Nož za otkoštavanje CLASSIC IKON CREME, 14 cm, Wüsthof

Code: WU46160
Brand: WÜSTHOF
139 €
Rasprodato
The item has been sold out…

Classic Ikon nož za otkoštavanje creme ima tanku, karakteristično zakrivljenu oštricu s ravnim rubom. Najprikladniji za rezanje mesa s kosti. Njime možete ukloniti tetive, koštano meso ili zategnuti kožu.

Detailed information

Product detailed description

Classic Ikon nož za otkoštavanje creme ima tanku, karakteristično zakrivljenu oštricu s ravnim rubom. Najprikladniji za rezanje mesa s kosti. Njime možete ukloniti tetive, koštano meso ili zategnuti kožu.

Klasična serija krema Ikon

 • Elegantni kovani noževi visoke kvalitete proizvedeni u Solingenu
 • Za profesionalne kuhare i ljubitelje kuhinje
 • Krem drška od posebnog sintetičkog materijala
 • Ergonomski, ugodan na dodir, s tri zakovice
 • Aplikacija od nehrđajućeg čelika s logotipom na peti ručke
 • Rabljeni vrhunski njemački legirani čelik X50CrMoV15
 • Izvanredna oštrica koja se lako održava
 • Tvrdoća 58 HRC Rockwell skala
 • Specijalni računalno kontrolirani PEtec proces mljevenja
 • Precizno ručno brušenje i poliranje za savršenu oštricu
 • Stroga kontinuirana kontrola kvalitete, oštrica kontrolirana laserom
 • Skraćeni oblik štitnika omogućuje korištenje cijele oštrice i lakše oštrenje
 • Glatki prijelaz između okova i ručke
 • Bešavno higijensko pričvršćivanje ručki
 • Noževi se mogu prati u perilici posuđa - ali preporučujemo ručno pranje
 • Produljeno jamstvo za nedostatke u proizvodnji i materijalu od 15 godina
 • Serija je dobila važan pečat kvalitete i higijene NSF-a u SAD-u

WÜSTHOF, ovo su visokokvalitetni noževi izrađeni s velikom pažnjom do posljednjeg detalja. Točno kako se i očekuje od Solingen noževa. Elegantna serija noževa za kremu Classic Ikon, čije su oštrice iskovane iz jednog komada legiranog nehrđajućeg čelika za noževe X50CrMoV15, impresioniraju svojim dinamičnim oblikom, kvalitetom izrada , a zatim visoka udobnost korištenja.

Drška noževa Classic Ikon crème izrađena je od izdržljivog sintetičkog materijala u nježnoj krem boji. Zadovoljava zahtjeve s gledišta ergonomije, a s gledišta estetike, osjetljivo spaja moderan dizajn i tipičan izgled ručke s tri zakovice. Izdržljiv materijal ručke može podnijeti pranje u perilici posuđa, ali za očuvanje kvalitete oštrice preporučujemo ručno pranje koje je primjerenije kvalitetnim noževima.

Poseban računalno kontrolirani postupak brušenja noževa WÜSTHOF koristi se kako bi noževi bili savršeno oštri. Uz pomoć lasera računalo mjeri oštricu noža i robotu daje informacije za savršeno oštrenje. Kompjuterizirana proizvodna podrška tako noževima donosi izuzetno visoku početnu učinkovitost rezanja (po cijeloj dužini oštrice) i njihov dug vijek trajanja. Kvaliteta oštrice je visoka i, što je važno, lako se obnavlja.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, moramo spomenuti i važan NSF certifikatkoji je serija krema Classic Ikon dobila u SAD-u. Misija NSF-a je zaštita javnog zdravlja i okoliša. Između ostalog, potvrđuje da kuhinjska oprema, uključujući i noževe, nije štetna za ljudsko zdravlje. Na isti se način ispituje dizajn proizvoda, sigurnost materijala i upotreba. Logotip NSF-a možete pronaći na proizvodima čija je proizvodnja ekološki prihvatljiva i ne opterećuje ga nepotrebno.

