Žlice s prorezima

6 items total
Žlica cjedilo PROFI PLUS, 11 cm, WMF
Žlica cjedilo PROFI PLUS, 11 cm, WMF
Online na zalihama (3 pcs)
28,20 €
WM1871026030
Žlica cjedilo PROFI PLUS, WMF
Žlica cjedilo PROFI PLUS, WMF
Online na zalihama (>5 pcs)
26,30 €
WM1871976030
Cjedilo kutlača PRO, 33 cm, Zwilling
32,49 € –25 %
Cjedilo kutlača PRO, 33 cm, Zwilling
Online na zalihama (1 pcs)
24,20 €
ZW37160004
Žlica cjedilo B BOIS, drvena drška, de Buyer
23 € –17 %
18,90 €
DB270104
Žlica cjedilo DAILY, 29 cm, srebrna, Nicolas Vahé
8,49 € –13 %
7,35 €
NV160670013
Perforirana žlica, B BOIS, de Buyer
22 € –14 %
Perforirana žlica, B BOIS, de Buyer
Online na zalihama (4 pcs)
18,90 €
DB270100

Šupljikaste žlice – praktično prženje

Čemu služe šupljikave žlice?

Prorezne žlice su kuhinjski pribor koji ima proreze ili rupe u posudi po čemu se razlikuju od običnih žlica ili žlica za miješanje. Žlice s prorezima mogu se koristiti za niz kulinarskih zadataka kao što su

  • cijeđenje komadića hrane od tekućine (juhe, kipuće vode, umaka itd.) zbog toga se zovu žlice za cjedilo
  • prženje - prženje hrane u dubokom, vrućem ulju
  • ocjeđivanje tjestenine - ako želite ocijediti tjesteninu iz kipuće vode, možete upotrijebiti šupljikavu žlicu da zagrabite tjesteninu i pustite da vruća voda iscuri

U Kulina nudimo razne žlice s prorezima i cjedilo koje će biti savršene za cijeđenje gušćih ili rijeđih umaka vodećih proizvođača kao što su de Buyer i WMF.

Koja je razlika između rupičaste i perforirane žlice za posluživanje?

Rupičasta žlica za posluživanje i žlica za posluživanje s prorezima su vrste žlica koje se koriste za cijeđenje ili posluživanje hrane, ali se razlikuju po dizajnu i funkciji. Razlika je u osnovi u veličini i obliku njihovih utora ili rupa.

Šupljikasta žlica ima veće rupe koje omogućavaju otjecanje gušćih umaka i manjih čestica hrane dok se koristi za posluživanje. Perforirana žlica za posluživanje ima manje rupe za ispuštanje viška soka, sirupa ili vode.

Također provjerite naš izbor kompleta kuhinjskog pribora i cjedila i cjedila kako biste dobili najbolje rezultate svojih kulinarskih eksperimenata.