Špatule za premaze i ukrašavanje

7 items total
Lopatica za glazuru FKOFFICIUM, 20 cm, de Buyer
32,49 € –25 %
24,15 €
DB423020
Lopatica za tijesto, 24 cm, de Buyer
Lopatica za tijesto, 24 cm, de Buyer
Online na zalihama (11 pcs)
7,40 €
DB489124N
Lopatica za glazuru FKOFFICIUM, 9 cm, de Buyer
24,49 € –15 %
20,69 €
DB423109
Lopatica za glazuru FKOFFICIUM, 20 cm, de Buyer
32,49 € –22 %
25,20 €
DB423120
Lopatica za glazuru FKOFFICIUM, 8 cm, de Buyer
23,49 € –19 %
18,90 €
DB423108
Lopatica za glazuru FKOFFICIUM, 15 cm, de Buyer
27,49 € –19 %
22,05 €
DB423015

Lopatice za glazuru i ukrašavanje - pretvorite svoju tortu u umjetničko djelo

Što je lopatica za glazuru?

Lopatice za glazuru, kao što im samo ime kaže, uglavnom se koriste za mazanje glazure, mazanje nadjeva između slojeva kolača i ravnomjerno mazanje kreme od maslaca na torte, cupcakese i kekse. Lopatice za glazuru i ukrašavanje obično imaju dugačke drške koje drže prste podalje od kreme ili glazure i imaju obično dugačke, uske i pomalo savitljive oštrice najčešće metalne.

Vaša bi lopatica trebala udobno ležati u ruci, a oštrica bi trebala biti čvrsta, ali u isto vrijeme fleksibilna kako biste dobili lijepe, glatke rubove.

Među našim lopaticama za ukrašavanje kolača pronaći ćete i lopatice za pečenje i struganje tijesta koje će vam pomoći u miješanju tijesta i struganju posuda za miješanje.

Provjerite našu ponudu vrhunskog pribora za pečenje pouzdanih proizvođača kao što su de Buyer ili Zwilling.

Koja je najbolja vrsta lopatice za glazuru kolača?

Ofsetna lopatica pravi je alat za nanošenje glazure na vrh vaše torte. Ova vrsta lopatice ima oštricu pričvršćenu za dršku pod kutom pomaka. Oblik vam daje veću kontrolu nego standardna lopatica, a kut stvara prostor između vaše ruke i kreme, sprječavajući vas da slučajno umočite zglobove u sloj na kojem radite. Zakošena oštrica također je korisna pri podizanju hrane iz posuda, kalupa ili plehova za pečenje.

Kako se koristi ukrasna lopatica?

  • Prije upotrebe umočite lopaticu u vruću vodu kako se glazura ne bi zalijepila za nju.
  • Upotrijebite ravnu stranu svoje lopatice za glazuru da dodate prvi sloj glazure ili zatvaranje u mrvicama kako biste stvorili sloj mrvica. Ovaj sloj može biti prilično tanak. Stavite tortu u hladnjak na 30 minuta nakon nanošenja premaza od mrvica.
  • Stavite komadić glazure na vrh drugog sloja torte i raširite ga kako biste napravili ravnu površinu. Nakon toga pokrijte stranice torte glazurom pomoću lopatice za glazuru. Nastavite tako dok se cijela torta ne premaže.

Kako održavam svoju lopaticu za glazuru?

  • Prije upotrebe lopaticu uvijek potopite vrućom vodom kako se glazura ne bi zalijepila za nju.
  • Nikada nemojte koristiti glazuru ili lopaticu za ukrašavanje za bilo što drugo osim za ukrašavanje kolača. Izbjegavajte ga koristiti za otvaranje poklopaca (da ne spominjemo limenke!) i izbjegavajte udaranje ruba oštrice o tvrdu površinu kako biste izbjegli oštećenje, lomljenje ili grebanje oštrice. To će rezultirati slojevima glazure s uzorkom kakav nikada ne biste željeli postići!
  • Ručno operite lopaticu odmah nakon što je završite s korištenjem i osušite je mekom krpom.