Preše za luk

8 items total
Preša za češnjak PROFI PLUS, WMF
Preša za češnjak PROFI PLUS, WMF
Online na zalihama (40 pcs)
53,45 €
WM1872916030
Preša za češnjak PROFI PLUS L, 17,5 cm, WMF
52,50 €
WM1871636030
Preša za češnjak ROCKER, zelena, Joseph Joseph
17,85 €
JS20062
Preša za češnjak INGENIO K2072614, crna, Tefal
22,05 €
TEFK2072614
Preša za češnjak, sa staklenom posudom, nehrđajući čelik, Eva Solo ES567625
Gulilica za češnjak DUO, crvena, silikonska, Joseph Joseph
10,82 €
JS80003
Preša za češnjak HELIX, zelena, Joseph Joseph
19,95 €
JS20102

Preše za češnjak – lakša priprema češnjaka

Što je preša za češnjak?

Preša za češnjak koristi se za protiskivanje sirovog češnjaka kroz sitne pore kako bi se dobio mljeveni češnjak. Korištenje preše za češnjak može vam uštedjeti mnogo vremena umjesto da svaki češanj češnjaka pažljivo usitnite nožem.

Možete birati između niza visokokvalitetnih preša za češnjak dostupnih na našoj web stranici renomiranih proizvođača kao što su WMF ili Joseph Joseph.

Koji je najbolji materijal za prešu za češnjak?

Idealan materijal za preše za češnjak uglavnom ovisi o osobnom izboru i onome što tražite od preša za češnjak. Sljedeći popis tipičnih materijala za preše za češnjak, zajedno s nekim od njihovih prednosti:

Nehrđajući čelik: Nehrđajući čelik je preferirani materijal za preše za češnjak zbog svoje čvrstoće, jednostavnosti čišćenja i nedostatka reakcije na hranu. Također je otporan na hrđu i može se prati u perilici posuđa.

Aluminij: Aluminij ne reagira s hranom, lagan je i otporan na hrđu. Može se anodizirati radi veće izdržljivosti i često je jeftiniji od nehrđajućeg čelika.

Plastika: plastične preše za češnjak lagane su i obično jeftinije od drugih materijala. Dolaze u nizu boja i vrlo su jednostavni za čišćenje.

Djeluju li preše za češnjak?

Da, preša za češnjak obavlja sav posao umjesto vas. Protiskuje sirovi češnjak kroz sitne pore za proizvodnju mljevenog češnjaka. Režnjeve češnjaka ne morate niti guliti prije nego što ih zgnječite u preši za češnjak.

Je li bolje nasjeckati češnjak ili koristiti prešu za češnjak?

Odgovor na ovo pitanje ovisi o vašim preferencijama i jelu koje pripremate.

Kada sjeckate ili režete češnjak nožem, kao što je kuharski nož ili Santoku nož, možete regulirati veličinu komadića i dodati teksturu svom jelu, što je prednost . Također možete poboljšati svoje vještine rukovanja nožem ručnim sjeckanjem češnjaka.

S druge strane, korištenje preše za češnjak je brže i lakše (pogotovo ako koristite puno češnjaka), a daje finije mljeveno meso koje se može ravnomjernije koristiti kroz recept. Ako pripremate umak ili namaz ili tražite prigušeniji okus češnjaka, ovo bi moglo biti nevjerojatno korisno.

A ako vam se ne sviđa miris češnjaka na vašim rukama, također možete pogledati našu kolekciju sredstava za uklanjanje mirisa sapuna od nehrđajućeg čelika.