barski mudleri

1 items total
Koktel drobilica LIQUID LOUNGE, 22 cm, smeđa, drvo, Eva Solo
20,95 €
ES822020

Muddlers – osnovni barski alat za pravljenje odličnih koktela

Što su mudleri?

Mudler je barmenski alat koji se koristi za gnječenje, drobljenje i miješanje sastojaka u koktelima. To je obično ručni alat s dugom ručkom, obično izrađen od drva, metala ili drugih materijala, i ravnom ili zaobljenom glavom za gnječenje na jednom kraju. Mješalice se koriste za oslobađanje okusa i aroma svježeg začinskog bilja, voća i drugih sastojaka laganim gnječenjem na dnu koktel čaša, visoka čaša ili šejker za koktele. Muddleri su neophodna barska oprema napravljena za barmene koji vole miješati svježe sastojke za pripremu svojih prepoznatljivih pića, kao što su Mojitos, Old Fashioned i Mint Juleps!

Mudler je jednako važan za pravi kućni bar kao i barska žlica ili pristojan šejker za koktele.

Za što se koriste mudleri?

Mudleri se koriste za miješanje ili gnječenje sastojaka izravno u čaši ili šejker za koktele. Ovaj proces pomaže izvući eterična ulja i okuse iz bilja, voća i drugih krutih sastojaka, koji se zatim ugrađuju u koktel. Mješalice se obično koriste u koktelima koji zahtijevaju miješanje svježeg bilja, voća ili šećera prije dodavanja drugih tekućih sastojaka. Klasični kokteli poput Mojita i Old Fashioneda često uključuju miješanje sastojaka kako bi se stvorila aromatična baza. Mješalice su posebno korisne za miješanje svježeg začinskog bilja poput metvice, bosiljka i cilantra, kao i voća poput kriški citrusa, bobičastog voća i kriški krastavca. Mudljenjem se oslobađaju aromatična ulja i sokovi ovih sastojaka, poboljšavajući ukupni okus koktela.

Kako se koristi mudler?

Bilo bi razumljivo kad biste pretpostavili da sve što morate učiniti da pravilno iskoristite a koktel drobilica bilo je dodati sastojke u a šejker za koktele ili miješati staklo i početi ih udarati.

Zapravo, svrha a koktel drobilica je pravilno samljeti sastojke kako bi se očuvao okus i oslobodile bitne komponente. Najbolji način za to je postaviti voće, začinsko bilje ili začine na a šejker za koktele ili čašu i nekoliko puta nježno gurnite i okrenite tijesto u sastojke. Potreba za miješanjem sastojaka bez njihovog drobljenja nadahnuće je za žljebastu glavu koja izbjegava lomljenje listova dok petljate, stoga pazite da ravnomjerno pritisnete kako ne biste zgnječili sastojke. Nakon dodavanja likera i dodatnih sastojaka protresite ili mutilica smjesu nakon što su komponente usitnjene u prah. Možete koristiti ove savjete kao početnik kako biste bili sigurni da pravilno miješate napitke.

Ako vam se sviđa širok izbor mutlica za koktele koje nudimo, možda će vas zanimati i naš izbor drugih alata za barmene.