mesa na ražnjiće. Kratka oštrica i udobna ručka omogućuju precizno vođene rezove. SHOTOH je jedan od najpopularnijih i najčešćih noževa u Japanu.

Specifikacije: duljina oštrice 13 cm, duljina drške 11,4 cm, težina 0,086 kg

Serija noževa MIYABI 6000MCT kombinira savršenu funkcionalnost, jedinstven dizajn i estetiku. Njihova impresivna svojstva cijenit će svaki profesionalni i entuzijastični kuhar početnik. Japanski noževi jedinstveni su prvenstveno zbog konstrukcije oštrice i drške. Svaki pojedinačni nož rezultat je autentične izrade iz "grada noževa" Seki. Iznimno tvrda jezgra od Micro Carbide MC63 čelika u prahu obavijena je u 2 sloja čelika. Posebna obrada površine oštrice Tsuchime je ručno kovana, strukturirana površina stvara funkcionalan izvorni izgled. U Japanu se Tsuchime uspoređuje s mjesecom koji se odražava na površini oceana. Rezultirajuća udubljenja učinkovito sprječavaju lijepljenje izrezanih sastojaka, a nož je iznimno snažan. Kako bi se postigla još bolja svojstva čelika korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja tijekom kojeg se smrzava na -196 °C. Dobiveni materijal ima ekstremnu tvrdoću od 63 Rockwella. Nož je simetrično ručno brušen. Honbazukeovo tradicionalno ručno oštrenje dokazano je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Robusna ručka izrađena od egzotičnog drva Cocobolo Pakka nije samo savršeno uravnotežena, već je i dimenzionalno stabilna. Tamna nijansa drveta stvara dojam luksuza. Korišteni prirodni materijal savršeno simbolizira japansko poštovanje prema prirodi. Sofisticirana dekoracija ručke krije se u detaljima azijskog stila - nožica od nehrđajućeg čelika s logotipom, mozaično strukturirana ukrasna igla te zlatna i crvena linija donose snažan estetski doživljaj.

  • Iznimno tvrda jezgra od mikrokarbidnog čelika MC63 u prahu
  • Tvrdoća po Rockwellu 63
  • CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
  • 3 sloja čelika
  • Tsuchime površina oštrice - ručno kovana
  • Autentičan, uski japanski oblik
  • Simetričan kroj
  • Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
  • Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
  • Ergonomska i obliku stabilna ručka izrađena od egzotičnog drva Cocobolo Pakka
  • Savršen balans za ugodan rad s nožem
  • Potpetica od nehrđajućeg čelika s logotipom
  • Ne prati u perilici posuđa

Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa u središtu japanske industrije noževa.

Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.

Preporuke i održavanje:

  • Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
  • Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
  • Izbjegavajte savijanje oštrice
  • Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
  • Zaštitite oštricu od udaraca
  • Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
  • Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
  • Čuvajte nož na sigurnom mjestu

Additional parameters

Category: Japanski noževi
Weight: 0.21 kg
Duljina oštrice: 13 cm
Vrsta proizvoda: Japanski i Santoku nož
Kolekcija: MIYABI 6000MCT
Margin: E
Veličina: 13 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: