zdjele za sosove

10 items total
Zdjela za umak LEGIO NOVA, Eva Solo
Zdjela za umak LEGIO NOVA, Eva Solo
Online na zalihama (4 pcs)
30,66 €
ES887277
Vrč za ulje, 500 ml, bez kapanja, Eva Solo
39,90 €
ES567685
Posuda za umak HAMMERSHOI, 660 ml, bijela, Kähler
54,60 €
KHL690115
Lonac za soju MODERN BLACK, 150 ml, crni, MIJ
26,25 €
MIJC9009
Dozator za soja umak BLACK SCROLL, 8,5 cm, MIJ
23,10 €
MIJC1380
Dozator za soja umak, 160 ml, bijela, keramika, MIJ
15,74 €
MIJC1382
Dozator za soja umak AQUA BLUE, 360 ml, plava, MIJ
28,35 €
MIJC2605
Dozator za soja umak MODERN WHITE, 110 ml, MIJ
26,24 €
MIJC9008
Dozator za soja umak CRAFT BLACK, 250 ml, MIJ
32,55 €
MIJC5442
Posuda za umak GUIRLANDE, 500 ml, crvena, porculan, Bjørn Wiinblad
52,50 €
BJORW53017

Zdjelice za umake i vrčevi za umake – male posude koje čine razliku

Što je posuda za umak?

Zdjela za umake malena je zdjela koja se često koristi za posluživanje umaka i umaka. Obično dolaze u različitim veličinama i oblicima i izrađeni su od keramike ili porculana. Obično se koriste u restoranima, kafićima i kućanstvima za posluživanje kečapa, senfa, soja umaka, salse i drugih umaka ili umaka uz glavna jela.

Vrčevi za umake mali su vrčići s ručkom koji se koriste za posluživanje toplih ili hladnih umaka. Obično su izrađeni od porculana, a moderni vrčevi za umake mogu biti izrađeni i od nehrđajućeg čelika.

U Kulina pronaći ćete i čamce za umake ili saucières - niske vrčeve s ručkom i oblikom poput čamca u kojima se poslužuju umak ili umak. Vrlo su elegantne i obično se koriste u svečanim prilikama. Možete koristiti čamac za umake s žlicom za posluživanje umaka.

A ako tražite drugačiju vrstu jela, svakako provjerite naše zdjele za posluživanje, vrčeve za mlijeko i posude za posluživanje grickalica.

Zašto vam treba umak uz jelo?

Umak je tekuća ili polutekuća smjesa koja se poslužuje uz hranu ili joj se dodaje tijekom kuhanja. Umaci dodaju okus i vlažnost jelu, poboljšavaju teksturu jela i čine da vaš tanjur izgleda bolje.

Koje su različite vrste umaka?

Postoji nekoliko vrsta umaka, a svaki ima poseban okus, teksturu i sastojke. Slijedi nekoliko najpopularnijih kategorija umaka:

  • Umaci na bazi rajčice: oni uključuju umak za tjesteninu, umak za pizzu i umak marinara i stvaraju se prvenstveno od rajčice kao sastojka.
  • Umaci na bazi vrhnja, kao što su Alfredo, bešamel i umak od sira, rade se od vrhnja, mlijeka ili drugih mliječnih sastojaka.
  • Umaci na bazi umaka: proizvode se od brašna i ostatka mesa, a uključuju umak od govedine, svinjetine, piletine i puretine.
  • Umaci na bazi pesta, kao što su rikula, sušene rajčice i pesto od bosiljka, rade se od svježeg začinskog bilja, sira, orašastih plodova i češnjaka.
  • Ljuti umaci: uključuju Sriracha umak, Tabasco umak i habanero umak, a proizvode se od čili papričica.
  • Umaci na bazi soje: Teriyaki umak, umak hoisin i umak od soje i đumbira primjeri su umaka na bazi soje koji se proizvode od soje.
  • Umaci na bazi voća: Umak od manga, umak od jabuke i umak od brusnica nekoliko su primjera ovih umaka na bazi voća.
  • Umaci na bazi hollandaise, kao što su hollandaise, béarnaise i majoneza, prave se od jaja i maslaca.

U konačnici, dostupno je nekoliko varijanti umaka, svaki s posebnim okusom i upotrebom. Vaše posebne potrebe i hrana koju pripremate odredit će vrstu umaka koji odaberete, a pravu zdjelu za umak pronaći ćete u Kulina. Nudimo vrčeve i zdjele za umake renomiranih marki kao što je MIJ.