Strugalice za tijesto

3 items total
Rezač za tijesto, 12 x 12 cm, nehrđajući čelik, de Buyer
20,06 €
DB330012
Rezač za tijesto, 11 x 8,8 cm, nehrđajući čelik, de Buyer
14,60 €
DB330212N
Rezač za tijesto, 11 cm, fleksibilni, de Buyer
13,65 €
DB330211N

Strugalice za tijesto – jednostavan način za rukovanje vašim tijestom

Što je strugalica za tijesto?

Strugač za tijesto, koji se često naziva i stolni strugač, kulinarski je pribor koji se često koristi u pečenju za rukovanje tijestom za kolače, pizzu ili kruh. Obično ima ručku i ravnu, pravokutnu oštricu od nehrđajućeg čelika, metala ili plastike.

Oštrica može strugati i pomicati komadiće tijesta, rezati tijesto i čistiti površine kao što su radne ploče, daske za rezanje ili oklagija. Za jednostavno porcioniranje tijesta, određeni strugači za tijesto dodatno imaju označene mjere na oštrici.

Neizostavan su alat za pekare jer olakšavaju i ubrzavaju rukovanje i oblikovanje tijesta.

Za što koristite strugalicu za tijesto?

Strugač za tijesto može se koristiti u različite svrhe u pečenju, što uključuje:

  • Rezanje i dijeljenje tijesta: ravna oštrica strugača za tijesto olakšava rezanje mekog tijesta i njegovo dijeljenje na jednake polovice.
  • Podizanje i pomicanje tijesta: Možete također koristiti strugač za tijesto za pomicanje tijesta preko površina, kao što je s daske za rezanje na pleh za pečenje.
  • Čišćenje površine: strugač se također može koristiti za uklanjanje bilo kakvog tijesta ili drugih čestica s vaše radne ploče, što olakšava održavanje čistoće radnog prostora tijekom pečenja.
  • Oblikovanje tijesta: Također možete oblikovati svoje tijesto u željene oblike laganim pritiskanjem strugačem.
  • Zaglađivanje površine: kada pravite koru za kruh ili pizzu, strugač se može koristiti za zaglađivanje površine tijesta.

Koja je razlika između stolnog strugala i strugala za tijesto?

Riječi "stolni strugač" i "strugač za tijesto" ponekad se koriste naizmjenično i mogu se odnositi na istu kulinarsku opremu koja služi istoj svrsi. I stol i strugač za tijesto imaju ručku i oštricu koje se mogu koristiti u kuhinji za niz aktivnosti, kao što je gore spomenuto. Razlika je u tome što stolni strugač (koji se naziva i "stolni nož") ima vrlo tanku i oštru oštricu od metala, dok strugači za tijesto mogu biti izrađeni od plastike.

Strugalica za tijesto izvrstan je dodatak vašoj kolekciji pribora za pečenje , a također je odlična ideja za dar za svakog ljubitelja pečenja.

Možete provjeriti naš izbor vrhunskih strugala za tijesto od de Buyer i drugih renomiranih proizvođača.