Korištene tehnologije i materijali

Za proizvodnju noževa WÜSTHOF koristi se visokokvalitetni njemački čelik X50CrMoV 15 koji ima približno 0,5 posto ugljika te kroma, molibdena i vanadija kao legirajućih elemenata. Zahvaljujući dodatku kroma, otporan je na koroziju, što je poželjno za kuhinjske noževe.

Precizne oštriceizrađuju se od čelične trake kovanjem u matrici. Oni se stvrdnjavaju 15 minuta na temperaturi od 1070 °C, a zatim brzo hlade na 60 °C u dvije minute. Naknadno kaljenje (proces polaganog zagrijavanja materijala na temperaturu od 200 °C tijekom 45 minuta) oslobađa oštricu unutarnjeg naprezanja i stabilizira njenu martenzitnu strukturu. Oštrica tako dobiva optimalnu potrebnu tvrdoću od 58° po Rockwellu i veću žilavost.

Poseban postupak brušenja noževa WÜSTHOF nazvan PEtec (tehnologija preciznih rubova) osigurava idealan kut oštrice. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji gdje se noževi oštre uz pomoć robota kojima upravljaju i upravljaju računala. Prednost ovog postupka je precizna geometrija po cijeloj dužini oštrice, izvanredna i izuzetno visoka početna rezna učinkovitost noža, usporediva s oštrom britvom, te na kraju, ali ne manje važno, dug životni vijek oštrice.

Stabilna oštrica i savršena geometrija noža donose iznimnu sposobnost rezanja i preciznu kontrolu u rezu. Oštar kut pruža još veću oštrinu koja rezanje čini ugodnijim. Zahvaljujući klinastom rezu, nož reže hranu bez napora.

Štit integriran je kao dio jednodijelne čelične oštrice. Osigurava pravilnu raspodjelu težine i osigurava preciznu i sigurnu kontrolu noža. Okov na štitniku Classic Ikon noževa za kremu glatko prelazi u gornji dio noževa za još udobniji zahvat.

Ergonomska ručka izrađena je od izdržljivog sintetičkog materijala koji je nesalomljiv, otporan na udarce i prehrambene kiseline. Može se prati u perilici posuđa. Stabljike su pričvršćene za dršku s tri zakovice. Savršena poravnatost pojedinih dijelova sprječava hvatanje naslaga i bakterija, tako da noževi zadovoljavaju higijenske standarde.

Oštrenje noževa WÜSTHOF

Svaki nož potrebno je s vremena na vrijeme naoštriti jer se nakon dulje upotrebe otupi. Kromirani čelicikoriste se za održavanje i revitalizaciju oštrice , za oštrenje noževa preporučujemo brusno kamenje WÜSTHOF. Za manje iskusne nudimo i mlince s lakšim rukovanjem. Dovoljno je nekoliko puta pažljivo provući nož kroz žlijeb za brušenje i rub će biti obnovljen.

ur. Wüsthof Dreizackwerk KG osnovan je u Solingenu još 1814. godine, a tijekom dvjesto godina postojanja sedam generacija obitelji Wüsthof izmijenilo se u upravi. Može se pohvaliti nekim od najmodernijih, visoko automatiziranih proizvodnih procesa na svijetu. Primjerice, koristi 100 robota u proizvodnji noževa u gotovo 40 koraka.

Noževi marke WÜSTHOF danas se prodaju u više od 80 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući korištenju visokokvalitetnih materijala i suvremenih računalno upravljanih tehnologija, prikladni su za korištenje i pripremu hrane. Kulinarski užitak sam po sebi.

Additional parameters

Category: Noževi za otkoštavanj
Weight: 0.16 kg
Boja: Krem
Materijal: Nehrđajući čelik
Duljina oštrice: 14 cm
Informacije o proizvodu: Sigurno za pranje u perilici posuđa
Vrsta proizvoda: Nož za rezanje i otkoštavanje
Kolekcija: WÜSTHOF Classic Ikon creme
Margin: D
Veličina: 14 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: