Rezači za sir

8 items total
Rezač za sir, nehrđajući čelik, Zwilling
26,40 € –8 %
24,15 €
ZW37160040
Zamjenske žice za rezač za sir GREEN TOOLS, nehrđajući čelik, Eva Solo ES552091
Rezač za sir PRO, nehrđajući čelik, Zwilling
25,20 €
ZW37160020
Ribež za sir FORM, Alessi
Ribež za sir FORM, Alessi
Online na zalihama (1 pcs)
68,25 €
ALZH03
Rezač za sir GREEN TOOLS, 24 cm, zelena, nehrđajući čelik, Eva Solo ES552089
Ribež za sir TODO, Alessi
Ribež za sir TODO, Alessi
Online na zalihama (3 pcs)
81,90 €
ALRS08
Rezač za sir PROFI PLUS, WMF
Rezač za sir PROFI PLUS, WMF
Online na zalihama (7 pcs)
28,25 €
WM1871366030

Rezači sira – Omogućuju besprijekorno rezanje polutvrdog i tvrdog sira

Rezač sira – Osthyvel

Rezač za sir koji se na švedskom naziva i Osthyvel, je vrsta kuhinjskog rezača posebno dizajniranog za rezanje polutvrdih i tvrdih sireva.

Moderni rezač sira izumio je Thor Bjørklund 1925. godine u Norveškoj, a dizajn se temeljio na stolarskoj ravnini.

U Kulina pronaći ćete mnoge vrste rezača za sir (uključujući one temeljene na originalnom Ostehvelu) od vrhunskih proizvođača kao što su Fiskars i Zwilling. Pazite da rezač sira koji odaberete odgovara vrsti sira koji želite rezati, posluživati ili najčešće jesti. A ako ste ljubitelj sira i ako ga dodajete svojim jelima od tjestenine, također možete provjeriti našu kolekciju kuhinjskih ribalica za neke odlične ribeži za sir.

Koje vrste sira možete rezati rezačem za sir?

Rezač sira može se koristiti za rezanje nekoliko vrsta sira, kao što su:

Tvrdi sirevi: upotreba rezača sira najbolja je opcija za rezanje tvrdih sireva poput chedara, parmezana i gaude. Ovi se sirevi mogu narezati na deblje ili tanke ploške, po želji.

Polutvrdi sirevi: Rezač sira također se može koristiti za rezanje polutvrdih sireva kao što su Swiss, Havarti i Provolone. Mogu podnijeti malo veći pritisak pri rezanju jer su malo mekši od tvrdih sireva.

Za vrste mekih sireva pogledajte našu kolekciju noževa za sir koje možete koristiti za rezanje i posluživanje sira tijekom večere s prijateljima. Ako želite poslužiti svoju francusku ili talijansku selekciju sireva na najbolji mogući način, provjerite i izbor daski za sir i tapas koje nudimo u Kulina.

Kako narezati sir?

Narezan sir možete koristiti za izradu sendviča ili ga poslužiti kao međuobrok ili desert svojim gostima. Bez obzira za što želite koristiti svoj sir, trebali biste ga narezati na način da izgleda ukusno. Evo nekoliko savjeta kako to učiniti:

Stavite blok sira na dasku za rezanje. Uklonite i bacite sav omot koji bi mogao prekrivati sir.

Narežite blok sira pomoću rezača za sir ili noža. Posebna konstrukcija rezača sira sprječava njegovo lijepljenje i osigurava da sve kriške budu iste debljine. Izrežite ga jednim, glatkim potezom.

Nastavite dok ne narežete dovoljno sira za goste. Preostali dio sira možete ostaviti u hladnjaku za kasnije. Obavezno izvadite sir koji želite poslužiti barem nekoliko sati prije posluživanja. Sir se mora zagrijati kako bi pustio svoju punu aromu.