Noževi za orezivanje

14 items total
Nož za povrće, 10 cm, narančasta, Victorinox
9,45 €
VN67706L119
Nož za povrće, 10 cm, crvena, Victorinox
9,45 €
VN67701
Nož za povrće, 10 cm, žuta, Victorinox
Nož za povrće, 10 cm, žuta, Victorinox
Online na zalihama (10 pcs)
9,45 €
VN67706L118
Nož za paradajz, 10 cm, crveni, Victorinox
10,50 €
VN67831
Nož za povrće, 10 cm, zelena, Victorinox
9,45 €
VN67706L114
Nož za rezbarenje IDÉAL, 10 cm, mesingane zakovice, crna, Lion Sabatier LS711080
Nož za povrće, 10 cm, ružičasta, Victorinox
8,40 €
VN67706L115
Nož za povrće CREATE, 10 cm, ružičasta, Wüsthof
6,60 €
WU1225304410
Nož za rezbarenje SAVEUR, 10 cm, mesingane zakovice, smeđa, Lion Sabatier LS831084
Nož za povrće GOURMET, 10 cm, Wüsthof
Nož za povrće GOURMET, 10 cm, Wüsthof
Online na zalihama (7 pcs)
28,86 €
WU4060
Nož za rezbarenje VIVUM, 10 cm, čelik, smeđa, F.DICK
New
58,79 €
FDCK83647102H

Nož za sparivanje – vaš najbolji alat za voće i povrće

Što je nož za guljenje?

Nož za guljenje je mali, svestrani nož s oštrom oštricom i šiljatim vrhom. Neophodan je u svakoj kuhinji i ima mnogo namjena. Naziv noža za guljenje dolazi od onoga što radi - odsijecanje/guljenje vanjskih slojeva voća ili povrća.

Za što mogu koristiti nož za guljenje?

Noževi za guljenje vrlo su svestrani noževi za povrće koji mogu biti korisni u nizu kulinarskih zadataka kao što su:

  • guljenje voća i povrća, ljuštenje jagoda
  • guljenje i rezanje rajčica (noževi za rajčice)
  • vađenje jezgre: uklanjanje sjemenki ili drugih tvrđih, mesnatijih, neželjenih tvari iz voća. Iako postoje posebni instrumenti za vađenje jezgre, uporaba našeg noža za guljenje je jednostavna.
  • rezanje kose crte ili drugih šara na površini tijesta za kruh i pecivo prije pečenja kako bi se spriječilo pucanje
  • mljevenje i rezanje na kockice: rezanje manjih komponenti poput ljutike ili češnjaka lakše je malim nožem za guljenje.
  • obrezivanje: spretnost noža za guljenje idealna je za poslove poput rezanja lišća i stabljika mrkve ili celera te uklanjanja masnoće, suvišnih kostiju ili tetiva s piletine ili školjki
  • deveining škampi

Za bolju pripremu voća i povrća također možete provjeriti naše ribeže za povrće, kao i rezače za mandoline i gulilice.

Kako odabrati najbolji nož za guljenje?

Kada želite kupiti nož za guljenje za svoju kuhinju, trebali biste pripaziti na:

  • udobna duljina oštrice: ako imate manju ruku, radije ćete imati manju oštricu kako biste je dobro nosili. Većina noževa za guljenje duga je između 8 cm i 16 cm.
  • velika oštrina oštrice: ključno je uzeti u obzir oštrinu oštrice i jednostavnost održavanja pri odabiru najboljih noževa za guljenje. Također biste trebali redovito oštriti oštricu.
  • Udobno držanje: nož za guljenje upotrebljava se za precizne kulinarske zadatke, stoga za najbolju kontrolu provjerite leži li vam dobro u ruci.

U Kulina nudimo najbolje noževe za guljenje, noževe za povrće i noževe za rajčice renomiranih proizvođača kao što su Eva Solo, Victorinox i Wüsthof, u različitim veličinama i materijalima.

Kako se brinuti za svoj nož za guljenje?

Kuhinjski noževi su velika investicija pa ako želite da vam nož za guljenje dugo traje, pridržavajte se ovih jednostavnih pravila za čišćenje i skladištenje noževa:

  • noževi se često mogu prati u perilici posuđa, ali preporučujemo da nož čistite ručno jer deterdženti za perilicu posuđa mogu oštetiti površinu čelične oštrice
  • ako nož ima drvenu dršku, ne stavljajte ga u perilicu posuđa
  • kako se drvene drške ne bi osušile, redovito ih namažite lanenim uljem ili pčelinjim voskom
  • čuvajte svoj nož odvojeno kako se oštrice ne bi otupile. Upotrijebite blok za noževe ili kutiju za noževe
  • redovito oštrite svoj nož