78 items total
Svijećnjak za visoke svijeće CIRCUS, 32 cm, bijela, čelik, Philippi PHP219028
Svijećnjak DARA, 35 cm, smeđa, staklo, Bloomingville
Outlet
47,25 € –28 %
33,67 €
BV82053285
Svjećnjak za čajne svijeće ROLL, mesing, Hübsch
Outlet
30,45 € –27 %
22,05 €
HU991317
Svjećnjak za svijeće za večeru CANDELABRA, 30 cm, srebrna, Philippi PHP123167
Svjećnjak za svijeće za večeru HURRICANE, 38 cm, mesing, Bjørn Wiinblad BJORW56407
Svjećnjak za svijeće za večeru HURRICANE, 46 cm, mesing, Bjørn Wiinblad BJORW56408
Svjećnjak za svijeće za večeru HURRICANE, 55 cm, mesing, Bjørn Wiinblad BJORW56409
Svijećnjak LITUS, 15 cm, crni, staklo, Bloomingville
Outlet
21 € –36 %
13,41 €
BV82053218
Svjećnjak za svijeće za večeru #1, 10,5 cm, zlatna, mesing, Fritz Hansen FH840092
Svijećnjak za visoke svijeće VAL, 30 cm, bijela, staklo, Philippi PHP277009
Svjećnjak za svijeće za večeru #2, 13 cm, zlatna, mesing, Fritz Hansen FH840091
Svjećnjak za svijeće za večeru BILBAO, 32 cm, smeđa, aluminij, Philippi PHP238039
Svijećnjak za čajne svijeće DOUBLE U Philippi 23 cm silver
146 €
PHP123137
Svjećnjak za čajne svijeće ACORN, set od 2 kom, zelena, Eva Solo
30,66 €
ES571380
Svijećnjak za visoke svijeće FINCA L, 52 cm, zidni, Blomus
146 €
BM65423
Svjećnjak za čajne svijeće LICHTERMEER Philippi 23 cm crni
51,45 €
PHP119002
Svijećnjak za visoke svijeće FINCA J, 38 cm, zidni, Blomus
102 €
BM65422
Svjećnjak za svijeće za večeru PERPLEX 17,5 cm, srebro, Philippi
54,60 €
PHP105013
Svjećnjak za čajne svijeće, 7 cm, bordo, Lyngby
23,94 €
LY201291
Up
More products

Svijećnjaci – dodajte malo stila i raspoloženja u svoj interijer

Zašto su svijećnjaci važni za uređenje vašeg doma?

Svijećnjaci su važni elementi kućnog uređenja koji nude i praktične i estetske prednosti. Evo zašto su značajni:

 • Ambijent i raspoloženje: svijećnjaci igraju ključnu ulogu u stvaranju ambijenta i raspoloženja prostora. Topao i nježan sjaj svijeća stvara ugodnu i primamljivu atmosferu, savršenu za opuštanje, romantiku ili opuštanje nakon dugog dana.

 • Vizualna privlačnost: svijećnjaci dolaze u različitim stilovima, materijalima i dizajnom, što ih čini svestranim ukrasnim dodacima. Oni svakoj prostoriji mogu dodati eleganciju, šarm i dašak sofisticiranosti. Od elegantnih i modernih do ukrašenih i tradicionalnih, svijećnjaci doprinose vizualnoj estetici prostora.

 • Žarišne točke: veći ili jedinstveno dizajnirani svijećnjaci mogu poslužiti kao žarišne točke u prostoriji. Njihovo strateško postavljanje privlači pozornost i dodaje interes određenim područjima, pridonoseći cjelokupnoj kompoziciji dizajna.

 • Tekstura i dubina: svijećnjaci uvode različite teksture i dimenzije u vaš dekor. Bilo da su izrađeni od metala, stakla, keramike ili drva, donose taktilne elemente koji obogaćuju osjetilni doživljaj prostorije.

 • Slojevita rasvjeta: osim svoje dekorativne vrijednosti, svijećnjaci doprinose slojevitoj rasvjeti, posebno tijekom večeri ili u posebnim prilikama. Oni nadopunjuju druge izvore rasvjete i daju mekši, intimniji sjaj.

 • Raznovrsnost: svijećnjaci se mogu jednostavno pomicati i preuređivati kako bi odgovarali različitim prilikama ili sezonskim promjenama dekora. Oni su fleksibilan način za ažuriranje izgleda sobe bez većih remonta.

 • Simbolika i rituali: svijeće često imaju simbolična značenja, predstavljaju nadu, toplinu, slavlje ili sjećanje. Svijećnjaci pružaju prikladan i pun poštovanja način za izlaganje i uživanje u svijećama tijekom raznih rituala i događaja.

