Stolne lampe

9 items total
Stolna lampa STAGE J, LED, bijela, Blomus
229 €
BM66180
Stolna lampa STAGE J, LED, tamnosmeđa, Blomus
229 €
BM66181
Stolna lampa STAGE J, LED, toplo siva, Blomus
229 €
BM66182
Prenosiva stolna lampa FAROL, 33 cm, LED, toplo siva, Blomus
139 €
BM66126
Stolna lampa KAISER IDELL, 47 cm, crna, Fritz Hansen
New
679 € –9 %
614 €
FH62703008
Stolna lampa AQ01, 45 cm, crna, Fritz Hansen
New
419 € –11 %
369 €
FH62699008
Stolna lampa CUT & PASTE, 58 cm, crno-bijela, Seletti
232 € –16 %
194 €
SLT15190
Prenosiva stolna lampa FAROL, 33 cm, LED, bijela, Blomus
139 €
BM66124
Prenosiva stolna lampa FAROL, 33 cm, LED, siva, Blomus
139 €
BM66125

Stolne lampe – osvijetlite svoj radni prostor

Što je a stolna lampa?

A stolna lampa je prijenosna radna svjetiljka koja se postavlja na radni stol kako bi osigurala ciljano osvjetljenje za obavljanje zadataka kao što su rad na računalu, čitanje, pisanje, crtanje, izrada, knjigovodstvo, šivanje, pletenje i slikanje. Također pružaju podesivo osvjetljenje kako bi se osigurala vidljivost zadatka i ergonomska udobnost.

Na Kulina nudimo stolne svjetiljke u nizu stilova, veličina, materijala i marki kao što su Fritz Hansen , Blomus i Seletti , što olakšava pronalaženje idealne svjetiljke koja će upotpuniti vaš prostor.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru a stolna lampa?

  • Vrsta i intenzitet rasvjete: Odlučite o vrsti rasvjete koja vam je potrebna: ambijentalna, radna ili naglašena. Odaberite a stolna lampa s podesivim razinama svjetline ili opcijama prigušivanja za kontrolu intenziteta svjetla.

  • Smjer i kut osvjetljenja: odlučite se za a stolna lampa s podesivom rukom ili vratom, što vam omogućuje usmjeravanje svjetla točno tamo gdje vam je potrebno. Razmotrite svjetiljku sa zakretnom ili zakretnom značajkom za jednostavnu promjenu kuta svjetla.

  • Vrsta žarulje i kompatibilnost: Provjerite vrstu žarulje koju koristi žarulja (LED, CFL, sa žarnom niti) i osigurajte željenu temperaturu boje i energetsku učinkovitost. Provjerite je li vrsta žarulje svjetiljke dostupna i zamjenjiva.

  • Temperatura boje: Razmotrite temperaturu boje svjetla (izmjerenu u Kelvinima) kako bi odgovarala vašem zadatku. Topliji tonovi (oko 2700-3000K) su ugodni, dok su hladniji tonovi (oko 5000K) sličniji dnevnom svjetlu i pogodni za zadatke.

  • Veličina i proporcije: odaberite veličinu svjetiljke koja odgovara prostoru vašeg stola, a da pritom ne bude prevelika ili premala. Osigurajte da visina i domet svjetiljke odgovaraju vašem radnom prostoru i zadacima koje ćete obavljati.

  • Prilagodljivost i fleksibilnost: potražite svjetiljku s podesivim značajkama kao što su fleksibilni vrat, rotirajuća glava ili produljiva ruka za prilagodbu smjera svjetla i pokrivenosti.

  • Materijali i estetika: odaberite svjetiljku koja nadopunjuje dekor i stil vašeg radnog prostora. Razmotrite konstrukcijske materijale i završnu obradu svjetiljke, osigurajte da su izdržljivi i odgovaraju vašoj estetici.

  • Izvor napajanja: odlučite želite li a stolna lampa s kabelskim dizajnom ili bežičnom opcijom koja koristi baterije ili se može puniti.

  • Energetska učinkovitost: odlučite se za stolne svjetiljke LED jer su energetski učinkovite i pružaju dugotrajno osvjetljenje.

Pažljivim razmatranjem ovih čimbenika možete pronaći a stolna lampa koji odgovara vašim potrebama za rasvjetom, poboljšava vaš radni prostor i doprinosi ugodnom i produktivnom okruženju.

Je LED stolna lampa dobro za oči?

Da, opće je poznato da su stolne lampe LED izvrsne za oči. Poznato je da tradicionalne žarulje stvaraju više topline, što može dovesti do umora i naprezanja očiju. Osim toga, pružaju kvalitetnije svjetlo koje je više poput izravnog sunčevog svjetla, što može smanjiti vjerojatnost glavobolje i naprezanja očiju. Naše stolne svjetiljke LED dodatno nude prigušivanje i podesive postavke svjetline, tako da možete prilagoditi osvjetljenje svojim zahtjevima i željama. Općenito, ako želite smanjiti naprezanje očiju i povećati udobnost tijekom rada za stolom, preporučujemo da kupite bilo koju od naših LED stolnih lampi.

Obavezno provjerite i naša ostala rasvjetna tijela uključujući stropna svjetla i zidna svjetla.