Nož za fino rezanje CLASSIC, 9 cm, Wüsthof

Code: WU406609
Sale Sticker
Brand: WÜSTHOF
75,58 € –23 %
Nož za fino rezanje CLASSIC, 9 cm, Wüsthof
75,58 € –23 % 57,83 €
Online na zalihama (2 pcs)

Klasični nož za oštrenje mali je, lagan i svestran nož s finom oštricom i srednje oštrom oštricom. Pogodan je za šišanje i pripremu mesa, guljenje, rezanje, čišćenje ili ukrašavanje voća i povrća.

Detailed information

Product detailed description

Klasični nož za oštrenje mali je, lagan i svestran nož s finom oštricom i srednje oštrom oštricom. Pogodan je za šišanje i pripremu mesa, guljenje, rezanje, čišćenje ili ukrašavanje voća i povrća.

Klasična serija

 • Visokokvalitetni kovani noževi proizvedeni u Solingenu
 • Savršeno uravnotežen, s jedinstvenom ergonomijom
 • Za profesionalne kuhare i ljubitelje kuhinje
 • Crna drška od posebnog sintetičkog materijala
 • Klasičan izgled s tri zakovice, dobro leži u ruci
 • Rabljeni vrhunski njemački legirani čelik X50CrMoV15
 • Izvanredna oštrica koja se lako održava
 • Tvrdoća 58 HRC Rockwell skala
 • Specijalni računalno kontrolirani PEtec proces mljevenja
 • Precizno ručno brušenje i poliranje za savršenu oštricu
 • Stroga kontinuirana kontrola kvalitete, oštrica kontrolirana laserom
 • Standardni oblik štitnika za sigurno držanje
 • Glatki prijelaz između štitnika i ručke
 • Bešavno higijensko pričvršćivanje ručki
 • Noževi se mogu prati u perilici posuđa - ali preporučujemo ručno pranje
 • Širok asortiman kreiran u suradnji s profesionalnim kuharima
 • Produljeno jamstvo za nedostatke u proizvodnji i materijalu od 15 godina
 • Serija je dobila važan pečat kvalitete i higijene NSF-a u SAD-u

Klasična serija noževa savršeno predstavlja umjetnost rezanja marke WÜSTHOF. To je najpopularniji raspon od WÜSTHOF raspona, ne samo zbog visoke udobnosti korištenja. Ovo su klasični noževi s zakovanom drškomčije su oštrice iskovane iz jednog komada legiranog nehrđajućeg čelika za noževe X50CrMoV15. Zahvaljujući upotrebi visokokvalitetnih materijala i preciznom brušenju, može se pohvaliti visokom i dugotrajnom oštrinom. Vrlo funkcionalni noževi Classic izrađeni su s velikom pažnjom do posljednjeg detalja. Točno kako se i očekuje od noževa iz Solingena . Nakon prve uporabe više nećete željeti drugi nož…

Drška klasičnih noževa izrađena je od izdržljivog sintetičkog materijala u tipičnom dizajnu s tri zakovice. Ručke su dizajnirane u skladu sa zahtjevima ergonomije, namijenjene su udobnom radu bez zamora. Visokokvalitetna sintetika može podnijeti pranje u perilici posuđa, ali za očuvanje kvalitete oštrice preporučujemo ručno pranje koje je prikladnije za visokokvalitetne noževe.

Poseban računalno kontrolirani postupak brušenja noževa WÜSTHOF koristi se kako bi noževi bili savršeno oštri. Uz pomoć lasera računalo mjeri oštricu noža i robotu daje informacije za savršeno oštrenje. Kompjuterizirana proizvodna podrška tako noževima donosi izuzetno visoku početnu učinkovitost rezanja (po cijeloj dužini oštrice) i njihov dug vijek trajanja. Kvaliteta oštrice je visoka i, što je važno, lako se obnavlja.

