Kuhinjske mjerice

7 items total
Vrč za mjerenje, 500 ml, staklo, WMF
Vrč za mjerenje, 500 ml, staklo, WMF
Online na zalihama (29 pcs)
17,90 €
WM0605962000
Mjerica za tjesteninu VOILE, Alessi
29 € –5 %
Mjerica za tjesteninu VOILE, Alessi
Online na zalihama (23 pcs)
27,30 €
ALPG01
Žlice za mjerenje, set od 4 kom, de Buyer
20 € –21 %
15,75 €
DB482702
Dozator za ulje i ocat GRAND CRU, 250 ml, crna, Rosendahl
26,25 €
RSD16096
Žlice za mjerenje, set od 4 kom, de Buyer
12,29 €
DB482701
Žlice za mjerenje DUO, set od 4 kom, Joseph Joseph
10,50 €
JS80020

Kuhinjski mjerni alati – kuhajte s preciznošću do grama

Kuhinjske mjere i mjerni alati

Kuhinjske mjere služe za izračunavanje i određivanje točne količine namirnice potrebne za pripremu željenog jela. Recepti određuju količine sastojaka težinom, volumenom ili šalicama ili žlicama. Da biste izmjerili pravu količinu sastojaka, potrebni su vam praktični alati za mjerenje, kao što su mjerne šalice, mjerni vrčevi ili kuhinjske vage . Mjerne posude i vrčevi izvrsni su za mjerenje tekućih i suhih sastojaka.

Kako biste točno izmjerili svoje sastojke i dobili željene rezultate, Kulina ima niz kuhinjskih mjernih alata renomiranih marki kao što su WMF, Joseph Joseph i de Buyer .

Zašto su vam potrebne kuhinjske mjere za pečenje ?

Bilo da se radi o kolaču koji pečete, muffinima ili keksima, točno mjerenje sastojaka ključno je za postizanje uspješnog proizvoda. Pečenje je zapravo samo niz kemijskih reakcija koje se odvijaju između sastojaka kako bi se napravio konačni proizvod, stoga omjer sastojaka mora biti savršen, zbog čega su precizna mjerenja ključna.

Koje su razlike između mjernih posuda i mjernih vrčeva?

Mjerne posude i mjerni vrčevi dvije su glavne vrste mjernog alata. Vrčevi za mjerenje bolji su kada želite izmjeriti veće količine sastojaka ili tekućina poput vode, mlijeka, vrhnja ili juhe. Mjerice su bolje za mjerenje malih količina suhih sastojaka kao što su soda bikarbona, cimet, brašno, šećer itd.

U pravilu su mjerni vrčevi izrađeni od stakla ili plastike, prozirni su i često dolaze s ručkom. Imaju mjere na zidovima prilagođene različitim vrstama sastojaka - tekućim, suhim, različitim teksturama itd.

Mjerice su obično izrađene od plastike ili metala i dolaze u setovima različitih veličina i kapaciteta.

Što uzeti u obzir pri kupnji mjernih posuda ili vrčeva?

Iako uvijek možete izmjeriti količinu sastojaka potrebnih za vaš recept šalicom ili žlicom, uvijek je lakše i sigurnije koristiti mjerni vrč i šalice. Oni su praktični, točni i neophodni u svakoj kuhinji. Prilikom odabira kuhinjskih mjernih alata uvijek provjerite jesu li mjere koje pružaju navedene u jedinicama koje su vam poznate.