žlice za miješanje

8 items total
Slamke za piće, 24 cm, set od 6 kom, s kistom, WMF
17,99 € –6 %
16,80 €
WM608966040
Barska žlica, 36 cm, nehrđajući čelik, Alessi
31,50 €
ALGIA29
Barska žlica GRUNGE, House Doctor
Barska žlica GRUNGE, House Doctor
Online na zalihama (1 pcs)
12,60 €
HD211290814
Mješalica za koktele BÂTON LÉLÉ, Alessi
31,50 €
ALGIA30
Slamka SAVE, set od 50 kom, 22 cm, Nicolas Vahé
7,25 €
NV160790100
Slamka TOUCH, nehrđajući čelik, REVOL
Slamka TOUCH, nehrđajući čelik, REVOL
Online na zalihama (5 pcs)
6,30 €
RV647826

Barske žlice – dizajnirane za brzo i jednostavno miješanje pića

Što su barske žlice?

Barske žlice su žlice s dugom drškom posebno napravljene za miješanje pića. Često imaju uvijenu osovinu, što olakšava njihovo korištenje za miješanje i slaganje pića. Duge su u prosjeku oko 30 cm kako bi se udobno koristile s dugim čašama za piće i shakerima za koktele.

Zakrivljena osovina također olakšava barmenima da dosegnu dno visokih čaša ili shakera i izmjere male količine sastojaka, poput kapljica gorkog pića.

Plosnati disk često se vidi na suprotnom kraju drške barskih žlica, koji se može koristiti za brljanje stvari poput voća ili kockica šećera.

Koje su vrste žlica za miješanje koktela?

U trgovini Kulina imamo razne barske žlice poznatih proizvođača kao što su Alessi i House Doctor. Slijede neke od raznih barska žlica vrste:

  • Barska žlica s upletenom drškom: najpopularniji stil a barska žlica, ima uvijenu dršku i dugu, vitku stabljiku.
  • Barska žlica u obliku suze: Ovaj stil barska žlica pogodan je za posluživanje slojevitih koktela zbog glave u obliku suze.
  • Muddler Bar Spoon: Ovako barska žlica ima mudler na jednom kraju koji se može koristiti za drobljenje bilja, voća i drugih stvari.
  • Trident Bar Spoon: Ovaj stil barska žlica ima tri zupca koja se mogu učinkovitije koristiti za miješanje koktela.

Zašto neke koktele treba miješati, a druge mućkati?

Tehnika mućkanja ili miješanja koktela može imati značajan utjecaj na njegov konačni okus i teksturu. Općenito, kokteli koji sadrže mutne ili viskozne sastojke, poput voćnih sokova, vrhnja ili bjelanjaka, obično se mućkaju. Mućkajući ove sastojke pomoću šejker za koktele stvara pjenasto, dobro izmiješano piće laganije teksture.

S druge strane, kokteli koji sadrže bistra, jaka alkoholna pića i likere, kao što su Martini ili Manhattan, obično se miješaju. Lagano miješajući s a barska žlica, miješa sastojke bez previše razrjeđivanja pića, stvarajući gladak i uravnotežen koktel.

Osim toga, odabir mućkanja ili miješanja koktela također može ovisiti o željenoj temperaturi i razrjeđivanju pića. Mućkanje koktela obično rezultira hladnijim i razrijeđenim pićem od miješanja, što može rezultirati jačim, manje razrijeđenim koktelom.

U konačnici, odluka o mućkanju ili miješanju koktela ovisi o receptu i željenom okusu i teksturi konačnog pića.

Osim žlice za miješanje, možda će vam trebati i drugi alati za barmene, pa svakako provjerite naše kolekcije šikera, setova za barmene i drugih alata za barmene.

A ako ste ljubitelj otmjenih koktela ili ako tražite elegantan poklon, trebali biste također pregledati naše kolekcije čaša za koktelei čaša za dugo piće za neke elegantne stakleni pribor za uživanje u piću.