 • Opuštanje i dobrobit: čin paljenja svijeća može potaknuti opuštanje i dobrobit. Držači za svijeće stvaraju određeni prostor za ovaj ritual, omogućujući vam da se opustite i napunite energijom.

 • Personalizacija: odabir svijećnjaka koji su u skladu s vašim osobnim stilom omogućuje vam da unesete svoju osobnost u svoj dekor. Možete odabrati držače koji odgovaraju vašem ukusu i preferencijama, čineći da vaš prostor bude jedinstveno vaš.

 • Darovi i žetoni: svijećnjaci čine promišljene darove za razne prigode. Oni su svestrani darovi koji mogu zadovoljiti različite ukuse i sklonosti, što ih čini cijenjenim znakom naklonosti.

Ukratko, svijećnjaci nadilaze funkcionalnu potporu; poboljšavaju vizualnu privlačnost, atmosferu, pa čak i emocionalnu rezonancu vašeg doma. Uključivanje svijećnjaka u vaš dekor nudi priliku za stvaranje privlačnog i smislenog okruženja koje brine i za estetiku i za dobrobit.

Kako uskladiti svijećnjake sa stilom vašeg doma?

Usklađivanje svijećnjaka sa stilom vašeg doma uključuje razmatranje cjelokupne teme uređenja, palete boja i estetskih preferencija vašeg prostora. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da postignete kohezivan i skladan izgled:

 • Prepoznajte stil svog doma: odredite sveobuhvatni stil uređenja svog doma. Je li moderan, tradicionalan, rustičan, minimalistički, industrijski, boemski ili neki drugi stil? Razumijevanje teme dizajna vašeg doma vodit će vaš izbor.

 • Razmotrite materijale: odaberite svijećnjake koji su u skladu s prevladavajućim materijalima u vašem dekoru. Na primjer, ako je vaš stil industrijski, odlučite se za metalne ili betonske držače. Za rustikalnu temu razmislite o drvenoj ili neurednoj završnoj obradi.

 • Harmonija boja: uskladite boje svojih svijećnjaka s paletom boja u sobi. Uskladite s postojećim namještajem, zidovima i dodacima. Odaberite tonove koji se stapaju ili daju komplementarni kontrast.

 • Mjerilo i proporcija: pobrinite se da veličina svijećnjaka dobro odgovara prostoru. Veće sobe mogu primiti veće ili više držača, dok bi manji prostori mogli imati koristi od delikatnijih opcija.

 • Detalji i ukrasi: obratite pozornost na detalje poput uzoraka, tekstura i ukrasa. Zamršeni dizajni mogu odgovarati tradicionalnim ili eklektičnim stilovima, dok jednostavne i čiste linije dobro pristaju uz moderan ili minimalistički dekor.

 • Osobni ukus: Razmotrite svoje osobne preferencije i raspoloženje koje želite stvoriti. Ako uživate u ugodnom i romantičnom ambijentu, odaberite držače koji raspršuju meku i toplu svjetlost. Za elegantan i suvremen dojam, odlučite se za aerodinamični dizajn.

 • Tema i sezona: Uskladite svoje odabire sa svim sezonskim ili tematskim ukrasima. Na primjer, tijekom praznika razmislite o držačima koji nadopunjuju vaš svečani dekor.

 • Skupljanje i grupiranje: kombinirajte svijećnjake za slojeviti i eklektičan izgled. Grupirajte različite veličine i stilove držača zajedno za zanimljiv prikaz.

 • Kohezivni zaslon: postavite svijećnjake na područja koja pojačavaju njihov učinak. Police za kamine, stolići za kavu, blagovaonski stolovi ili police odlična su mjesta za njihovo istaknuto izlaganje.

 • Eksperimentirajte: ne bojte se eksperimentirati i vjerujte svojim instinktima. Ponekad neočekivane kombinacije mogu dovesti do jedinstvenih i šarmantnih aranžmana.

Upamtite da postizanje kohezivnog izgleda ne znači da sve mora točno odgovarati. Dobro odabrana kombinacija svijećnjaka koja odražava vaš stil i osobnost može dodati karakter i dubinu vašem dekoru. Cilj je stvoriti uravnoteženo i primamljivo okruženje koje je u skladu s vašim estetskim preferencijama i čini vaš dom pravim odrazom vas.

U Kulina pronaći ćete širok izbor svijećnjaka koji odgovaraju različitim zahtjevima, stilovima interijera i vrstama svijeća, dostupnih od renomiranih proizvođača kao što su Philippi , Höfats , Hübsch i još mnogo toga.