Roštilji na drvo & ugljen

12 items total
Stolni roštilj na ugljen, crvena, LotusGrill
211 € –7 %
196 €
LTGRO34
Stolni roštilj na ugljen, ljubičasta, LotusGrill
196 €
LTGLI34
Stolni roštilj na ugljen XL, narančasta, LotusGrill
288 € –5 %
272 €
LTGOR435
Stolni roštilj na ugljen XL, ljubičasta, LotusGrill
319,10 €
LTGLI435
Stolni roštilj na ugljen XL, crvena, LotusGrill
281 €
LTGRO435
Stolni roštilj na ugljen, zelena, LotusGrill
191 €
LTGGR34
Roštilj na ugljen KENSINGTON 570 C, Outdoorchef
379 € –12 %
330 €
ODCH1840003
Stolni roštilj na drveni ugljen ATAGO, Petromax
273 € –11 %
241,50 €
PET701218
Montažni set za roštilj CONE, Höfats
Montažni set za roštilj CONE, Höfats
Online na zalihama (1 pcs)
919 €
HO010501
Roštilj na ugljen CHELSEA 480 C, Outdoorchef
216 €
ODCH1840001
Roštilj na ugljen CHELSEA 570 C, Outdoorchef
285 €
ODCH1840002
Roštilj na ugljen CONE, Höfats
Roštilj na ugljen CONE, Höfats
Online na zalihama (1 pcs)
804 €
HO010101

Roštilji na drva, ugljen i dodaci – roštiljajte kao šef

Roštiljanje je prije svega društveno iskustvo, ali to je i način da pripremite hranu i pokažete ljubav prijateljima i obitelji. Stoga u Kulina nudimo roštilje na drveni ugljen svih vrsta i veličina koji odgovaraju vašem životnom stilu, obitelji i drugim posebnim potrebama, uključujući stolne roštilje na drveni ugljen od LotusGrill (prijenosne i kompaktne) i pune veličine profesionalni roštilji renomiranih marki kao što su Outdoorchef ili Hofats.

Zašto biste trebali odabrati a roštilj na ugljen?

Korištenje a roštilj na ugljen (umjesto električni roštilj za vani na primjer) nudi jedinstveno iskustvo kuhanja i daje prepoznatljiv okus vašoj hrani. Evo nekih aspekata koji roštilje na drveni ugljen čine posebnima:

  • Okus: roštilji na ugljen daju hrani poseban okus dima. Zapaljeni ugljen stvara dim, koji hrani daje bogat i autentičan okus koji je teško ponoviti drugim metodama kuhanja.

  • Svestranost: Roštilji na drveni ugljen omogućuju i izravno roštiljanje (kuhanje hrane izravno na ugljenu) i neizravno pečenje (kuhanje hrane dalje od ugljena sa zatvorenim poklopcem), pružajući svestranost za kuhanje širokog spektra jela.

  • Visoka toplina: roštilji na drveni ugljen mogu postići više temperature u usporedbi s nekim plinskim roštiljima. Ova visoka temperatura idealna je za prženje mesa i postizanje željene zapečene korice izvana, dok unutrašnjost ostaje sočna i mekana.

  • Kontrola: Uz malo vježbe, možete naučiti kontrolirati toplinu a roštilj na ugljen podešavanjem količine ugljena i protoka zraka kroz otvore. To vam daje mogućnost finog podešavanja procesa kuhanja za različite vrste hrane.

  • Autentično iskustvo: mnogi ljudi uživaju u procesu paljenja drvenog ugljena, čekanju da se upepeli i njeguju roštilj. Nudi više praktičnog i sveobuhvatnijeg iskustva kuhanja u usporedbi s plinskim roštiljima.

  • Tradicionalna privlačnost: pečenje na drvenom ugljenu nosi osjećaj tradicije i nostalgije jer je to popularna metoda kuhanja generacijama. Može stvoriti klasičnu i primamljivu atmosferu tijekom okupljanja na otvorenom.

  • Prenosivost: roštilji na drveni ugljen dostupni su u različitim veličinama, uključujući prijenosne modele. To ih čini prikladnima za piknike, kampiranja, izlete i druge aktivnosti na otvorenom.

  • Pristupačnost: roštilji na drveni ugljen često su unaprijed pristupačniji od nekih vrhunskih plinskih roštilja ili drugih vrsta opreme za kuhanje na otvorenom.

  • Zajednica i društveni aspekt: roštiljanje na drveni ugljen može biti društvena aktivnost. Prijatelji i obitelj često se okupljaju oko roštilja, uživajući u razgovoru dok čekaju da se hrana skuha.

  • Eksperimentiranje: roštilji na drveni ugljen potiču eksperimentiranje s različitim vrstama drvenog ugljena, drvenom sječkom i tehnikama dimljenja kako bi se stvorila jedinstvena i aromatična jela.

Vrijedno je napomenuti da korištenje a roštilj na ugljen zahtijeva dodatnu pripremu i strpljenje u usporedbi s plinskim roštiljem. Morate zapaliti ugljen, pričekati da se zagrije i upepeliti te ručno regulirati temperaturu. Međutim, mnogi entuzijasti smatraju da je proces nagrađivan i uživaju u rezultatima koje mogu postići ovom tradicionalnom metodom kuhanja na otvorenom.

Koje su razlike između roštilja na drveni ugljen i plinskih roštilja?

Glavna razlika između roštilja na drveni ugljen/drvo i plinski roštilj je gorivo za kuhanje. Plinski roštilji koriste propan ili prirodni plin kao izvor goriva, dok roštilji na ugljen i drva koriste drvo ili ugljen.

Profil okusa koji proizvode dvije različite vrste roštilja također je jedna od njihovih glavnih razlika. Plinski roštilji ne mogu dati hrani dimljeni okus kao što to čine roštilji na drveni ugljen i drva. Ovaj dimljeni okus stvaraju dim i plinovi izgaranja koji se oslobađaju izgaranjem drva ili ugljena.

Kontrola temperature je još jedna razlika između dvije vrste roštilja. Dok roštilji na drveni ugljen i drva zahtijevaju više vremena i truda za podešavanje temperature, plinski roštilji imaju precizne kontrole temperature koje vam to omogućuju brzo i jednostavno.

Međutim, neki tvrde da roštilji na drveni ugljen i drva pružaju istinskije iskustvo pečenja jer zahtijevaju više ručne kontrole i osiguravaju taj poseban okus koji može dati samo roštiljanje na drveni ugljen. Međutim, ako još uvijek ne znate koji roštilj odabrati, pogledajte naš potpuni vodič za kupnju najboljeg roštilja za svoju obitelj.