žlice za juhe & sosove

7 items total
Žlica za posluživanje PRO, silikon, Zwilling
35,49 € –17 %
29,40 €
ZW37160034
Žlica za posluživanje PRO, silikon, Zwilling
35,49 € –8 %
32,60 €
ZW37160009
Riža žlica za posluživanje PRO, Zwilling
32,49 € –12 %
28,35 €
ZW37160033
Kutlača GREEN TOOL, 28 cm, zelena, Eva Solo
19,95 €
ES531535
Žlica za posluživanje PRO, Zwilling
32,49 € –12 %
Žlica za posluživanje PRO, Zwilling
Online na zalihama (1 pcs)
28,40 €
ZW37160024
Žlica za posluživanje DAILY, 26 cm, Nicolas Vahé
7 €
NV160670010

Žličnjaci za juhu i umak – vaši pomoćnici u blagovaonici

Žlice za posluživanje juha i umaka, kao i druge žlice za posluživanje, imaju veće zdjelice od standardnih stolna žlica ili žlice za miješanje. Njihova je zdjela namijenjena za držanje više tekućine, a ručke su im duže kako bi se moglo posegnuti u dublji lonac ili juhu zdjela za juhu.

Koje se vrste žlica koriste u blagovaonici?

Postoji mnogo različitih vrsta žlica koje se koriste za posluživanje večere ili bilo kojeg drugog obroka za stolom, ali nekoliko najpopularnijih su sljedeće:

  • Kutlače za juhu: Koriste se za posluživanje juha ili gulaša, kutlača je velika, duboka žlica s dugom drškom. Obično je konstruiran tako da ima kukastu ručku za vješanje na posuda za pripremu umaka ili juhu zdjela za juhu s lakoćom.
  • Žlica za umak ili kutlača za umak manja je žlica s dubljom, užom zdjelom (često s izljevom) koja se koristi za posluživanje umaka koji se poslužuju u zdjelicama za umake ili čamcima za umake
  • Žličnjaci za posluživanje s plićim posudama od kutlača za juhu, koriste se za posluživanje riže, krumpira ili povrća
  • Žlice - žlice koje se uglavnom koriste za jelo
  • Žličice za čaj i espresso žličice - koriste se za posluživanje čaja, kave i slastica

Ovo je samo nekoliko primjera nekoliko juha i umaka žlica za posluživanje dizajni koji se nude na web stranici Kulina; dok pregledavate kolekciju, pronaći ćete daljnje varijante. Vaš odabir žlice ovisit će o određenoj juhi ili umaku koji poslužujete, kao io vašim preferencijama.

Mogu li koristiti žlicu za juhu ili umak za posluživanje drugih vrsta jela?

Da, možete koristiti kutlaču ili žlicu za umak za posluživanje drugih vrsta jela, ali to možda nije uvijek najbolja opcija. Za razliku od drugih vrsta žličnjaka, žličnjaci za juhu ili umak imaju veću, dublju posudu jer su napravljeni posebno za posluživanje juha i umaka. No, ove žlice bi mogle biti dobra opcija ako poslužujete jelo koje ima puno umaka ili tekućine koju ne treba cijediti – poput gulaša. Neki ljudi također koriste žlice za posluživanje jela od tjestenine.

Ako tražite kuhinjsku kutlaču , pogledajte naš izbor kuhinjski dodaci.