pribor za morske plodove & ribu

1 items total
Set pribora za jelo od ribe NUOVA, 12 kom, WMF
57,99 € –14 %
49,35 €
WM1291506046

Pribor za jelo od plodova mora i ribe – osnovni alat za sve ljubitelje ribe

Što su pribor za jelo za ribu?

Pribor za jelo od ribe je specijaliziran set od srebrnina namijenjena jedenju ribe. Pribor za jelo za ribu često se sastoji od noža za ribu i vilice za ribu, kao i pinceta za riblje kosti ili kliješta koja mogu učiniti jedenje ribe zabavnijim i lakšim.

  • Nož za ribu poseban je nož s dugom, tankom i savitljivom oštricom koja vam omogućuje jednostavno uklanjanje mesa s kostiju ribe. Oštrica je također često šira od standardnog noža, što omogućuje jednostavnije vađenje dijelova ribe.
  • Vilica za ribu namijenjena je za upotrebu uz nož za ribu kako bi se riba držala na mjestu dok je sjeckate. Sadrži duge, tanke zupce koji su namijenjeni da lako klize između ribljih kostiju.
  • Pinceta za riblje kosti ili kliješta koriste se za uklanjanje sitnih kostiju koje bi mogle ostati u mesu ribe. Napravljene su tako da sigurno hvataju kosti i omogućuju vam da ih uredno izvučete.

Čemu služi vilica za plodove mora?

Vilica za plodove mora je specijalizirani pribor koji se koristi za konzumiranje plodova mora, posebno školjki. Ima dugu, usku ručku i dva vitka, blago zakrivljena i šiljasta zupca.

Glavna funkcija vilice za morske plodove je uklanjanje mesa s ljuski rakova kao što su jastog, rakovi i škampi. Vilica se koristi za olabavljenje i vađenje mesa iz tijesnih mjesta unutar školjke, omogućujući posjetitelju da u potpunosti cijeni delikatne okuse i teksturu plodova mora.

Vilica za morske plodove može se koristiti za razne morske plodove, uključujući dagnje i školjke, koje će možda trebati dosta truda da se oslobode njihovih ljuski. Velika ručka vilice za morske plodove omogućuje vam da posegnete dublje u školjku ili sićušnu pukotinu kako biste izvadili meso bez ozljeđivanja.

U suštini, vilica za plodove mora izvrstan je alat za svakoga tko voli jesti plodove mora i želi cijeniti svaki posljednji zalogaj.

Kako staviti pribor za jelo za ribu na blagovaonski stol

  • Započnite postavljanjem stola stolnjakom ili podmetačima.
  • Postavite nož s desne strane tanjura, s oštricom okrenutom prema tanjuru.
  • Stavite vilicu za večeru lijevo od tanjura, sa zupcima okrenutim prema gore.
  • Stavite nož za ribu s desne strane noža za večeru, s oštricom okrenutom prema tanjuru.
  • Stavite vilicu za ribu lijevo od vilice za večeru, sa zupcima okrenutim prema gore.
  • Drške noža i vilice za ribu trebaju biti poravnate s dnom tanjur.
  • Također možete dodati malu posudu ili zdjelicu u gornji lijevi kraj tanjura kako bi gosti mogli staviti riblje kosti.

Upamtite da redoslijed i raspored pribora za jelo na stolu može varirati ovisno o zemlji i kulturi, stoga je uvijek dobra ideja provjeriti lokalne običaje i tradiciju.

Nudimo izbor drugih oblika pribora za jelo na web-mjestu Kulina, uključujući druge vrste pribora za jelo za posluživanje i pribora za jelo za odreske. Također možete pregledavati našu kolekciju pladnjeva i organizatora pribora za jelo za lakše i učinkovitije skladištenje i korištenje pribora za jelo.