Japanski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi

Code: MB34684181
Brand: MIYABI
286 € –21 %
Japanski nož SANTOKU 5000FCD, 18 cm, Miyabi
286 € –21 % 224 €
Online na zalihama (6 pcs)

"Kuhinja bez dobrog noža nije kuhinja."

Detailed information

Product detailed description

"Kuhinja bez dobrog noža nije kuhinja."

Masaharu Morimoto, stručnjak za japansku kuhinju i kuhar

Iznimno oštar SANTOKU nož s autentičnom japanskom oštricom najpoznatiji je univerzalni nož azijskog tipa. S pravom se naziva nožem tri vrline. Odličan je u rezanju, rezanju i sjeckanju. Svaki drugi nož prodan u Japanu je SANTOKU nož. Kao glavno oruđe japanskog kulinarstva, ovaj je nož brzo stekao popularnost iu Europi. Priprema japanskog sushija postala je trend, a SANTOKU je idealan nož za njegovu pripremu. Široka i duga oštrica s finim rubom omogućit će ravnomjernu raspodjelu sile, čineći rezanje preciznim i udobnim. Viša faseta smanjuje trenje, čineći rezanje preciznijim. SANTOKU je savršen suputnik pri radu s mesom, ribom, povrćem i voćem. Cijenit ćete nenadmašne karakteristike noža, primjerice, prilikom rezanja luka. Udoban ergonomski savršeno leži u ruci. Nož je neophodan kada pripremate jela po azijskim receptima.

Specifikacije: duljina oštrice 18 cm, duljina drške 11,4 cm, težina 207 g

Užitak kuhanja počinje s pripremnim radom, kada nož igra nenadmašnu glavnu ulogu. Japanski noževi serije MIYABI 5000FCD graciozno će vas pratiti kroz sve rituale pripreme hrane. Noževi s tradicionalnom drškom i promjenjivim izgledom damaščanske oštrice razvijeni su s naglaskom na eleganciju i maksimalnu praktičnost.

Jezgra je izrađena od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika. Kako bi se postigla još bolja svojstva, korišten je jedinstveni CRYODUR® proces kaljenja, tijekom kojeg se čelik smrzava na -196°C. Dobiveni materijal može se pohvaliti izuzetnom tvrdoćom. Damascene look čini još 48 slojeva nehrđajućeg čelika, uzorak na svakom nožu je neponovljiv. Honbazukeovo tradicionalno ručno oštrenje dokazano je stotinama godina rada majstora noževa. Ovo je višefazni proces oštrenja, gdje se nož prvo oštri okomito i horizontalno rotirajućim brusom, a na kraju se oštrica polira kožnim remenom za brušenje. Simetrično brušenje i Katana rub jamče lako prodiranje sirovina. Štitnik za izrez sprječava klizanje prstiju na oštrici.

Ručka u obliku slova D pruža savršenu kontrolu rezanja i učinkovitu podršku pri rezanju. Robusna ručka izrađena od egzotičnog drva Cocobolo Pakka nije samo savršeno uravnotežena, već je i dimenzionalno stabilna. Tamna nijansa drveta stvara dojam luksuza. Elegancija tamne ručke pojačana je promišljenim ukrasnim elementima. Decentna dekorativna linija izrađena je u crvenoj boji, koja u Japanu simbolizira strast, iskrenost i entuzijazam. Fini detalj u obliku pribadače za mozaik i inox stopice s logotipom upotpunit će ugođaj Dalekog istoka. Savršena ravnoteža noža donosi udobnost i sprječava zamor ruku. Noževi MIYABI 5000FCD u potpunosti će zadovoljiti vašu želju za preciznim alatom japanskog porijekla.

  • Iznimno tvrda jezgra od FC61 dvostruko kaljenog kromiranog čelika
  • Fini karbid 61 HRC
  • Tvrdoća po Rockwellu 60
  • CRYODUR® – jedinstvena metoda kaljenja smrzavanjem
  • 49 slojeva čelika
  • Dizajn oštrice Damascene - promjenjivi uzorak iz različitih kutova
  • Ekstra zaobljeni oblik oštrice
  • Zaštita od prekida povećava sigurnost uporabe
  • Autentičan, uski japanski oblik
  • Katana rub oštrice
  • Simetričan kroj
  • Honbazuke jedinstveno trofazno ručno mljevenje
  • Visoko zadržavanje oštrice, otpornost na koroziju i optimalna fleksibilnost
  • Ergonomska i obliku stabilna ručka izrađena od egzotičnog drva Cocobolo Pakka
  • Savršen balans za ugodan rad s nožem
  • Potpetica od nehrđajućeg čelika s logotipom
  • Ne preporučuje se pranje u perilici posuđa
  • Doživotno jamstvo protiv grešaka u proizvodnji oštrice

Ljepota i preciznost glavna su obilježja japanske kulture, istu filozofiju poštuje robna marka MIYABI iz japanskog Sekija – središta japanske izrade noževa od 14. stoljeća. Japanski proizvođač tradicionalnih noževa spojio je svoju preciznu izradu s dokazanom proizvodnom praksom i standardima njemačke marke ZWILLING J. I. HENKELS. Poslovna grupa ZWILLING tako je mogla proširiti svoj portfelj vlastitom proizvodnjom autentičnih japanskih noževa u središtu japanske industrije noževa.

Proizvodnja japanskih mačeva bila je tradicija u Zemlji izlazećeg sunca već stoljećima. Samurajski mačevi su bili i ostali cijenjeni zbog svoje jedinstvene elegancije, oštrine, ljepote i tehničke savršenosti. Precizno izrađeni MIYABI alati s autentičnom japanskom oštricom dostojni su sljedbenici ove tradicije. Nevjerojatnogotovo "kirurška" oštrina noževa čuva strukturu korištenih sastojaka. Budite zahtjevni poput japanskih kuhara i vaš će cilj uvijek biti savršeno ukusno jelo.

Preporuke i održavanje:

  • Ne koristite noževe za rezanje izuzetno tvrdih sastojaka poput smrznute hrane
  • Ne izlažite nož duljem kontaktu s vodom ili solju
  • Izbjegavajte savijanje oštrice
  • Kako biste zadržali oštrinu, preporučljivo je nakon upotrebe nož ručno oprati blagim deterdžentom i odmah osušiti
  • Zaštitite oštricu od udaraca
  • Ako nož ne koristite dulje vrijeme, poželjno ga je zamotati u suhu krpu ili novine. Ulje iz tiskarske boje korištene na novinskom papiru zaštitit će oštricu od moguće korozije
  • Kao dio njege, možete obrisati oštricu krpom namočenom u ulje, to će povećati otpornost na koroziju
  • Čuvajte nož na sigurnom mjestu

Additional parameters

Category: Japanski noževi
Weight: 0.38 kg
Duljina oštrice: 18 cm
Vrsta proizvoda: Japanski i Santoku nož
Kolekcija: MIYABI 5000FCD
Margin: A
Veličina: 18 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: