Posuđe za džem

3 items total
Poslužavnik za džem DRESSED, Alessi
Poslužavnik za džem DRESSED, Alessi
Online na zalihama (2 pcs)
121 €
ALMW15
Posuda za džem BASIC, 100 ml, Blomus
Posuda za džem BASIC, 100 ml, Blomus
Online na zalihama (7 pcs)
28,38 €
BM63619
Posuda za džem LEGIO NOVA, 11 cm, Eva Solo
39,95 € –16 %
33,18 €
ES887274

Staklenke za džem – čuvajte svoj džem sa stilom

Što su tegle za džem i uz što mogu poslužiti džem?

Pekmez se čuva i poslužuje u malim teglicama koje nazivamo džemom. Obično dolaze u različitim oblicima i veličinama. Nekoliko različitih jela, kao što su tost, bagels, kroasani, pogačice, keksi, palačinke i vafli, dobro idu uz džem.

Džem se također može koristiti kao ukras na sladoledu, jogurtu i muesliju. Džem se koristi kao sastojak za pečenje hrane poput pita, muffina i kolača. Uobičajeno je staviti mali tanjur ili zdjelu s alatima poput žlica ili noževa pored posuda za džem prilikom posluživanja pekmeza.

Koji je najbolji način za mazanje pekmeza?

Postoje različiti načini mazanja pekmeza, a "najbolji" način ovisi o individualnom izboru. Evo nekoliko općih prijedloga kako ravnomjerno rasporediti pekmez:

  • Koristite čisti nož ili žlicu za mazanje pekmeza: Prije nanošenja pekmeza provjerite je li vaš alat čist i suh.
  • Džem se može malo zagrijati tako da se staklenka potopi u lavor s toplom vodom na nekoliko minuta ako je pregust i teško se maže.
  • Premažite pekmezom počevši od sredine kruha ili tosta i produžite do rubova.
  • Namazati džem u tankom sloju; izbjegavajte nanošenje previše pekmeza odjednom.
  • Poželjnije je mazati džem u cik-cak obliku nego u ravnoj liniji.

Ne pritiskajte prejako: Pazite da pekmez ne premažete pregusto po tostu ili kruhu. Zbog toga bi se kruh mogao pocijepati, a džem se mogao neravnomjerno rasporediti.

Zašto su male posude/pribori poput staklenki za pekmez važni u elegantnoj postavci stola?

Atraktivan raspored stolova je od vitalnog značaja jer daje prezentaciji osjećaj klase i profinjenosti. Malo posuđe i pribor, kao što su staklenke za džem, staklenke za med, elegantne posudice za maslac, igraju ključnu ulogu u tome.

Ovi mali dodaci mogu poboljšati iskustvo objedovanja za goste i dati im osjećaj važnosti i brige. Posebne posude za začine poput meda također pomažu u održavanju reda i čistoće na stolu.

Dodatno, korištenje privlačnih i dobro dizajniranih staklenki za pekmez ili dodataka također može pridonijeti cjelokupnoj estetici stola, poboljšavajući vizualnu privlačnost postavke.

Ako tražite način da poboljšate izgled svog stola, nudimo i razne sitne dodatke za posluživanje kao što su stalci za jaja, košare za kruh, zdjele za šećer ili vrčevi za mlijeko.