Na kraju, ali ne manje važno, moramo spomenuti i važan NSF certifikatkoji je serija Classic dobila u SAD-u. Misija NSF-a je zaštita javnog zdravlja i okoliša. Između ostalog, potvrđuje da kuhinjska oprema, uključujući i noževe, nije štetna za ljudsko zdravlje. Na isti se način ispituje dizajn proizvoda, sigurnost materijala i upotreba. Logotip NSF-a možete pronaći na proizvodima čija je proizvodnja ekološki prihvatljiva i ne opterećuje ga nepotrebno.

Korištene tehnologije i materijali

Za proizvodnju noževa WÜSTHOF koristi se visokokvalitetni njemački čelik X50CrMoV 15 koji ima približno 0,5 posto ugljika te kroma, molibdena i vanadija kao legirajućih elemenata. Zahvaljujući dodatku kroma, otporan je na koroziju, što je poželjno za kuhinjske noževe.

Precizne oštriceizrađuju se od čelične trake kovanjem u matrici. Oni se stvrdnjavaju 15 minuta na temperaturi od 1070 °C, a zatim brzo hlade na 60 °C u dvije minute. Naknadno kaljenje (proces polaganog zagrijavanja materijala na temperaturu od 200 °C tijekom 45 minuta) oslobađa oštricu unutarnjeg naprezanja i stabilizira njenu martenzitnu strukturu. Oštrica tako dobiva optimalnu potrebnu tvrdoću od 58° po Rockwellu i veću žilavost.

Poseban postupak brušenja noževa WÜSTHOF nazvan PEtec (tehnologija preciznih rubova) osigurava idealan kut oštrice. Riječ je o vrhunskoj tehnologiji gdje se noževi oštre uz pomoć robota kojima upravljaju i upravljaju računala. Prednost ovog postupka je precizna geometrija po cijeloj dužini oštrice, izvanredna i izuzetno visoka početna rezna učinkovitost noža, usporediva s oštrom britvom, te na kraju, ali ne manje važno, dug životni vijek oštrice.

Stabilna oštrica i savršena geometrija noža donose iznimnu sposobnost rezanja i preciznu kontrolu u rezu. Oštar kut pruža još veću oštrinu koja rezanje čini ugodnijim. Zahvaljujući klinastom rezu, nož reže hranu bez napora.

Standardni štitnik integriran je kao dio jednodijelne čelične oštrice. Osigurava pravilnu raspodjelu težine, štiti prste od klizanja po oštrici i osigurava preciznu kontrolu noža.

Ergonomska ručka izrađena je od izdržljivog sintetičkog materijala koji je nesalomljiv, otporan na udarce i prehrambene kiseline. Može se prati u perilici posuđa. Stabljike su pričvršćene za dršku s tri zakovice. Savršena poravnatost pojedinih dijelova sprječava hvatanje naslaga i bakterija, tako da noževi zadovoljavaju higijenske standarde.

Oštrenje noževa WÜSTHOF

Svaki nož potrebno je s vremena na vrijeme naoštriti jer se nakon dulje upotrebe otupi. Kromirani čelicikoriste se za održavanje i revitalizaciju oštrice , za oštrenje noževa preporučujemo brusno kamenje WÜSTHOF. Za manje iskusne nudimo i mlince s lakšim rukovanjem. Dovoljno je nekoliko puta pažljivo provući nož kroz žlijeb za brušenje i rub će biti obnovljen.

ur. Wüsthof Dreizackwerk KG osnovan je u Solingenu još 1814. godine, a tijekom dvjesto godina postojanja sedam generacija obitelji Wüsthof izmijenilo se u upravi. Može se pohvaliti nekim od najmodernijih, visoko automatiziranih proizvodnih procesa na svijetu. Primjerice, koristi 100 robota u proizvodnji noževa u gotovo 40 koraka.

Noževi marke WÜSTHOF danas se prodaju u više od 80 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujući korištenju visokokvalitetnih materijala i suvremenih računalno upravljanih tehnologija, prikladni su za korištenje i pripremu hrane. Kulinarski užitak sam po sebi.

Additional parameters

Category: Noževi za rezanje
Weight: 0.1 kg
Vrsta proizvoda: Noževi za posebne namjene
Kolekcija: WÜSTHOF Classic
Margin: D
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: